Piękny dzień, piękna pogoda, idealny dzień aby się przejechać skuterem... ja w moim robię przełączniki kierunkowskazów , a później na mały teścik się wybiorę ;)
Na maly tescik do szkoly?:-)
ja dziś tak samo zalewam do pełna i śmigam :)
dzis po zimowej hibernacji i nieudanej próbie odpalenia w lutym przy temperaturze ostro po nizej zera bo cały zamarzł i juz sie wybudził bez zadnych przeszkód i nerwów odpalił za paroma podejsciami bo jak wiadomo paliwo wyparowało z instalacji po takim czasie stania w bezruchu.piekna dzisiejsza pogoda zadecydowała o przejchaniu 50km do domu bo własnie tyle km miał miejsce jego spoczynek zimowy. Grubo ubrany wiec wyjechałem troszke zmarzłem ale wiadomo za ciepło jeszcze nie jest a i trasa nie mała ale bez przeszkód dojechałem do domu
Kisiu, nie, nie do szkoły :D tak się przejechać :P ale, nigdy nie rozkręcałem owiewki, ani innej części, więc i tak tego nie zrobię, muszę poświęcić inny dzień, bo samo odkręcenie śrubek nic nie daje :/ pewnie gdzieś jeszcze są...
Ja to dzisiaj dałam poalić mojemu toroskowi :) jeżdziłam sporo bo ok 50 km, a to jak na moje możliwości przy takiej temp. jaka była dziś odczuwalna to naprawde sporo ale najlepsze było to, ze jak zajechałam na parking pod dom (troszke zmarznięta) to zanim zsiadłam dopadła mnie myśl...a może by jeszcze gdzieś pojechać:)- tak pięknie słońce świeciło że aż żal było go gasić.
Rumian, co tam z tymi kierunkami? Cos nie laczy?
Ulka - ten avatar podoba mi sie bardziej niz poprzedni:-)
Po ile teraz w Polsce benzyne macie?
Dzisiaj zrobiłem otwarcie sezonu. Akumulator po 4 miesiącach był padnięty na maksa, z kopki ciężko szło bo mam padnięty zawór membranowy. Pożyczyłem prądu z większego Peugeota (206) i po chwili ślicznie pyrkotał. Zrobiłem trasę około 20km na targi motocyklowe i z powrotem (ramkę skuterowo.com pobrałem :) Nowa oponka na przodzie się dotarła, wszystko działa, niestety letnie rękawice Adrenaline nie zdały egzaminu przy 4 stopniach. Na razie będę odbywać jazdy sobotnio niedzielne, do pracy wyruszę po zmianie czasu na letni. Nie cierpię jeździć po mieście po zmroku, jako kierowca samochodu wiem że g...o widać w lusterkach.
Do zobaczenia na drodze
dziękuję Kisiu1981 :), może i Ty zmienisz? :))
Witam, ja też rozpocząłem dzisiaj mój pierwszy sezon na skuterze.Zarejestrowałem, ubezpieczyłem, kask i rękawice ocieplane na ręce i jazda.Fajnie było, niedługo przesiadam się z samochodu na skuter i będe śmigał po olsztynie.
Witam . szczerze mówiąc to miałem tylko 2 tygodniową przerwę w jeździe skuterem tej zimy... Na razie nigdy mnie nie zawiódł.. :P a dziś śmigało się wybornie..
Tylko tak jakoś mało kulturalnych kierowców ......:
Wlasnie zmienilem:-D
Kisiu ja wczoraj lałem na Shellu 95 za 5,72, a na BP wiem że było za 5,68. :)
Kisiu1981 -sprytnie :)
W czwartek na statoilu 95 tankowałem po 5.71
Kisiu1981 napisał:
Rumian, co tam z tymi kierunkami? Cos nie laczy?
Tiaaaa... zobacz temat ;) : http://www.skuterowo.com/forums/topic/barton-21-problem-z-lewym-kierunkowskazem
Dziś jest Bardzo BARDZO CIEPŁO i śmiga się wybornie oby tak dalej u mnie już pierwsze 1000km przejechane wymieniam dziś oleje i dalej w drogę bo weekend zapowiada się też zajefajna pogoda.
POZDRO i szerokości
siwypln napisał:
Dziś jest Bardzo BARDZO CIEPŁO i śmiga się wybornie oby tak dalej u mnie już pierwsze 1000km przejechane wymieniam dziś oleje i dalej w drogę bo weekend zapowiada się też zajefajna pogoda.
POZDRO i szerokości
Dziś ten temat przy tak pięknej pogodzie powinien brzmieć:
- kto dziś NIE jeździł skuterem i dlaczego? (czyli spowiedź skruszonego skuterocyklisty :) )
A ja już śmigam od 2 tygodni:) W tym czasie (a dokładnie w ciągu dwóch ostatnich dni) dwie kontrole policji, dokładni w tym samym miejscu i sprawdzanie dokładnie to samo czyli zawartość alkoholu.
Ja już od poniedziałku jeżdżę na całego - dziennie od 30 do 60km. Tak więc już ponad 330km w tym sezonie.