Kupno 125

Cześć , w przyszłym sezonie planuje kupić 125 szczerze mówiąc napaliłem się już na Aprilie RS 125 najlepiej zarejstrowaną na 50. Chciałem posłuchać waszych opinii na temat tego motoru i może jakieś inne propozycje . Przesiadam się ze skutera 125 więc z mocom jako tako sobie poradzę a doświadczenie z biegowymi moto mam . Najlepiej chciałbym zmieścić się w kwocie 5500 zł. Z góry dzięki

Rs bardzo fajna jest. Miałem nowy model, za 5500 będzie raczej ciężko, możesz szukać końcówki produkcji starszego modelu.

Ogólnie to do 8tys obr na każdym biegu zamulone moto, ale po przekroczeniu 8tys obr/min na 3 pierwszych biegach zsuwa z siędzenia, ok 6-7 sekund do setki, większość fur na mieście nie ma szans, a w trasie zjeżdżają ci na pobocze.

Spalanie od 5l/100km przy spokojnej(bardzo spokojnej) jeździe, do 7,5-8 litrów plus wiadomo olej.
Hamulce bardzo dobre, nie są jak w skuterze, bardzo silne i klamka ma płynny skok.

Polecam rs i polecam zrobić kat. A1.

5500 za RS 125 i to w dodatku zar. na 50 to kiepsko będzie :slight_smile:
A w ogóle to nie polecam 125/50 bo nie i już - zuo !

A co do samej RS to nie ma co dużo mówić - jedna z najlepszych ścigawek dla młodszych zaraz koło NSR 125 :slight_smile:

Myślałem mad modelem od 2000 do 2004 r. a prawko kat A1 nie ma bardzo kiedy zrobić a z zarejstrowaną na 50 nie jest aż tak ciężko . Mam jeszcze pytanie bo są różne wersje tych moto która jest najlepsza ?

chłopie odpuść se 125/50 , był ten temat wielokrotnie przerabiany , większym przypałem jest jazda 125/50 niż bez prawka. Jak nie będziesz wisiował to cie nikt nie skontroluje , a jak będziesz zapiedalał i zobaczą mała tablice to przypał z miejsca , za brak prawka max 500 zł , ale jak masz dobrze gadane to MOŻE skończyc się na spuszczeniu powietrza z kół , a za 125/50 kupe hajsu kary i sprawa w sądzie i próbę oszustwa.

dokładnie czasy 125/50 minęły już … Już teraz niebiescy nie są tacy tępi… Bardziej polecam A1 zrobić:). Oczywiście RS 125 jak najbardziej, trzeba szukać dobrze bo ciężko znaleźć zadbaną. zobacz sobie RS z Morąga… akurat mojego kumpla,całkiem spoko.

kondzio94 napisał:

dokładnie czasy 125/50 minęły już .. Już teraz niebiescy nie są tacy tępi..

oni nigdy nie byli tępi , czasem leniwi czasem uprzejmi, tak samo większosc wie że skuter powinien jechac 45km/h ale są na tyle wyrozumiali że zdają se sprawe jaki to bul .

http://otomoto.pl/aprilia-rs-M3008596.html ta jest przystępna

kondzio94 napisał:

dokładnie czasy 125/50 minęły już .. Już teraz niebiescy nie są tacy tępi.. Bardziej polecam A1 zrobić:). Oczywiście RS 125 jak najbardziej, trzeba szukać dobrze bo ciężko znaleźć zadbaną. zobacz sobie RS z Morąga.. akurat mojego kumpla,całkiem spoko.

nie pierdol jezdze i jeszcze ani razu nikt się do mnie nie przysral nawet mialem udzial w wypadku... Tzn jako swiadek przygladali się hondzie i zabrali dokumenty i nikt nic nie powiedzial to byla sledcza policja

Hah powiedz szczerze - srałeś w baty ? :stuck_out_tongue:

Kurczak napisał:

nawet mialem udzial w wypadku... Tzn jako swiadek

Nie kompromituj się :P

Powszechnie wiadomo, że taka kombinatoryka, jak 125/50, to ZŁO! Przy wypadku nie działa OC, ani żadne ubezpieczenie. Rób A1 i kupuj 125

Przy wypadku mialem zwale bo dokumentow mi ok 3godz nie oddawali ale nic nie powiedzieli. A przy wypadku nie zawsze sprawdzaja :wink: wiadome ze strach no ale cos za cos :smiley:

Jeżeli twój pojazd uczestniczyłby w wypadku, to z automatu idzie do diagnostyki. Skoro nie uczestniczył w wypadku, to skończ się wypowiadać.

kurwa jezeli mojego kumpla uczestniczyl i byl na diagnostyce ?! kurwa a jechal 70na godzine i 50rej i kurwa jakos nigdzie nie byl kurwa ty się moze nie wypowiadaj jak chuja wiesz.

Nom mój (były) pojazd też uczestniczył w wypadku ja też :smiley: Oczywiście 70 cc sportowy tłumik i tylko na miejscu wypadku koledzy niebiescy popatrzeli spisali i bez przypału .

Ogólnie radziłbym robić A1 , jakby co jest full legal i jazda bez nerwów lecz 125/50 nie raz masz full gacie ale szczerze mówiąc nigdy w realistycznym świecie nie spotkałem człowieka co by miał przez to problemy tylko zawsze użytkonicy forum przestrzegają (prawidłowo).

W wypadku czy kolizji bo to znacząca różnicaż

Wypadek , ja byłem jeden wieczór w szpitalu a drugi uczestnik 3 dni .

taa…? zarejestruje na 125 normalnie na A1 ale i tak będzie miał przypał bo moc znacznie większa… powinien jeździć zablokowanym a jak odblokowane to i tak się już klasyfikuje na wyższą kategorie czyli na A2…
Zresztą jak ma wypadek motorem to też małe prawdopodobieństwo przeżycia… przeżyje w drobnej kolizji a w takich przypadkach najczęściej nie wzywa się policji tylko dogaduje się między sobą …

niech wino coś tam powie, bo on chyba miał wypadek swoim runnerem o ile pamiętam.

Tak tylko teraz zastanówcie się kiedy jest większy przypał …

jak skuter ma 70cc (Kurczak) i odblokowane 125 (Adi) czy jednak to 125/50 …

I Kurczak znowu się spinasz z byle gówna