1. Laser Xpro Zastąp czym lepszym LeoVince ZX ? Lub Jakiś Yasiek
:lol: TO się uśmiałem MEN LeoVince ZX lepsze od x-pro <hahaha> bujda na resorach!!! Yasuni owszem ale nie Z Yasuni Z to totalna porażka =/ jak już to R... Yasuni R owszem jest lepszy od Laser x-pro bo jest już dedykowany pod 70ccm ;-) Kolega ma właśnie R w 50ccm to już nim 2 czy nawet 3 razy cylinder zajeździł :mrgreen:
1. Jak wzrosną osiągi przy Wario Malossi Multivar 2000, Polini 2G i Laser xpro? 2. Ile KM będzie miał przy takim setupie? 3. opłaca się kupować? 4. będzie trzeba wymieniac gaźnik?
Dodają oczywiście, ale cylindry s6 nie cieszą się dobrą opinią. Ja mogę polecić top perfomances trophy sport, mam go ponad 12 tyś km, nic nie wymieniałem i chodzi jak trzeba. Mam do tego serie wydech i spod świateł biorę kogo chce, przyśpieszenie ma lux. Jak miałem założony yasuni z bez żadnej regulacji miał fajne odejście i przy 105km/h zerwała mi się linka licznika, a jeszcze przyśpieszał :)). Szczerze ten cylinder polecam. Do każdego cylindra dodają tłok, pierścienie, uszczelki, głowice.(prawie)
Więc zastanowię się na nim + wario Malossi Multivar 2000, Sprzęgło Polini 2G Evolution II i Laser Xpro chrom ładny zestawik? Trzeba kase wyciagnac od rodzicow i ich przekonac jakoś ;/, to jest jakieś 2000 za całość (+ sprezyny dociskowe i rolki) Jkaie rolki polecacie, zeby start i v-max byl dobry? 4,5g? i dobre do stuntu, chociaz bez tego da się xd
Zestaw ładny… Jeśli chcesz czegoś więcej to zakładasz Yaśka R Chyba że wolisz bardziej postawić na żywotność ale i na Laserku będzie ci ładnie śmigał bo jest to wydech do 50/70 ccm chociaż bardziej do 50
Co do rolek to musisz kupić zestaw, nie wiesz jak się zachowa na tym zestawie i starymi rolkami, do tego zestawu koniecznie dzwon jakiś lepszy np: Stage 6 R/T(wystarczy). Co do cylka to ja proponuje Malossi sporta lub Polini(jeżeli o sport chodzi) no i gaźniczek 17.5 by się przydal:]
Ile km cały zestawik wytrzymaż S6 Sport Pro jest alu, czyli ile docierać?
1) A możecie zaproponowac jakis inne sprzeglo do ktorego nie trzeba wymieniac dzwonaż Jakies dobre 2) Ile KM sqt będzie mial? 3) Gaznik jest konieczny? 4) Wszystko ok, nie muszę więceją: Sprzeglo, cylek, wario, ew. dzwon sprzegla, sprezyny dociskowe, ew. sprezyny sprzegla jak inne sprzeglo niz Polini 2G evo II, rolki ???
Co do cylindrów: RACING - Np. Stage 6 Racing 70cc- takie cylindry to najbardziej opłacalne są jak się ma sponsora albo na wyścigi też ze sponsorem. Żywotność takiego cylka jest różna, ale po ponad 4000km już jest możliwość że padnie pierścień. Tłok może być do wymiany nawet po 7000km… No a z cylkiem trza uważać żeby nie zajechać, ale i tak na takim cylku to około 10 000 może zrobisz. Tu jest kwestia czy się ma kase, bo jeśli tak to można inwestować w racinga i w tedy jakieś wymiany pierścieni i tłoków nie są potrzebne. W RACINGU możesz ponad 14KM wyciągnąć. Więc już jest moc;)
SPORT - Np. Stage 6 Sport Pro 70cc - Taki cylinder jest dużo bardziej wytrzymały niż Racing, mniejsza moc,mniejsze ryzyko że coś piepsznie. Napewno dużo więcej zrobimy na nim KM. W najlepszym wypadku to nawet ponad 20 000 by się dało. Ale wiadomo że wszystko się zużywa i jeżeli ktoś nie chce ryzykować bo nie ma dużo kasy, to Sport powinien mu wystarczyć bo na Sporcie z ponad 10KM da się wyciągnąć, więc to też nie jest źle i już skuter śmiga zajebiście!
Ja również mam zamiar kupywać cylinder 70tke i dopóki nie będę miał kasy dopóty będę się zastanawiał czy RACING czy SPORT PRO.
Bo wiadomo że o zwykłym to nie ma mowy nawet, bo co to jest jakieś 6-8koni…
No co do docierania to cylinder tak z 300KM musisz uważnie docierać, potem już stopniowo można dać mu w piz**
ad.1 Do Sprzęgła Stage 6 nie potrzeba dzwona, mi hula elegancko ze starym dzwonem. ad.2 No o KM to już pisałem wyżej;) ad.3 Gaźnik jest bardzo potrzebny, bo bez gaźnika nie osiągniesz maksymalnego efektu z cylindra, ale jeśli póki co brak kasy to można wyregulować seryjny tak żeby jako tako śmigało. ad.4 Jak wymieniasz cylinder to radzę wał wymienić, bo dużo ryzykujesz - BYE WAŁ, BYE CYLINDER… No a co do reszty to zależy jak kto chce, no w sumie tak jak piszesz to jest ok. Tylko tłumik jest najważniejszy.
Żywotność takiego cylka jest różna, ale po ponad 4000km już jest możliwość że padnie pierścień. Tłok może być do wymiany nawet po 7000km...:/ No a z cylkiem trza uważać żeby nie zajechać, ale i tak na takim cylku to około 10 000 może zrobisz.
Stage 6 z tego co słyszałem to trzyma do 5 tyś km. 10 tyś km to raczej na corsie, na corsię nawet więcej niż 10 tyś km.
No co do docierania to cylinder tak z 300KM musisz uważnie docierać, potem już stopniowo można dać mu w piz**:P
Alu docierać?? Odpal, nagrzej go do odpowiedniej temperatury, po czym jeźdź na różnych obrotach i uważaj żeby go nie zagrzać. Kolega swojego racinga alu nie docierał i chodzi jak brzytwa.
No wiesz sprzęgło jest niczego sobie… Ale nie lepiej kupić poliniego 2G evo 2 i dołożyć te marne 100zł na dzwon i mieć spokój ? Sprzęgło Poliniego chodzi mi o 2G jest na tą chwilę liderem na Polskim rynku! A co do tego jest w nim bardzo prosta i przyjemna regulacja =)
No ja mam Sprzęgło Stage 6xa i chodzi mi elegancko. Nie kombinuj najlepiej z niewiadomo jakim sprzęgłem, tylko skoncentruj się na cylindrze,wale i gaźniku;) Poza tym ocb. z tym wałem w zestawie z cylindrem? Bo też nie wiem co tu jest grane:>