Jaki skuter dla 16 letniego chłopaka?

2T szybszy głośniejszy i więcej pali
4T mniej spala słłabsze przyśpieszenie i ciszej chodzi

w 4T jak w samochodzie w końcu masz misę olejową :) Teraz silniki 2T mają dozowniki więc olej lejesz do inne zbiornika obok baku :)

OK kumam no to ostateczna porada
Agility RS Naked 50
Agility RS 50 4T
czy
Agility RS 50 2T
:-)

Naked to 2t? (Bo nie znam go zbyt dokładnie), ale z tych 3 propozycji wybrał bym właśnie go. To samo prawie co Agiliti RS tylko trochę zmodyfikowany i lepiej wygląda ;)

Agility RS 50 2T nawet chyba test jest i wypad BDB

ja ci pomogę. Mam KYMCO AGILITY RS 50 2T-Jest do bardzo wygodny,zrywny skuter ani razu mnie nie zawidół dobre przyśpieszenie zablokowany jedzie 50-55 odblokowany 75 a też mam 16 lat 180cm 75kg

Panowie Peuegot Kisbee zakupiony i śmiga - dzięki za pomoc i cenne wskazówki.

Tyle dobrych porad i wybór kisbee?! Coś tu nie halo ;/

P.S. Niech nie "śmiga" tylko najpierw dobrze dotrze ;)

Ryglos napisał:

Tyle dobrych porad i wybór kisbee?! Coś tu nie halo ;/
P.S. Niech nie "śmiga" tylko najpierw dobrze dotrze ;)

Decyzja młodego, aczkolwiek przyznaję, że poparłem wybór - skuterek po prostu ladniejszy :-)

Skuter jak twierdzi dealer może byc "smigany" bo docierają go w fabryce. Czy mimo wszystko mlody ma nie przekraczać tych magicznych 40km/h?

niech nie przekracza"przezorny zawsze ubezpieczony" niech jezdzi chociaz 500km te 40km/h a potem stopniowio wiecej

Silnik ma być używany na zmiennych obrotach i obciążeniu. Niech jeździ normalnie ale go nie katuje i niech zwraca uwagę na temperaturę aby nie przegrzać silnika bo to tylko o to chodzi przy docieraniu ale każdy robi jak uważa.

po prostu na początek zakaz długich tras - nie przekraczać tych 10 km przez pierwsze 100 km docierania, potem zwiększać o 10 km na 100 do końca docierania i nie jeździć na full manetce