Kingway Barracuda 2T.

Jeszcze dorzucali kask i dowóz na terenie polski gratis. Ja chce po prostu zdjęcia jak wygląda te nadkole w barracudzie bo nie wyobrażam sobie w takim skuterze czegoś takiego

Licznik zaczął z powrotem działać ;) Powodem było na 90% zalanie, bo wtedy akurat myłem skuter. Poza tym szybka paruje od środka ;/

Nieszczelny... tzn do dupy... Elektronika przestanie działać po jakimś czasie jak ma wilgoć...

Być może jutro to rozkręcę, żeby wysuszyć, ale za bardzo nie wiem jak...

U mnie był zalany z 4 lub 5 razy, nie działał 2 dni, wysechł i nadal chodzi, Ryglos nie radzę rozbierać, chyba że nie chcesz mieć licznika, to są jednorazowego użytku

No, to mój też wysechł, tylko, że paruje dalej pod wpływem temperatury. Coś takiego jak w zimie w samochodzie, ze trzeba włączać dmuchawę na szybę, bo jest cała zaparowana i nawet przetarcie szmatą nie pomaga.

Jak masz gdzie to wystaw go z 2x na cały dzień na słońce to będzie git

Nie radzę wystawiać elektronicznych wyświetlaczy na słońce bo mogą szybko paść ( rozleją się ).

O takim czymś nie wiedziałem, u mnie stoi na słońcu każdego dnia wakacji, jedynie na noc i w deszcz chowam do garażu i mi się nic nie rozlało

Siemanko ;) Wczoraj jak sprawdzałem filtr to zobaczyłem, że też mam tą zwężkę w filtrze powietrza! A niby blokady ściągnięte. Jak wywale tą rurkę to powinno coś pomóc?

No u mnie jest sporo zrywniejszy po jej zdjęciu, i ma bardziej basowy dźwięk, choć się do niego już przyzwyczaiłem i nie odczuwam różnicy ;d. Może być tylko tak że będzie się dusił powietrzem i będzie potrzebna wymiana dyszy, ale zawsze możesz spróbować bez wymiany. Btw. najpierw to ci radzę do paska zajrzeć ;d

Kupa roboty z rozbieraniem przekładni ;/ Nie chce czegoś zepsuć... ;D A jak ściągnę zwężkę w filtrze to muszę regulować gaźnik?

Tu jest ta obudowa filtra:

A tu przy okazji wrzucam skuter po wyciągnięciu bagażnika:

Po wyjęciu samej rurki mi można powiedzieć, że przestał chodzić... WYmieniłem dysze na 82,5 z seryjnej 62 i dosyć mocno wkręciłem śrubkę od regulacji... Prawie do oporu... Jest głośniejszy ponieważ dużo hałasu idzie z dolotu poprostu... Ale zrywniejszy chyba również...
Na allegro są dysze z wysyłką za 7zł więc to nie jest problem...

U mnie wymieniłem dyszę na 85 i nawet nie musiałem regulować gaźnika

Jaki tam gwint jest tej dyszy? M4, M5, M6?

http://allegro.pl/dysza-dysze-gaznika-m6-85-6mm-najatniej-i1850457649.html

Da rade dobrać się jakoś do rolek wariatora nie posiadając tych rzeczy do zblokowania ?

Nie da się, trzeba odkręcić wariator są na to 3 sposoby w barracudzie:
1-blokada tłoka
2-okręcenie wiatraczka i przytrzymanie go, ja stosuje to z kluczem od filtrów powietrza w samochodach(taki z łańcuszkiem)
3- pneumatyk

A co chcesz zrobić z tymi rolkami? Wymiary mają 15x12, 8g

Przede wszystkim obejrzeć bo wydaje mi się, że już się zużyły... Już ponad 2 tyś więc jest to możliwe...
8g to standardowe czy zalecane?