zużyły po 2 tyś km ? Nie żartuj :D
Po chińszczyźnie można się wszystkiego spodziewać...
Ale nie po takim przebiegu. Co to jest 2 tyś ? Nic.
15x12, 8g to seria, u mnie po 6tys, są normalne tzn. nie kwadratowe ;d, po 2 jak nie tracisz na osiągach to skąd wniosek że są zużyte?
Przy tych samych obrotach prędkość jest mniejsza niż wcześniej...
Jakiś komentarz?
pasek się wyciera i prędkość spada, to akurat nie jest wina rolek.
Czyli po prostu do wymiany jest pasek?
Raczej tak, poczytaj sobie opinie o barracudzie, wszędzie piszą że predkość im spada i im pasek wyciera, więc to raczej wada fabryczna
A da rade kupić jakiś pasek, który nie będzie się wycierał?
Bo 2 tyś dla paska to nie jest mało... to jest bardzo bardzo bardzo mało...
nie wymieniaj tylko pogódź sie z tym, że prędkość maksymalna będzie nieznacznie spadała. 2 tyś dla dobrego paska to nic.
A jaki jest koszt takiego paska?
Madi, jak wnioskujesz, że w barracudzie jest dobry pasek?
Skoro się ściera w takim stopniu po 2 tysiącach to nie lepiej go wymienić na porządny pasek np. Bando? Zwykły kosztuje 15-20zł, a Bando 40zł. Ja chyba dołożę, kupię lepszy i zobaczy się ;)
a gdzie tam widzisz "w barracudzie jest dobry pasek" ? Napisałem: "2 tyś dla dobrego paska to nic." Dobry jest np. właśnie Bando, mój ma 13 tyś i jest ok, w Barracudzie pewnie montują jakiś inny, gorszej jakości dla tego tak szybko się wyciera
Chodziło mi o to ;) Zrozumiałem z tego, że jak wymieni to i tak mu będzie spadała. Tu widocznie jest problem paska, jak wymieni na Bando, to mu przecież nie będzie spadała... ;)madi napisał:
nie wymieniaj tylko pogódź sie z tym, że prędkość maksymalna będzie nieznacznie spadała
Mi po 13 tyś v-max spadł o jakieś 7 km/h, przy 15 tyś będzie to pewnie 10 km/h. Ale mi to nie przeszkadza bo zazwyczaj i tak jeżdżę do 60-65 km/h ;) ciekawe przy jakim przebiegu pasek się zerwie, mam zamiar trzymać go przynajmniej do 20 tyś
Ja pod koniec sezonu sobie wymienię pasek. Już ok. 2140km nabite ;) Przeglądu na 2000km nie robiłem i chyba robił nie będę bo szkoda kasy ;D
Pasek po takim przebiegu chcesz zmieniać ?
Tak, Kapuchon, chcę ;P Wada fabryczna barracud, że pasek jest, chwila i go nie ma... Prędkość z 69km/h spadła mi do 60km/h, a w związku z tym, że dużo czytałem na internecie, zauważyłem, że często się to zdarza, a po wymianie paska jest ok, więc chyba sam rozumiesz ;)
Ja wymienię raczej na wiosne... Ale nie wykluczam jeszcze teraz...