Jawa ts 350

Co myslicie o tym motorku mogę mieć go za 550 zl na filmikach mi się podobal zwlaszcza jego silnik i brzmienie :slight_smile: jakie sa wady tego motoru i na co należy wzracac uwage

ten motorek jest mocny ,leci spokojnie 100km/h 2 cylindrowy , moim zdaniem minus to ze ma lipnie zrobiony zapłon tak jak w ogarach.

wiec tak mój kumpel ma taka jawe to 100km/h to on sobie leciutko jeździ wiem, ze ponad 100km/h mu idzie…ma niezłe przyje…nie i w ogóle motorek zaje…sty ja bym brał…tylko wiesz on duzooooo pali

waha to nie problem :slight_smile:

Ja mam Jawe 350 i 100 to lekko leci najwięcej szłem nią 136 i dochodziło pod 140. I to jest motor który lubi być czasem przykatowany na full manecie :smiley: :smiley:

[ Dodano: 2009-01-05, 16:34 ]
Nie pali tak dużo nie wiem dokładnie ile ale nie jest to duża ilość

I to jest motor który lubi być czasem

owszem, ale bez przesady. Dobrze jest jej raz na jakis czas przycisnac 8-)

Ogolnie jest to dobry motocykl :) te jawy dochodza do 150-160km/h, ale to wszystko zalezy od stanu silnika itp.

Za 550zl mysle, ze warto, ale zalezy w jakim jest stanie. Jesli jest jeszcze na czeskich częściach to juz zupełnie. Gorzej jak ktos ja juz remontowal i wsadzil do niej np. tzw. prywaciarski tlok, albo co gorsza cylinder lub wal :/

Myśle że moja to 155 km/h wyciągnie ale mi 140 starcza jak na razie :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Mój kumpel kiedyś taką miał :smiley: Szatan nie motocykl :smiley:
Za tą kasę jak nie jest zajebana na śmiećrc to się opłaca ją wziąśc :wink:

Znm 2 osoby z mojej okolicy(moze trochę dalej) które już się na tym motorze zabiły co nie znaczy ze cie zniechęcam jak masz kase na pliwo i lubisz poprzeciągać manete na ful to bierz go a szczególnie za taką cenę

Zbychoo, zabic to się możesz jadąc hulajnogą. Wystarczy, że nieszczęśliwie upadniesz…

ReKoRd, Masz moze jakieś foty tej Jawy??

zaraz popatrze moze znajde :slight_smile:

[ Dodano: 2009-01-08, 16:08 ]
TA jawa jest podobno do tej

Ale nam chodzi o foty akurat tamtej :] bo chcemy ją ocenić ( stan )

no nie mam jej fot ale ona tak samo jak ta wygląda lakier silnik itp

mój ojciec miał cz350 sport i mówił że brał wszystkie te jawy na prędkość :slight_smile:
a niby silnik ten sam :slight_smile:

a co myslicie o mz 250

[ Dodano: 2009-01-09, 13:18 ]
jeszcze teraz mam do wyboru mz 250 i jawa ale ja wole dzwiek jawy tych 2 garow :slight_smile:

No proste że bierz jawe jak ja jeździłem na mz-tce to wymiękała przy mojej jawie

[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=sFYg1hu0SJM[/youtube]

[ Dodano: 2009-01-09, 15:53 ]
jak to idzie :shock: :shock:

[ Dodano: 2009-01-09, 18:20 ]
Jawa zotała sprzedana :(( a co myślicie o jawie mustang 50 i zrobieniu swapu silnika od jawy 350

[ Dodano: 2009-01-09, 18:23 ]
Jawa zotała sprzedana :(( a co myślicie o jawie mustang 50 i zrobieniu swapu silnika od jawy 350

[ Dodano: 2009-01-09, 18:23 ]
Jawa zotała sprzedana :(( a co myślicie o jawie mustang 50 i zrobieniu swapu silnika od jawy 350[/quote]

ja myślę ze będzie kombinowania wiec tak zaczniemy od tego ze za mało miejsca bo bak przeszkadza co wiąże się z montowaniem silnika pod kontem tak np ja silnik wsk w motorynce po drugie silnik w jawce 50 jest podwieszany a w 350 jest mocowany na tej takiej ramie co idzie pod silnikiem wiec już przebudowa jedna do tego dochodzi wzmocnienie ramy bo to wszystko popęka dopasowanie kół od 350 bo od 50 raczej będzie ciężko wiadome lepsze hamulce myślę ze to non sens będziesz musiał ostro ramę przerabiać i nie tylko to się wiarze praktycznie z przebudowa/budową nowego motocykla z części do tego to zawieszenie będzie beznadziejny przy wyższych prędkościach mogę się co do nie których rzeczy mylić ale to według mnie niee ma sensu i nie wyjdzie ci z tego motor do normalnego użytku

a co myślicie o jawie mustang 50 i zrobieniu swapu silnika od jawy 350

jeśli to zrobisz to osobiscie do Ciebie przyjadę i powiesze Cię za jajca :lol: ten silnik się nie nadaje do mustanga. Za lekki jest i silnik będzie się meczył, bo za szybko będzie miał max obr :P nie robi się takich swapów :/ kup już te MZ250, albo szukaj innej jawy

ok postaram się cos znalesc :slight_smile: bo jak corey93, mnie dopadnie :lol: :lol: