Keeway Flash/Hurricane

Też racja.

Ten filmik na 1 stonie co koles leci nim 75km to on ma tam zalozny tłumik technigasa filtr powietrza stozek warator multiwar i wieksza dysza oraz byl on juz odblokowany pisze to wszystko w opisie

Nie czytałem wszystkich postów w temacie więc nie wiem czy już odrzuciłeś Huraganka,ale mimo to powiem o nim kilka słów.

Mój keeway jest z końca roku 2007. W chwili obecnej ma niewiele ponad 5500 km. Fakt faktem nigdy mnie nie zawiódł, ale nie jestem z niego zbyt zadowolony.Mam wymienione kolanko na odblokowane i to tyle z odblokowywania. Nieznacznie podniosło to jego osiągi i śmiga 65km/h. Przeglądy robiłem sam, bo w serwisie wołali sobie za to 120 zł + 36 km dojazdu było wystarczającym zniechęceniem. Starałem sie o niego dbać jak mogłem. Docierałem zgodnie z instrukcją praktycznie nigdy nie jeździłem z "opór manetą", nie paliłem gumy ani nie wybierałem się w długie trasy. ale mimo to na tym etapie skuter ma przegrzane sprzęgło, wytopione uszczelniacze skutkujące przeciekaniem oleju + luz na wałku sprzęgłowym. W tym modelu przewód łączący fajkę z modułem pękł w kilku miejscach, tylne koło odkręca się samoczynnie, a kolumna kierownicy ma luz. Schowki są stosunkowo niewielkie, a bak dość mały. Widziałem kilka Huraganków z o wiele większymi przebiegami ( 14 000, 21000).Mój niestety już się trochę sypie i trzeba w niego zainwestować. To tyle z mojej strony. Mam nadzieje, że pomogłem. Jeśli masz jakieś pytania - pisz 28779928

HUBERT513 napisał:

Docierałem zgodnie z instrukcją ale mimo to na tym etapie skuter ma przegrzane sprzęgło, wytopione uszczelniacze skutkujące przeciekaniem oleju

Przegrzane sprzęgło to efekt delikatnego docierania i jazdy 30km/h. Sprzęgło żeby dobrze działało musi mieć docisk a że jest to sprzęgło odśrodkowe to aby był docisk muszą być obroty. Jak pykałeś 20-30 km/h to sprzęgło pracowało na granicy docisku i się ślizgało stąd przegrzanie.
Wypalone uszczelniacze to prawdopodobnie efekt zbyt ubogiej mieszanki a w efekcie zbyt wysokiej temperatury spalania.

Witam!! chciałbym się poradzić. Skuter mojego przyjaciela dużo pali choć jest po dotarciu(te docieranie to raczej zacieranie było). Ma ciężki rozruch i małe obroty to jego słabość(ciut częściej niż czasem gaśnie mu na wolnych) a jak podkręci wolne obroty to mu się zasprzęgla i też niedobrze. Według mnie to jest źle wyregulowany gaźnik, (mieszanka zbyt bogata)ponieważ dużo pali i gaśnie mu na niskich obrotach. Już dosyć długo tak jeździł więc świeca jest zakopcona ostro i to jest przyczyna ciężkiego rozruchu(prawdopodobnie ma też trochę zatarty silnik) Możliwe też jest że ma brudny filtr powietrza ale gdyby to tylko było to, to by palił mniej bo paliwa dostawał by normalną dawkę. Głównie chodzi o to że ma źle wyregulowany gaźnik-czy to co napisałem to prawda a jak nie to co może być przyczyną ty objawów wymienionych wyżej?