zmiana na lc nic nie da bo ac aż z osiągami tak w tył nie jest, SiWy w minarelli miał malossi sport ac i ładnie mu chodziło więc nie tędy droga. same kartery od roxa też nic nie dadzą bo co do osiągów mają kartery? rox jest szybszy bo ma inne przełożenia i zapłon i tyle się różnią a ja mam przełożenie wymienione więc zostaje tylko zapłon choć wątpię żeby on aż tak ograniczał bo Siwy_fact na swoim keewayu ze słabszym tuningiem więcej wycisną więc to nie tędy droga... jedynie co to faktycznie to wario polini SC ma w fact'ie swoim. ale żeby głupie wiaro aż tak psuło przyśpieche i v-max? malossi to przecież dobre wario jest...
kartery daja!! sa inne a i przełożenia w roxie inne sa w tym jest problem
sa inne a i przełożenia w roxie inne sa w tym jest problem
ile razy będę pisał że ja już NIE MAM CHINSKICH PRZEŁOŻEÑ?! zostały już wymienione -.- a jak według Ciebie to że kawałek aluminium czyli karter będzie inny coś da to to uzasadnij, czemu itp. według mnie nie da nic sam karter.
dobra, ok to robię tak: kupuje na probe jakiś tani chiński pasek żeby tylko zobaczyć czy to jego wina (jakoś nie uśmiećha mi się wydawać 100zl na pasek ;/) I teraz jaką centralke zamówić żeby potem nie płacić za wysyłkę 150 razy? miększą np. TopRacing +15? czy jakąś twardszą? Czy w ogóle kupować centralke? bo mam polini +7/+15 i hebo 60.
Jeszcze skontaktuje się z tym kolesiem co mi regulował i powiem że chujowo zrobił a nie wyregulował i może to poprawi ;/
dobra to tak, porozkręcałem i tak: w środku wariatora, jako przedłużenie tulei między tuleje a ten talerz po którym chodzą rolki znalazłem 2 podkładki, koleś musiał je tam wsadzić, jaki to ma sensą
Wsadziłem również centralke polini białą +7 i na rolkach 4.5 lipa, jeden wielki muł przy 50 xd Na Hebo +60 taki sam mul, może ciut mniejszy, ale jechać się nie da. nie wiem czy to aby na pewno rolki 4.5 zbyt ciężkie były do tych centralek czy przez to że tamte podkładki co były jakby w wariatorze były potrzebne?
między wariatorem a przeciwtalerzem nie powinno nic być prócz tulejki jak już to te podkładki daj za wario a nie przed … aha i pamiętaj im masz twardszą centralkę tym rolki powinny być cięższe i na odwrót … wiem bo sam tak miałem… A i +15% to raczej to 50ccm a nie do 70 ;] więc ja bym tam wsadził +60 hebo lub +22% TR… bo to praktycznie to samo rolki jakieś 4,0 albo i te 4,5 sprężynki sprzęgła jakieś twarde i dopiero zobaczył jak by to chodziło …
hebo +60 z rolkami 4.5 lipa bo rolki jakby sporo za ciężkie. a jak te podkładki były założone (bez nich nie sprawdzałem) to na centralce TR+22 i rolkach 4.5 było w miarę ok. ale że multivar lubi cięższe rolki to nie wiem czy nie powinienem posłuchać rad SiWego i kupić jakąś w ogóle twardą centralkę żeby rolki były koło 6gram lub jakieś ciężkie, dlatego zastanawiam się nad centralką hebo +90 albo którąś z malossi tylko którą? bo zamówię od razu centralkę i zestaw rolek testowych polini.
najwyżej do tej hebo +90 wsadzę rolki z 7 gram i kij. kupie TR+30 i się jeszcze okaże że zła jest czy coś. albo Hebo +90 albo malossi żółta albo czerwona, jeszcze się nie zdecydowałem do końca. żółtą malossi to dają do wariatiora z rolkami 7g to do full sporta może być za słaba. a do tej hebo +60co mam rolki ze 4 gram albo nawet 3.5 byłyby ok więc jest znacznie zbyt miękka.