Kingway Barracuda 2T.

Oryginalny pasek w barracudzie to właśnie Bando, ale one mają coś takiego że właśnie tak szybko go ścierają, wina albo wariatora albo sprzęgła ja nie wiem bo serie mam. U mnie po 1,5 tysiącu spadło z 65 do 60, po około 3 do 55, przy 5 tysiącach już było tylko 50 z cudem. Po wymianie paska z 50 vmax wzrósł do 70

Być może to nie wina paska, tylko coś go ściera w ten sposób, że każdy szybko pójdzie ;/

No to właśnie mówię że to może być wina wariatora lub sprzęgła

Więc chyba zamienię za te 20zł pasek raz na pół roku/ rok

Ja dałem teraz 18 zł, przejechałem na nim 1000km i na razie jest jak nowy

Może paski, które wkładali wtedy były jakiegoś gatunku B... Bo konstrukcja jest taka sama jak w innych chińczykach a jednak tylko tu występuje ten problem...

Być może. Ciekawe, czy jak założę to też się tak szybko zetrze...

Ja dopiero na wiosne... Bo już w sumie koniec sezonu i nie chce się... Z gaźnikiem walczę po po podwyższeniu iglicy...

A tak po za tym to kiedy kończycie sezon?

gdy śnieg spadnie. choć jak odśnieżą to też można jeździć

Jak zimno jest, bo przyjemności z jazdy nie ma, a mi o to chodzi ;D

Ja już powoli się zastanawiam nad schowaniem... Z rana trochę już zimno jest... Ale do końca miesiąca jeszcze napewno pojeżdżę...

Jaki olej do przekładni do barracudy? Hipol 80W90 może być? Muszę kupić i wymienić bo już ponad 2100km nawalone.

Hipol jest ok. Kiedy ostatnio zmieniałeś ten olej w przekładni ?

dopiero 2100 :P Olej w przekładni najlepiej zmienić po pierwszych 300 km a potem co 4-5 tyś km. Hipol jest ok, lepszego tam nie potrzeba

Przy 300 nalałem Hipol 80W90 i tak do dziś śmigam... Jak najbardziej OK... Chyba nie ma sensu innego lać...
Inna sprawa, że jak kupisz litr to Ci wystarczy do końca życia skutera ;p

Przy 300 chyba był zmieniany. Nie wiem, bo to wchodziło w zakres przeglądów i mnie to nie interesowało ;) To w takim razie kupię hipol ;)

Mam takie pytanie bo mam już skuter 5 miesięcy i gdy na początku jechał 60 to teraz tylko 50-55km co mam zrobić?

Jaki przebieg?

1862km

Ale teraz go nie docieram bo coś mi w tylnim kole strasznie grzechocze nie wiecie tez co to może być

A wiesz jak to zrobić żeby znowu prędkość wzrosła?