Witam forumowiczów,
mam problem z wyborem skutera gdyż nie znam się na tym temacie w ogóle.
Czego szukam:
Skuter
Pojemnosć do 50 ccm, nie chce żadnych z powiększoną pojemnościa itp, ma być legalny do jeżdżenia pod kątem pojemnosci bez uprawnień na motocykl, tak aby sam dowód osobisty wystarczył.
Skuter może być nowy lub używany.
Cena skutera powinna być jak najabrdziej zbliżona do 1500 zł, choc jeśłi będzie jakas okazjia to moge dołożyć troszkę ale na pewno nie przekrosze 2000 zł.
Do czego ten skuter?:
Nie potrzebuję go tuningowac, przerabiać, startowac nim na redbull fighters... on ma jeździć, mieścić dwie osoby.
Skuter będzie mi służył do jazdy do pracy głównie (900 km/ miesiąc)
Najprawdopowdobniej zdejmę z neigo blokadę aby mógł osiągać stabilna predkość 60-70 km/h przy jednej osobie, tak abym do pracy nei jechałw nieskończonosc, ale jak zaznaczyłem zawrotna predkosc nie jest mi potrzebna bo taka mam w samochodzie.
Jakby był na dużych kołach to było by super.
Mazowieckie
Dodatkowe pytania i watpliwości:
Słyszałem ze skuter 4suwowy bedzie trwalszy.
Słyszałem że skutery markowe typu piaggio itp będa trwalsze, jednakże taki markowy skuter w tej cenie będzie miał z 10 lat, więc swoją markową trwałośc chyva już przejeździł.
Słyszałem że "chińczyki" może i są mniej trwałe bo rpzejada kilkanaście tys. kilometrów, ale wtedy po prostu traca kompresję na silniku, naprawa kosztuje do 350 zł i jadą kolejne kilkanaście tys km.
Tak więc pytanie do Was forumowicze... jak to jest, bo za chiny nie mam pojęcia co mam wybrać, firm jest pełno, raz ilosc modeli w kazdej firmie...
z góry dzięki.
Z markowych to polecam Ci Kymco Agility :http://moto.allegro.pl/kymco-agility-i1687433425.html
Z chińczyków polecam Kingwaya Yarox: http://moto.allegro.pl/mocny-yarox-nie-aprilla-aerox-yamaha-i1676052515.html lub
Zippa TOROS F16 G2 :http://allegro.pl/skuter-zipp-toros-f16-g2-nowy-2011-promocja-i1598144291.html
Plusy makowców:
+Niezawodność
+Trwałość
Plusy chińczyków
+Cena
+Tanie części
+W miarę dobre wykonanie
Na sam początek zalecam Chińczyka ponieważ jak zaliczysz szlif to nie będzie ci tak przykro jakbyś miał zaliczyć szlif na markowcu.
a dlaczego akurat te modele?
Ponieważ cenowo nic lepszego nie wymyślisz.Ewentualnie dobrym używanym markowcem jest Kymco Vitality http://otomoto.pl/kymco-vitality-vitality-ladny-M2689363.html.
a co sadzisz o tym? http://moto.allegro.pl/skuter-kingway-ibis-2-szt-wyprzedaz-w-wa-i1695903265.html
skoro już z chińczyków kingway...
(szukam z mazowieckiego, bo musze kupić jak najszybciej)
Kingway czy Romet czy Zipp są produkowane w jednej fabryce więc nie ma to znaczenia jaka firma.Co do tego Kingwaya to możesz spokojnie brać.Jest to 4 suw dużo ci nie spali max 3L/100 km.Na sam początek skuterowej przygody będzie ok.
Dla mnie ta przygoda jest raczej hmmm jedno razowo-jaknajdłuzsza, bo ja raczej samochodowy jestem, ale z racji tego ze moja machina pali 12L/100 chce sie przerzucic na cos innego chociaz do pracy.
Jakby nawet coś ci się w chińczyku zepsuło.To dostępność części jest praktycznie nieograniczona.
no ok, to na co powinienem zwrócić uwage kupując skuter, i skoro romet kingway i zipp to to samo, to jak dokonac wyboru?
Kupując skuter zwróć uwagę na jakość plastików.Te 3 firmy produkują w tej samej fabryce skutery tyko np: W kingwayu masz papierowy licznik a np w zippie elektroniczny i światła Led.Różnią się tylko detalami.
Pojeździj po marketach i zobacz co mają.
Zapłacisz zapewne mniej niż na allegro i przynajmniej będziesz na żywo widział co kupujesz.
Słyszałem ze na tym z marketu to nawet do kasy nie dojade ... ;)
Słuchaj takich bajek... ;)
Większość chińczyków ma te same silniki tylko że wizualnie są inne.
A z tymi, że do kasy nie dojedziesz itp. to zwykły stereotyp o chińskich produktach, a najczęściej piszą to ludzie którzy nawet styczności z takim skuterem nie mieli.
Chińczyki robią się coraz lepsze bo importerzy mający wiele napraw gwarancyjnych szukali innych, trwalszych części by poprawiać swój wizerunek i zmniejszyć koszty serwisu.
Kto kiedyś pomyślał że w Chińczyku będzie system EGR i chłodzenie cieczą? Części są tanie, serwis prosty a kompletny remont silnika kosztuje około 450 zł na troszkę lepszym cylindrze. Skutery zaczynają kosztować coraz mniej, a jeżdżą coraz lepiej.
A od kiedy to chinski skuter jest markowy -to największe badziewie jakie jezdzi na naszych szosach
guliwer55 wolisz iść na nogach z pracy czy wrócić chińskim skuterem?
Guliwer nie każdego stać na takie zabawki jak markowe skutery, dla mnie na szosie nie ma nic gorszego jak dzieciaki popisujące się, scigajace się tymi markowymi skuterami :)
Myślę,że powinny być szkolenia w ośrodkach szkoleniowych a nie w szkole.Potem chłopak który odpisywał od kolegi wyjedzie na ulice wymusi pierwszeństwo i śmierć na miejscu.Sorki za lekki of.
degename napisał:
że w Chińczyku będzie system EGR
Nie mieli wyjścia, wymogi czystości spalin dla nowych pojazdów.
Jakub100001 napisał:
Myślę,że powinny być szkolenia w ośrodkach szkoleniowych a nie w szkole.Potem chłopak który odpisywał od kolegi wyjedzie na ulice wymusi pierwszeństwo i śmierć na miejscu.Sorki za lekki of.
Mnie tez strasznie skutery wkurzają, w sensie szczyli na nich, zero pojęcia o drodze a jada w największym ruchu, i pchają się między samochody.