Z okazji urodzin (8 listopada miałem) ojciec powiedział że mogę sobie odpicować skuter. Da 1500zł. Powiedział tylko żeby nie zmieniał tłoka i cylindra (bo jest w miarę nowy (3 lata)). Prosiłbym o jakieś etapy tuningu.
I linki do przedmiotu który proponujecie.
Moje etapy wyglądają tak:
1. Gazbox malossi 110zł
2. Wariator Polini Eco Kit 300zł
3. Wydech yasuni r carbon 700zł
4. Wkład filtra powietrza Stage6 Double Layer 25zł (mam stary co się rozlatuje)
5. więcej nie wiem co
Takie pytanko czy ktoś wie co dokładnie jest w tym zestawie Wariator Polini Eco Kit.
Wiem że:
wario
jakiś pasek (ktoś wieś)
2 sprężyny
2 paczki rolek (ale jakich)
Jaki masz cylinder teraz
50ccm. A dokładniej nie wiem.
super speed tańszy i duzo lepszy. W Eco Kit cenę podnosi pasek :roll:
3. Wydech yasuni r carbon 700zł
na seryjnym cylku jaki pewnie masz zajedziesz go po 1000-2000km i będzie Ci go cieżko wyregulować bo to wydech klasy sport/racing
jakiś pasek (ktoś wieś)
chyba kevlarowy, ale przy tym co chesz wymienić pasek to wyrzucenie pieniedzy w błoto.
a jakie są oznaki że pasek jest starty czy coś?? Teraz jak go postawie na stopkach i dam w gaz to łapie wysokie obroty lekko z nich spadnie i z powrotem na wysokie.
a jakie są oznaki że pasek jest starty czy coś??
musisz odkrecic kapę i zmierzyć jaki jest szeroki. Na pasku powinno pisac jakie wymiary powinien mieć.
Na 50ccm bierz Laser xPro chrom - 570zł
Sprzęgło Polini 2G Evolution II
A wario corey93 podał ;d
ale do tego sprzęgła trzeba wymieniłeś dzwon najlepiej na EVO. Razem ze sprzęgłem tyjdzie 600-700zł (dzwon EVO +sprzegło )
corey93 napisał:
ale do tego sprzęgła trzeba wymieniłeś dzwon najlepiej na EVO. Razem ze sprzęgłem tyjdzie 600-700zł (dzwon EVO +sprzegło )
Podaj jakiś link do sklepu w którym to za tyle dostane. Bo wszędzie mam jakoś drogo.
corey93 napisał:
super speed tańszy i duzo lepszy. W Eco Kit cenę podnosi pasek :roll:
I do niego daj. Bo ja go za 400zł znalazłem.
Narazie zestaw wygląda tak:
1. Gazbox Malossi
2. Wariator Polini super speed
3. Sprzęgło Polini 2G Evolution II
4. dzwon EVO
5. Laser xPro chrom
Dajcie mi linki do poszczególnych części bo ja jakoś je dużo drożej znajduje.
super speed http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=2547&osCsid=c20afb327ec60a2e6f0d37b6ae7ee2db
tph ma chyba sprzęgło d.110, ale to musisz sprawdźić, bo mógł ktoś przekładnie wymieniac i jest inny frez na dzwon.
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=3398&osCsid=c20afb327ec60a2e6f0d37b6ae7ee2db
a z ceną dzwonu trochę przegiąłem hehe http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=887&osCsid=c20afb327ec60a2e6f0d37b6ae7ee2db
[ Dodano: 2008-11-16, 17:17 ]
części szukaj na www.sklep.mieloch.pl albo www.sklep.jednoslad.pl
corey93 napisał:
tph ma chyba sprzęgło d.110, ale to musisz sprawdźić, bo mógł ktoś przekładnie wymieniac i jest inny frez na dzwon.
Jak to sprawdźić?
odkręcasz dzwon i mierzysz jaką ma średnicę dla pewnosci mierzysz jeszcze średnicę sprzęgła i to by było na tyle
po co dzwon evo za 300zł stage6 wing cooler team też jest nie do pogięcia i jest tańszy
160zł http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=887&osCsid=c20afb327ec60a2e6f0d37b6ae7ee2db
ok pomyliłem się sorry za błąd ale mimo wszystko stage6 jest dużo lepszy, zapewnia dużo lesze chłodzenie dzięki któremu wydłuży się sprawność sprzęgła
ok pomyliłem się sorry za błąd ale mimo wszystko stage6 jest dużo lepszy, zapewnia dużo lesze chłodzenie dzięki któremu wydłuży się sprawność sprzęgła
S6 jest dużo słabszy od poliniego EVO. EVO ma lepsze wykonanie i jest dużo mocniejszy. S6 poprostu ładniej wygląda niz EVO :roll: :lol:
No i nie ma co porównywać jakosci częsci robionych przez poliniego do części S6
ok ale nie wiem czy wiesz ale go i tak to sprzęgło nie wygnie chyba że by młotkiem walił to owszem ale trak nie zegnie
siwy_fact, 2g może i go nie zegnie, ale dzwon szybciej się zużyje.
mozę i dzwon szybciej ale wiesz że sprzęgło to większy wydatek niż dzwon…
po co kupować gorszy dzown S6 wing cooler skoro za podobną cenę, mamy dużo lepszy i mocniejszy dzwon polini EVO :roll: nie rozumiem Cię koleś. Po co sobie posty nabijasz w ten sposób ?? :roll:
PS. Polini EVO ma dużo lepsze chłodzenie od S6 :568: może na to nie wygląda, ale tak jest.