Jaki skuter kupić do 3 tysięcy ?

Witam,

mam pytanie jaki skuter kupic do 3000 zl aby:
- mial silnik dwu suwowy
- nie byl ze supermarketu

Pozdrawiam !

nowy czy używany ?

bardziej bym byl skłonny do nowego

Dołóż sobie 400 zł i kup zipp-a quantum r!
-dwusuwowy
-duży
-wygodny
-światła led
-design
jest to skuter chiński ale to mercedes wśród chinolów

zobacz; http://www.youtube.com/watch?v=FILcMkLvtuE

jak byś miał troche więcej kasy , to za 4 kafle można mieć bartona orlando , mam takowego i jest ładny,posiada bardzo mocne światła, ma szybki i mocny silnik 2T,blokada to tylko moduł i tuleja na wariatorze i pali coś koło 3.5 l/ 100km ale jazda nim to prawdziwa przyjemność.

ok, a co do tego zipp'a quantum da sie zdjac szybe ?

http://otomoto.pl/inny-inny-inca-lambros-rzeszow-M3410468.html

zipp-y występują też bez szyby, ale jak masz szybę to 4 śrubki odkręcić i gotowe;)

olekgracz napisał:
- nie byl ze supermarketu

A to myslisz, ze jak kupisz Zippa czy Rometa to będziesz miał coś lepszego niż te z supermarketu? :)

słuchaj w marketach też można dostać zipp-a ale na pewno nie quantum r. Ten skuter kosztuje prawie 4 tyś więc jak na zipp_a cena mówi sama za siebie że to pożądna maszynka!

http://www.skuterowo.com/toros-fresco-50-test-wideo/#comments - to samo co zip quantum tyle że tańsze i bez nalepki zipp

Chińczycy klepią te maszynki na potęgę, ktoś je w Polsce składa i nazywa np. zipp, ktoś inny z identycznych części składa identyczny model, okleja go sobie po swojemu i sprzedaje pod inną nazwą, ale za zupełnie mniejsze pieniądze. Czy to romet, czy zipp czy inny motorek z marketu, to i tak mamy do czynienia z tą samą kupką poskładanych ze sobą części i plastików. Taka może i niewygodna prawda, ale najwyraźniej istnieje duże zapotrzebowanie na takie wyroby. Dizajn naśladujący markowe maszyny daje użytkownikom namiastkę prawdziwych emocji z posiadania nowoczesnej fajnie wyglądającej maszyny - czasami pierdzącej, czasami łamiącej się, a czasami przejeżdżającej nawet te nieosiągalne 10tys. km!!!
Osobiście sam przerabiałem ten temat. Mnie też zdawało się, że jak kupię nowy skuter na gwarancji, to nim pojeżdżę, a jak się zepsuje, to mi go naprawią. Raz się na to nabrałem, drugi raz kupiłem chińczyka, tylko droższego - myślę, no to teraz to ja mam super maszynę. Długo się nią nie nacieszyłem. Szybko, póki jeszcze fajnie wyglądała i nie do końca poodpadały plastiki, udało mi się go sprzedać. Potem już wybór padł na coś bardziej markowego - Kymco. Przepaść jakościowa ogromna. Niezawodna praca, przewidywalne zachowanie. Dopiero Kymco tak naprawdę uzmysłowiło mi, jak wiele może dać jazda na bezawaryjnej porządnej maszynce. Teraz w posiadaniu Honda. Nigdy już więcej nie popełnię błędów z przeszłości.
Poczytajcie sobie. Autor tekstu miał podobne doświadczenia.
http://www.skuterowo.com/skuter-motorower-czy-maly-motocykl/

dekuba33 napisał:

jest to skuter chiński ale to mercedes wśród chinolów

HAHAHAHAHA

Przepraszam bardzo proszę porównaj sobie padalca torosa f16 z quantum r!!

olekgracz - w tym przedziale cenowym, cokolwiek byś nie kupił, to i tak nie będzie miało większego znaczenia. Każdy skuter będzie zbudowany w oparciu o identyczne podzespoły. Dlatego, kieruj się wyłącznie gustem - to co Ci wpadnie w oko - bierz! Z pośród skuterów w tej kwocie, kup ten, który po prostu najbardziej Ci się podoba. Ani jakością, ani osiągami tak naprawdę się nie różnią. Pozdrawiam.

dzieki benekpe, chyba sie pokieruje gustem !

pozdrawiam !

ja bym proponowal poszukac jakiegos ladnego uzywanego ale markowego skutera np speedfight 2 bądz aerox naprawde solidne skutery

dekuba33 napisał:

Przepraszam bardzo proszę porównaj sobie padalca torosa f16 z quantum r!!

To jest jedno i to samo. Takiego wielkiego Quantuma ciągnie 4-sów więc nie ma się co podniecać. Nie wiem co chcesz od Torosa ale jak Quantum to Mercedes wśród skuterów z Chin to Toros będzie robił za Audi :-) Rozśmieszył mnie tylko to porównanie a nie piszę że jest jakimś padłem. Jechałeś kiedyś Torosem że twierdzisz że znasz się na tym ?

Ja absolutnie nie chcę się kłócić tylko przypominam że "wielkiego Quantuma" napędza 2 sów! Twierdzę że toros to padło szczególnie z uwagi na jego wygląd! porównaj z wyglądu quantuma i torosa...

coś w stylu torosa f16 miał mój kolega prawie 10 lat temu O.o ,mój też ma kilka lat i nie kupiłbym już tego więcej, nie wiem jak wam ale mi się już znudził ten skuter zwłaszcza jego wygląd , a ten quantumik r to niczego sobie ;)