Kingway Barracuda 2T.

Nie mogłem Ci odpowiedzieć, bo dopiero ze szkoły wróciłem.
Pewnie pasek się przytarł. Ale to chyba każda barracuda ma taki fabryczny błąd i zawsze się ściera szybko ten 1 pasek. Jak go wymienisz to powinno być tak jak wcześniej, a może i nawet lepiej ;)
P.S. Poczytaj wcześniejsze strony tego tematu, bo tam o tym rozmawialiśmy. Jakbyś miał jakieś pytania to pisz.

Napisze mi ktoś jak wymienić olej w przekładni? Bo kurcze nie wiem, która śrubka od czego ;D Którą wykręcić, żeby zlać, a w którą potem nalać ;D

Wlewasz olej w tą zaślepkę zakręcaną ręką [czarna], a zlewasz niżej... Jest śruba wkręcana kluczem... Jak masz jakąś fotkę przekładni to Ci obrysuje ;p

Dzięki. Wrzucę fotkę tylko tak koło 18:30, bo teraz muszę do miasta jechać.

Tam na przekładni jest opisane ile wlać... Coś koło setki... Ja wlałem niewiele więcej... Nic nie wyleciało i jest OK...

Ok. Tu jest fotka. Jakbyś mógł mi zaznaczyć będę wdzięczny ;)

P.S. Kupiłem hipol Gl4 80W-90 (1l) Z tyłu pisze, że jest to olej do skrzyń biegów oraz przekładni głównych samochodów osobowych i ciężarowych. Czyli to ten, tak?

tak ten

czerwonym wlewasz... zielonym zlewasz... tylko sam musisz się domyślić którym ;p tam gdzie będzie lecieć olej ;D

http://img823.imageshack.us/img823/9356/zdjcie0887r.jpg

Dzięki, jutro sobie wymienię z rana ;D

Spoko... Zacznij od tego lewego "zielonego" ;)

Dobra, jutro idę po szkole do sklepu motoryzacyjnego, zrobię zakupy na piątek ;D Planuję rozkręcenie przekładni, wymianę paska, rolek(na lżejsze), ściągnięcie rurki w filtrze powietrza, wymiana dyszy.

A więc dojdzie Ci regulacja gaźnika. O ile lżejsze rolki wsadzasz ?

Z tego co wiem, to tam normalnie są 8g. Ja tam chcę wsadzić 7g, bo skuter jest seria, więc według mnie 7g to najlepsza opcja.

Do serii generalnie wsadza się rolki o 0.5-1g lżejsze więc możesz spróbować 7g i napisz jak się sprawuje.

No napisze, tylko jeśli hajs zbiorę, bo w ty sklepie co byłem to za pasek kevlarowy firmy bando, czyli ten co ja chce, powiedzieli mi 68zł, a na allegro jest za 34zł + 7zł wysyłka... Przebitka niezła... Za samą dyszę 10zł!!! Na allegro za 2zł można kupić, ale przesyłka dochodzi ;/ Jak znajdę dyszę u tego samego gościa to kupię z jedną przesyłką. Jak nie to kupię sam pasek na allegro. Rolki jeszcze nie wiem, bo o nie nie pytałem.

Jakby co to tu jest link do paska http://allegro.pl/pasek-napedowy-kevlar-bando-788x17x28-keeway-zipp-i1868650232.html

70 zł to wzmacniany naraku kosztuje ;d

Jeśli ten pasek jest Bando to ja jestem święty,te paski są najlepsze i kosztują ponad 100zł,wszystko poniżej to jakieś podróbki.

Hugo bando są też tańsze, za 60-70 zł można kupić, ale są trochę gorsze niż np Kymco-Bando (ten co w Vitalce jest)

Za 33 to nie sądzę żeby był Bando, i do tego kevlar...

madi napisał:

Za 33 to nie sądzę żeby był Bando, i do tego kevlar...

Nie, święty mikołaj...

Hugo, może jesteś święty, ale w sklepie raczej podróbek by nie sprzedawali, co? Głupoty gadasz, z tym, że pasek bando kosztuje powyżej 100zł... Wiem, co mi chłop pokazywał w sklepie, a co widzę teraz.
Może ta etykieta też jest podrobiona?

P.S. Nie wiedziałem, że jeden producent może robić specjalnie dla danych skuterów paski. Nie istnieje nic takiego, ani firma, ani model "Kymco-Bando"...

Oj Ryglos, Ryglos... Czemu niby nie mógłby robić ? Istnieje, taki mam właśnie pasek w Vitalce. W każdym Kymco jest taki pasek.