Widziałem u mielocha za 300zł
wiec nie musi byc az taki drogiż
niew zupelnosci wystarczy dzwon stage6 wintcooler
[ Dodano: 2008-11-15, 20:36 ]
kosztuje 111 zl
No ale lepiej jak kupisz Polini Evo… będziesz miał spokój bo dłuuuuggooo ci pochodzi a jest to tak samo najlepszy dzwon na tym zestawie 2G i dzwon Evo będzie ci fajnie chodził ;]
W styczniu, po Wigili jak będzie kasi chce tun: sprzeglo, wario, wydech.
A w wakacje jak wbije przebieg 10k, to sobie cylinder na jakis sport zmieńie i supcio :}
Więc: sprzęgło, wydech, wario, dzwon = ~1250/1300 zł =S
Z montażem nie będzie ciężko
Gorzej z blokadami na laserze
[ Dodano: 2008-11-15, 23:37 ]
A co z tymi uszczelkamiż Czy wszystko w zestawach jest, czy coś dokupić muszę jeszcze oprócz sprężyn i jakie najlepiej rolki założyć?
Chcę żeby było dobre przyspieszenie, lepsze niż w seryjnym, ale vmax też dobry, lepszy niż w seryjnym, to 4g będą dobre?
czemu problemy z blokadą? młotek śrubokręt i jedziesz =Pp rolki hmm jakie masz seryjne? bo ja mam w swoim założone 2g lżejsze niż seryjne i jest spoko =) 2g albo i nawet 2,4g
Nic nie trzeba kupować tylko najlepiej jak kupisz od razu zestaw rolek testowych zestaw sprężyn centralnych no i sprężynki sprzęgła ( nie dotyczy 2G )
A rolek do wario nie dodają?
dodają ale lepiej kupić zestaw rolek testowych
Czym się różnią testowe od normalnych bo nie kapuje juz
testowe są w kopertach. Innej róznicy między nimi chyba nie ma.
[ Dodano: 2008-11-16, 15:40 ]
no i 4kpl testowych masz za 50zł a nie 1kpl za 25 więc wychodzi taniej, niż wtedy gdybyś kupował 4kpl. pojedyńczo ;p
Ale na nich można jeździć cały czas, a nie jak nazwa wskazuje, tylko na testył
[ Dodano: 2008-11-16, 15:48 ]
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=148_291&products_id=266&osCsid=9ee9b6491b46b25e46254a29de0f60ca
Też
możesz na nich jeździć dopuki nie zjadą ci się koperty potem też mozesz wymieniłeś tylko koperty, bo z ciężarkami nic się nie dzieje
tak to one.
Znam fajne argumenty na tuningowanie dla rodziców;) :
1. “Tuninguje na moc nie na predkosc” chce zeby skuter miał kopa i to jest bardzo przydatne, bo jak np. ma mnie rypnąć tir a wyjezdzam pod lekka gorke a on jedzie z boku to jak dam full gaz to mogę w takich sytuacjach się wyratowac.
2. Koledzy maja takie tuningi i tez chciałbym się moc jakos z nimi rownac.
3. Chce mieć jakieś konkretne hobby, jedni tuninguja ,drudzy zbieraja znaczki, interesuje się tym to czemu nie moglbym sobie powymieniac i porobic przy skuterze?
4. Skuter na orginale tak się wlecze a chciałbym zeby mial jakie takie przyspieszenie zeby robil wrazenie na kolegach,kolezankach;))
A co do stawiania na kolo roxa, to jeśli nie chcesz jeszcze inwestowac w zmiany cylindrowe na 70tke, to wymien 5fajnych rzeczy i go postawisz na kolo:
a) tłumik
b) wariator
c) sprzeglo
d) rolki, na okolo 3.0g;)
e) sprezynki najlepiej czerwone
i sprężynę centalna do sprzegla
Koszt okolo 800-1000zł.
ale zamiast tego mozesz tez:
Tlumik, cylinder i wal. Ale wydaje mi się ze lepiej zaczac od tego co wymienilem powyzej, czyli tłumik,wario,sprzeglo,rolki,sprezynki.
Kierownice typu BMX oplaca się kupywac jak juz się ma naprawde konkretny tuning, oraz umieć się dobrze stuntowac, to dzieki kierownicy można poglebiac doswiadczenie;)
2. Koledzy maja takie tuningi i tez chciałbym się moc jakos z nimi rownac.
najgorszy argument z możłiwych. Świadczący o Twojej głupocie i braku odpowiedzialnosci za siebie :P
4. Skuter na orginale tak się wlecze a chciałbym zeby mial jakie takie przyspieszenie zeby robil wrazenie na kolegach,kolezankach;))
też głupi powód
żeby rox rwal an koło wystarczy tłumik+wario+dobra regulacja i juz można gumować
Co to rady 4, to w taki sposób przekonałem tatę na zdjęcie blokady
Że mnie chinole wyprzedzają ;]
ALe to prawda =/ niektóre
800-1000zł?
Ja wyliczyłem ~~1500zł
1. Laser Xpro
2. Polini 2G Evolution II
3. Malossi Multivar 200
4. Dzwon sprzęgła Polini Evo II
5. Sprężynki
6. Rolki Polini
No zależy z jak wysokiej półki chcesz kupywać części^^
Co do chinoli, to nie myśl że zawsze są takie słabe xD
Ja mam takiego China Powerka^^^ no i leci mi 70,przyspieszenie extra:P
Po wymianie tłumika wario i moze sprzegla jak będzie hajs, pojdzie mi na kolo;]
No a wczesniej modul kupiłem + sprezynki + sprezyna centralna:)
tłumik mi w czw/pt przyjdzie jakos, Tecnigas Next R, bardzo dobry:P
dla Roxa polecam Yasuni, ale on juz drogi jest;)
Po co mu taki tuning za 1500zł ;s
ja za swój dałem mniej a mocy ma dużo… ew możesz wziąść s6 sport i jeszcze lepszy będzie
S6 sport 500zł
rs70 - 350zł allegro
wario multivar - 200zł
gaźnik 17,5mm - 170zł
Dzwon i sprzęgło jest jak dla mnie zbędne do seri.
Dzwon Tak, Sprzęgło tak naprawdę bardzo potrzebne, daje ci dobry start;)
Seryjne sprzęgło od minarelli jest dobre. wystarczy kupić same żółte sprężynki
Po co mu taki tuning za 1500zł ;s
ja za swój dałem mniej a mocy ma dużo... ew możesz wziąść s6 sport i jeszcze lepszy będzie
nie chciał wymianiać cylindra, wiec wiesz ;), podałem to co może wymieniłeś poza cylkiem :)
Rolki testowe mają mniejszy możliwy przebieg bo są na “test”
Zwykłe mają większą możliwość przebiegu
Co do tuna
1. Laser Xpro
Zastąp czym lepszym LeoVince ZX ? Lub Jakiś Yasiek