Jaki Skuter Polecasz?

-świetne zawieszenie
-Bardzo dobre zegary, na których widać wszystko w pełnym słońcu
-Wygodna pozycja za kierownicą
-Opony Maxxisa( w wersji 200i, takie same jak u markowej konkurencji konkurencji)
-Bardzo pojemny, podświetlany schowek
-Obsługa "wszystkiego" ze stacyjki(bak i schowek, zapłon)
-oparcie dla pasażera
-stelaż pod kufer
-ekonomiczne i niezawodne silniki

Piotr, nie przelicytujesz mnie!

Kymco możesz porównywać z SYMem, który jest tak samo drogi lub bardziej od Kymco, ale nie z Keewayem.

To tak jak u Keeway'a, Zippa, itp.. ale spodziewałem się takiej odpowiedzi.. Amen ;)

Prosze Cię! Nie rozśmieszaj mnie!
u Zippa????????

czy Ty widziałeś kiedyś w ogóle New Dinka na własne oczy?
Bo mam wrażenie, że nie wiesz o czym mówisz!

Racja..!!! wybierając między Kymco ND a SYM GTS, bez wachania wybrał bym SYMa GTS.

Ja też! Tylko wiesz ile kosztuje GTS?

No to Ci powiem. Prawie 17 tyś katalogowo, to wyciągnięcia za 16 tyś.

Więc co chcesz porównywać?

Widziałem ND i widziałem jego cenę, nic takiego za te pieniądze.. a ty widziałeś Quantum 2? duży, 2 x tarcza, duża stopniowana kanapa, duży schowek, ciekłokrystaliczne wielofunkcyjne zegary, itp, a cena o połowę niższa.

17 tyś za GTS to było dawno i już nie aktualne, za 17 kupisz nówkę Yamahę X-max 250.

Widziałem i w życiu bym go swojemu dziecku nie kupił, o sobie to nawet nie mówie.

Postawie Ci piwo, jak do schowka zippa zmieścisz 2 kaski typu jet i 2 kurtki z rękawicami. Zmieścisz?

Postawie Ci 4-pak jest zrobisz 12 tyś.km bez żadnej wymiany- chodzi mi o klocki, żarówki, pasek- części eksploatacyjne- nie licząc płynów.

Postawie Ci krate piwa, jak przez te 12 tyś przebiegu ani razu Cię nie zawiedzie obojętnie w jakich warunkach.

co??

Otomoto nie gryzie- weź sobie sprawdź po ile chodza GTS'y z 2009r., bo z tego rocznika nikt chyba nawet nie wystawia.

Podobnie z X-maxami, od prawie 18tyś zeszło roczne.

To musiał byś zainwestować w to piwko... ;)

Zeszłoroczny X-max 250 jest za 14tyś do odebrania

aha, po moim trupie- siedziałbyś o suchym pysku do końca życia;p

taaa...chyba z 2008r!

Piotruś, że tak Ci powiem śląskim zwyczajem: "Ciulaj las, a nie nas!" 8)

Nie dostałbyś ani jednego piwa, bo kasków z kurtkami na bank nie zmieścisz.

O reszcie to nawet nie wspomne. Poczytaj sobie s.net i znajdź tam jednego właściciela Kłantuma, który nie miał usterki.
Ale najpierw przejrzyj tematy co się w nich sypie- potem Ci- największe pierdoły, ktyóre tylko uprzykrzają życie.

Powiem Ci szczerze, że w moich oczach jesteś totalnie skompromitowany, po tym co napisałeś, ale looz- kontuujmy tą dyskusje :D

Pierwsze wersje Quantuma też mnie się nie podobają, ale jest już Quantum 2 model 2010, jak mogą być usterki jak na wiosnę wszedł do sprzedaży?? i nie chodziło mi o kaski z kurtkami czy zmieszcze czy nie, ale o stosunek ceny do jakości, a Kymco ma wygórowane ceny nie zależnie od modelu, wszystko mają drogo, cenią się jak by mieli nie wiadomo co, a w gruncie rzeczy takie same chinole jak inne.. Yamaha X-max 250 rocznik 2009 jest na allegro za 14tyś, nie wierzysz sprawdź. Amen Alleluja!!

Czy S9 jest drogie? Jest w cieczy, ma dwie tarcze i silnik nie do zajechania- znajdź drugi taki skuter w takiej cenie!
tanie nie są, ale wiem za co płace!
Ja wiem, o którym modelu pisałeś, bo jestem w temacie.

Dlaczego keeway czy Zipp nie robią kariery na zachodzie europy, tylko Kymco ma tam największą sprzedaż i wygrywa porównania. Czyżby tylu ludzi się myliło, a Ty miałbyś racje?

Jechałeś jakimś Kymkaczem kiedyś? Gadałeś z posiadaczami? Zapytałeś mechaników co mówią o tych sprzętach?

Piotr, czyżby argumentów Ci zabrakło?
Badź nie wiesz jak odpowiedzieć na proste pytania?

Piotr wrote:

Pierwsze wersje Quantuma też mnie się nie podobają, ale jest już Quantum 2 model 2010, jak mogą być usterki jak na wiosnę wszedł do sprzedaży??

Hihi, istotnie, to tak jak: jak oceniać dany skuter, skoro kilka dni temu wszedł do sprzedaży?

X-Max jest produkowany w Chinach i jakoś nie widziałem, żeby redaktorzy przy szczegółowych testach się nim specjalnie podniecali.

Qaz, nie drąż z nim, bo tutaj się należy co najwyżej ostra reakcja Leszka za trollstwo w wydaniu p. Piotra.

Kolego! jest takie powiedzenie "każda sroka swój ogonek chwali" jechałem Kymco bo akurat tak się składa że mam 2 szt, People 150 i Agility 50, ale ja tak bardzo ich nie chwale bo to nie są pierwsze moje skutery.. Swoją drogą odnosze wrażenie jakby ta strona była sponsorowana przez importera Kymco.. A co do S9 to już staroć,dobre może były 10 lat wstecz, z tym swoim krótkim siodełkiem dobre dla dzieci. Skąd Twoja wiedza że Keeway nie jest popularny na świecie? otóż jest ta marka bardzo znana szczególnie w USA, w stanach marka Keeway jest znana z tego co ja wiem od ponad 25 lat kiedy skutery nie były jeszcze tak popularne jak dziś.

Tak, zapewne redaktorzy w testach skuterów b.podniecali się produktami Kymco..

A co do mechaników, to sam nim jestem.