Niedawno temu stojąc w dużym korku(aut nie dało się wyminąć bo było za ciasno a pobocza nie było )zauważyłem chłopaka jadącego na skuterze z dziewczyną.Chciał się popisać przednią i wjechał na środek dwóch pasów.Kawałek dalej po jednej stronie stała ciężarówka a po drugiej nowy volkswagen scirocco.Chłopak stracił panowanie nad skuterem i uderzył nogą w nowego volkswagena.Nie obyło się rozmowy ale naszczęscie nie porysował auta.Według mnie tacy ludzie nie powinni wyjeżdżać na ulice.W szkole egzamin polega na bodajże na 12 pytaniach i przejechaniu ósemki.Powinny być szkolenia które mówią kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu,jak udzielić pierwszej pomocy i jazda po miasteczku drogowym.Policja jak narazie nie interesuje się tym,że młodzież jeździ bez uprawnień i to 80km/h stwarzając zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego.
To że lekko go zachwiało to może być nie do końca jego wina. Skoro jechał z dziewczyną to może ona się wierciła i go zachwiało. Nie we wszystkich szkołach jest tak jak mówisz. U mnie w szkole w tym roku zdało tylko 12 osób z 70 bo egzaminator wymagający był. Chciałbym jeszcze powiedzieć że nie każdy młody jeździ bez znajomości uprawnień. Jest dużo nastolatków którzy są poważni i uważają na drogach ale niestety przez innych mają opinie jaką mają.
Ale jak widział,że nie ma miejsca to po jakiego grzyba pchał się w dodatku z pasażerką.
Pewnie,że są tacy egzaminatorzy którzy nauczą kodeksu drogowego,ale niestety są tacy którym to rybcia czy odpisze czy nie.Ja jak zdawałem na policji to miałem 25 pytań i potem jeszcze policjant dopytywał z pierwszeństwa przejazdu i pierwszej pomocy.
zal mi cie zipp ma własne fabryki w niemczech i polsce romet w polsce jakub100001 masz 13lat i sie podniecasz skuterem z tesco marki router bassa i radzzisz ludzią co mają kupic
kolecam w tej cenie (TOROS F11 EKO Z MEDIA EKSPERT LUB REAL) (ROUTER BASSA Z TESCO) (ZIPP BASIC 4T) (ROMET 727 DUZO DODATKÓW JAK NA TĄ CENE) SZUKAJ ZIPÓW I ROMETÓW ALE JAK YS DAŁ 2500ZŁ TO BYSI MAIŁ FAJNĄ BIEGÓWKE Z ROUTER ALBO ROMET ZETKA50
SKUTER + IDIOTA + BRAK SYSTEMU ABS W CHAMULCU Z PRZODU(DLA NOOBÓW TO TARCZA Z PRZODU)=POŁAMANE RENCE I SKUTER WRAZ Z SILNIKIEM POŁAMANY
MAM NIBY CHINCZYKA ALE KUPIŁEM GO DLA TEGO ZE POSIADAŁ FAJNY TŁUMIK , PLASTKI ,OBROTOMIERZE , SYSTEM ABS I INNE ZMIENIŁEM SILNIK NA ORGINALNY Z YAMACHA 50CM3 MOC 12KM CHŁODZENIE CIECZĄ MINETALI FILTR POWIETRZA STORZKOWY GAZNIK WYMIENIŁEM NA YAMACHY W SERWISIE YAMACHY BO NIE MOGŁEM ZNALESC NA ALLEGRO
Dzieciaku neostrady... nawet nie pisz więcej takich debilnych postów -.- Ten niby ABS w chińskich skuterach nie działa. Nie wiem jak to w markowych bo nie miałem okazji spróbować. Pozatym ręce nie "rence" połamany silnik - nie mam więcej pytań. Następnie Yamaha a nie Yamacha. Stożek do seryjnej 50ccm - powodzenia. Zresztą co nas obchodzi co robisz z swoim sprzętem ? Widać że dziecko neostrady więc więcej nic nie będę pisał.
Po pierwsze Romet składa skutery z chińskich części.Po drugie nie mam skutera z Tesco i się nie podniecam.Po trzecie doradzam innym ludziom jaki skuter kupić ponieważ sam długo szukałem skutera i nie chce żeby osoba ktora cieżko zarobiła pieniądze wydała je na jakiegoś bubla.Po piąte po Twojej składni wniąskuje,że masz max 10 lat i myślisz,że w internecie jesteś anonimowy.ZippPRO50 napisał:
zal mi cie zipp ma własne fabryki w niemczech i polsce romet w polsce jakub100001 masz 13lat i sie podniecasz skuterem z tesco marki router bassa i radzzisz ludzią co mają kupic
ZippPRO50 - Nie wypowiadaj się więcej, bo znasz się na motorowerach jak krowa na gwiazdach, pozatym użyteczniejszym wydatkiem byłby słownik ortograficzny, niż zipp .
Jak włożyłeś silnik od yamaChy, to daj zdjęcie, bo jakoś Ci nie wierzę , ciekawe dlaczego .