Ja z optyki to bym jeszcze drobiazg taki dodał, mianowicie siatkę tuningową czerwoną wsadzić w te wloty na czaszy z przodu.
I wyciąć gdzieś w plastiku tym czarnym pod siedzeniem dziurę na dodatkowy wlot, siatkę czerwoną i z optyki by mi już wystarczył
Tylko siatkę kup w jakimś zwykłym motoryzacyjnym, machnij ją sprayem czerwonym i wyjdzie Cie taniej niż ta siatka z SD i w dodatku jej więcej będziesz miał.
A potem już tylko mechanika z czego zacząłbym od wymiany wału i łożysk albo przynajmneij samych łożysk.
Potem dopiero cylinder, gaźnik, moduł CDI odblokowany.
modul to juz mam odblokowany
nawet siedzi w moim kileju
[ Dodano: 02-02-2009, 14:12 ]
myslalem zeby po polerowac kilka zeczy mianowicie przekładnie klamki chamulcow kopniak na przekładni farba się zdarla w kilku miejscach
I dał Ci coś ten moduł na obecnym setupie?
Jak masz czym i chęci to poleruj, na pewno będzie lepiej niż ze zdartą farbą :mrgreen:
troszeczke nic praktycznei nie odczulem ale ten 1 2km/h dalo przynajmniej do cyla będzie
a jaki moduł zakupiłeś naraku??
Co będzie robione po module ? :?:
modul to naraku moze cylinder będzie ale to w dalekiej przyszlosci jak kasa będzie
widzę rekord ze rowno z tuningiem idziesz i dobrze
chyba będziesz jezdzil najbardziej wytuningowanym skutrze w P-szu :D. Wiesz ja powoli zaczynam ale jest jeden ból. Kasy brak :DD. Wystarczy zastrzyk pieniezny i juz od razu jazda
pozdro i dalszych sukcesow :DD
Ketchup, tuning musi byc ja ci mogę założyć abys kupil :PP
[ Dodano: 21-02-2009, 15:37 ]
dawno nie pisalem polerke zaczolem :] macie fote po papierze 120
[ Dodano: 21-02-2009, 15:38 ]
jeszcze zostalo kilka malych miejsc do przetarcia ale to 2 minuty ;d
oby tak dalej
Wloty są seryjne czy wycinałeś?
TAm gdzie te wloty to nakłada się taka jakby rurke i to ma za zadanie chwytac powietrze i kierowac do przekładni.
To taki kryjący plastik wg mnie będziesz miał sporo szlifowania jak zacząłeś od takiego papierku ale git
Jasiu226 napisał:
Wloty są seryjne czy wycinałeś?
wloty te sa seryjne
[ Dodano: 21-02-2009, 18:54 ]
postanowilem ze kape pomaluje na bialo a kopniak i dzwignie hamulcow se wypoleruje albo na czerwono pomaluje
oj chlopie tak czy siak musisz jeszcze drzec papierem bo rysy ci zostaly wiec małowac tego w taki stanie nie mozesz trzeba to podrownac
[ Dodano: 21-02-2009, 20:06 ]
dokoncz polerke juz mało pracy ci zostalo
Mało? :D Przecież dopiero zaczął :-) Jeszcze dużo pracy, lepiej maluj :Ppns napisał:
dokoncz polerke juz mało pracy ci zostalo
Jasiu226, a polerowales tylke co jaż ja wypolerowalem fele prszekladnie lagi… i wiem ze jak takim papierem się przejedzie i nie będzie czarnych kropek to polowe pracy zrobione bo wystarczy tylko wyrownac powierzchnie i jak się chce mieć lustro to 2000 trochę potrzec
na razie to pomaluje przekładnie a jak wloze minarelli to wtedy wypoleruje
ale dzwignie hamulcow i kopniak będzie wypolerowany tylko w tej przekładni ciężko polerowac bo duzo jest wgniecen itp przez to ciężko papierem jest ;/
kolego po 2000 to nie ma jeszcze lustra...wiem bo ostatnio silnik polerowałem i nie wydaje mi się, zeby było po 2000 lustro moze po 2500 bo jeszcze ta gruboscia nie robiłem :-P ale po 2000 nie ma lustraNitro Naked napisał:
jak się chce mieć lustro to 2000 trochę potrzec :P
jest tylko trzeba wiedziec jak robic:P
musisz zrobić tak zeby niebylo czarnych kropeczek potem pieknie wygladzic powierzchnie a potem nalozyc paste wypolerowac filcem i jeszcze trochę potrzec 2000 potem nalozyc paste i juz nic nie ruszac jak się chce jeszcze lepszy efekt to można powtarac polerke filcem a potem 2000