Jaki tun?

Zamiast wydechu tego bierz Tecnigas RS70 II dużoooooo lepszy.

A, właśnie
A czy jakieś uczszelki muszę kupować?
Mógłby mi ktoś to opisać, czy muszę, czy to dobry wybór tunu…
Dziękuję

[ Dodano: 2008-11-13, 20:49 ]
http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath=1_41_830&sort=3a&filter_id=43
Która z tych sprężynek najlepszaż

[ Dodano: 2008-11-13, 20:51 ]
I kolega @up mówi, że lepiej to http://jednoslad.pl/sklep/product_info.php?cPath=21_25_431&products_id=92&osCsid=2d91f835ea1df0461f01f7bf84d6c6d4, pierw że laser, teraz rs 70, ale nie zmieniam cylinderka, więc wydaje mi się, że laserek byłby lepszym wyborkiem :stuck_out_tongue_winking_eye:

musisz kupić wszystkie trzy (dociskowe) i sprawdzac z ktora ci najlepiej pasuje. pozniej jeśli kupisz trochę gorsze sprzeglo to bziesz musial kupić sprezynki sprzegla za 50zl komplet wiec znow nie potrzebne 50zl trzeba wqydac gdyz za te pienieadze mzoesz kupić najlepsze sprzeglo polini 2g evolution i dostroić sobie go srubokretem

nie ma dobrych testów na chamowni rs70 ale 2 jest dużo lepsza od np Yasuni R…

@Down nie widzę ale jeździłem na R’ce i RS70 1 i 2 i są dużo mocniejsze od Yasuni i tańsze o ponad 150zł taką czy nawet więcej a jakość wykonania każdy bez chromu w końcu zardzewiej czy next-r czy c30. Tylko ta końcówka się przebarwia ;/

Postrach, ja widzę że ty świata nie widzisz po za tecnigasem RS70 wg mnie to wydechy tenigasa to niewypały dlatego są takie tanie… RS70II jest b. podobne do R’ki z tym ze r’ka jest dużo lepiej wykonana!!

wez laserka jeśli nie zamierzasz kupna cylka laser x-pro to najlepszy wydech w swojej klasie w sumie nawet laser podejdzie po d cylinder 70 tylko ze do sporta

S9redSuwałki napisał:

musisz kupić wszystkie trzy (dociskowe) i sprawdzac z ktora ci najlepiej pasuje. pozniej jeśli kupisz trochę gorsze sprzeglo to bziesz musial kupić sprezynki sprzegla za 50zl komplet wiec znow nie potrzebne 50zl trzeba wqydac gdyz za te pienieadze mzoesz kupić najlepsze sprzeglo polini 2g evolution i dostroić sobie go srubokretem

Zamierzam kupić dobre sprzęgło Polini 2G Evolution II

Kup sprzęgło Polini Evo 2 2G dzwon polini evo zestaw spręzyn dociskowych Top Racing i Laserka ;] i naprawdę jak go wyregulujesz będzie ci wyśmienicie śmigał !
Sam mam 2G i Laser’ka i szczerze ci polecam te części są SUPER!
Bo moja opinia też jest taka że Tecnigas’y są przechwalone a są do kitu … Postrach że ty masz Tecnigas RS to nie znaczy że jest on The Best :mrgreen: :mrgreen:
PS. Jak u licha śrubokrętem ??? nie można po prostu kluczykiem “7”? tylko bawić się śrubokrętamiż!
PzDR

Załóżmy, że mam to wszystko + wyregulowany, jakie osiągiż
:smiley:

około 90… licznikowe

Adverion napisał:

Kup sprzęgło Polini Evo 2 2G dzwon polini evo zestaw spręzyn dociskowych Top Racing i Laserka ;] i naprawdę jak go wyregulujesz będzie ci wyśmienicie śmigał !
Sam mam 2G i Laser'ka i szczerze ci polecam te części są SUPER!
Bo moja opinia też jest taka że Tecnigas'y są przechwalone a są do kitu .. Postrach że ty masz Tecnigas RS to nie znaczy że jest on The Best :mrgreen: :mrgreen:
PS. Jak u licha śrubokrętem ??? nie można po prostu kluczykiem "7"? tylko bawić się śrubokrętamiż!
PzDR

Jeśli ty masz 2G to znaczy że jest najlepsze i wszyscy mają mieć? Takiemu zachowaniu mówimy NIE!!
Miałem w swoim żywocie doczynienia z 3 sportowymi sprzęgłami: 2G EVO II, Stage6, Malossi Delta i według mnie pod względem osiągów stage6 i malossi wypadają identycznie lecz stage6 troszkę dłużej trzeba regulować niż deltę. 2G w porównaniu do 2 pozostałych sprzęgieł to porażka.
Pozdrawiam!
panthelion

Panthelion, mógłbyś powiedzieć dlaczego 2G to porażkaż? Bo jakoś mi się nie chce w to wierzyć.

1. Dokładna regulacja
2. Zapewnia duży ścisk z dzwonem dzięki czemu po prostu się nie ślizga
3. Jest to sprzęgło klasy Evolution więc jest dobre do sporta i racinga

Panthelion, bo je tak wyregulowałeś :mrgreen: Jeśli się nie znasz nie udzielaj głupich komentarzy… Bo to sprzęgło jest najlepsze jak na tą chwilę i nie za to że ja je mam… Mam je za to że jest najlepsze!

Omg, dzwon Evo II 300zł ponad, czy dzwon jest konieczny?

Panthelion, bo je tak wyregulowałeś :mrgreen: Jeśli się nie znasz nie udzielaj głupich komentarzy.. Bo to sprzęgło jest najlepsze jak na tą chwilę i nie za to że ja je mam... Mam je za to że jest najlepsze!

Ogólnie z tego co tam czytałem to mu regulowało pare dobrych osób również skuter np w Niemcowni ... więc to jednak on ma wieksze doświadczenie w tym niż ty.

Sprzeglo, wario, wydech: Muszę do nich jakieś dodatkowe uszczelki kupowac, czy cosą :stuck_out_tongue:

Poczekajmy na wypowiedź Panthelion bo chce wiedzieć dlaczego Polini jest takie do dupy. Bo widzę że on jest wszechwiedzący.

Omg, dzwon Evo II 300zł ponad, czy dzwon jest konieczny?

do polini 2G wymiana dzwonu jest konieczna. Seryjne poprostu niewytrzymują przy tym sprzęgle.

A co do Panthelion, czy ty czasem silnika nie oddawałeś do regulacji NIemcom?? Remik ze s.com też Ci chyba regulował no nie?? Nie przypominam sobie, zebys sam regulował swojego runna :roll: no, ale mogę się mylic :roll:

No i te Twoje wieczne zacieranie cylków :-P

A jakie inne sprzęgło w takim razie poleciacie, w którym nie trzeba dodatkowo zmieniać dzwonaż

dzwon ksoztuje raptem 100zł + możesz nawet za nie całe 100 kupić bo są chyba takie ;] a jak już kupujesz to nie baw się z badziewiem! Jak się bawić to bawić ;]