bo na poczatku tez gadalem a tylko 45 wystarczy teraz juz jest 60km tez malo zaniedlugo robie wymiane cylka a potem??? sam wiesz jak jest ja juz nie raz na tym ciulstwie siedzial bym w aucie z tylu auta na ciebie nie patrza a ty na liczniku masz 65km na taka wage do ty w powietrzu prawie lecisz a niekturzy pisza ze 110km to jak on sie na tym czuje jak skuter ma 88kg z nim niech ma 165kg a ten ktos zadup..a 100 na godzine masakra niektorych opinie sa jak disco polo the best wystaw glowe za okno w aucie przy su to ci ja prawie nie urwie he
Możesz zobaczyć Zipp Quantum R - za 4500 otrzymujemy porządny skuter z pięknym nowoczesnym designem. Resztę kasy jak pisałem - dobry kask, kurtka i spodnie. Możesz ewentualnie dokupić młodemu kamizelkę odblaskową.
Ja polecam Kymco Vitality 2T http://kymco.pl/?page_id=378 ,przejechałem ponad 30.000km bez większej awarii,jeśli masz mu coś kupować to tylko Kymco.
Zaniepokojony tata niech nie będzie nadgorliwy, bo 16 latek to już młodzieniec, nie dzieciak. Jak chcesz, daj mu kasę niech kupi sobie co mu się podoba. Czas na własne decyzje.gregx napisał:
Witam
moj dzieciak (174 cm. wzrostu, 60 kg wagi) wymyślił sobie skuter (główny cel jazda miejska do szkoły).Nigdy nie jeździł na skuterze.
Co mu kupic (cena do 5500, aczkolwiek optymalnie byłoby w granicach 3500 zł. Skuter ma byc nowy
Pomijam fakt, że pomysl zakupu skutera wydaje mi sie nieodpowiedzialny, ale widzę że młody jest zdeterminowany, uczy sie sam (sic!) przepisow, ustalił gdzie może zdac egzaminy więc wolę byc przygotowany ;-)
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Popatrz na nowe Kymco Super 9 skuterkiem naprawdę pojeździ długo tylko ta cena ale za tą jakość bym zapłacił. Zresztą pewnie skuter mu się odwidzi za 2 lata to nawet ty byś mógł jeździć.A co do mniejszej kwoty to popatrz na firmę Keeway np.Hurricane czy Focus z nowych cena 3000-3900. To też dobry sprzęt tylko nie kupuj mu 4 suwa jak już 2T.
Mich4l napisał:
Popatrz na nowe Kymco Super 9 skuterkiem naprawdę pojeździ długo tylko ta cena ale za tą jakość bym zapłacił. Zresztą pewnie skuter mu się odwidzi za 2 lata to nawet ty byś mógł jeździć.A co do mniejszej kwoty to popatrz na firmę Keeway np.Hurricane czy Focus z nowych cena 3000-3900. To też dobry sprzęt tylko nie kupuj mu 4 suwa jak już 2T.
czemu 4t ?
Mlody napali się na Peugta Keesby czy jakoś tak, co o nim sądzicie?
Chiński silnik.. Ogólnie słaby model tej marki - odradzam :)
Jestem posiadaczem Kymco Vitality2T a znajomy ma Agility. Przed zakupem swojego jednośladu rozważałem wiele propozycji. Jednak skusiłem się na Kymco które wszyscy chwalą i się nie zawiodłem. Jest to kompromis pomiędzy Chinami a Japonią. (lepiej kup nowy z salonu niż starą "markową" padake)
Jak na razie obaj nie mieliśmy żadnych poważnych problemów oprócz drobiazgów no ale w każdym skuterze się to zdarzy np: wymiana żarówki ...
Dumam nad Peugotem Kisby i Kymco Agilty Naked - jak myślicie, który wybrać? A może jeszcze coś innego?
lepiej Kymco Agility Naked z pewnością mu się spodoba s peugeot to raczej taki babski
Z tych dwóch wybrał bym Kymco Agility Naked. Raz że Kymco a dwa że fajnie wygląda i jest bezawaryjny.
Zależy co bardziej się młodemu podoba. Ja osobiscie wybrałbym Agility, głownie ze względu na to że wygląda lepiej, a wujek który ma Kymco bardzo swój chwali.
Kup jakiegoś zatartego, zdezelowanego Aeroxa za 1000 zł, robisz kapitalke za 1250 zł, malujesz za 200 zł i masz jak nówke z nowym silnikiem markowca:)
Romet 717 ciecz.
Też Kymco polecam, na blacie 26 tys km.
Ma on kartę motorowerową ? Bo jak nie i będzie robić AM to niech się zastanowi nad zrobieniem A1 i kupieniem jakieś fajnej 125 biegówki.
Czytając ten temat najodpowiedniejszy wybór to Kymco Agility Naked 2T :D Całość, razem z ubiorem i kaskiem przewyższy twój budżet ale będzie warto uwierz. Jestem w podobnym wieku co twój syn, no - trochę młodszy ale jeśli miałbym wybierać między Kissbee a Naked - wybór jest prosty :F To Kymco ma unikalny design, co odgrywa znaczącą role przy kupnie skutera, nie prawdacie ? Do tego japońska konstrukcja silnika składana z uwagą na wszystkie elementy w Tajwanie pozwala na wykonanie przebiegów ponad 30tyś! (co mogą poświadczyć użytkownicy forum: HugoBoss i Madi)Oczywiście głównym warunkiem takiej żywotności jest lanie dobrego oleju do mieszanki i oczywiście prawidłowe dotarcie. Co do dotarcia 2T się nie wypowiem bo w swojej karierze docierałem i mam tylko jeden skuter jakim jest Zipp Vapor czyli przeciętny chińczyk 4T. To chyba na tyle mojej litanii, pozdrawiam i życzę udanego wyboru! LwG :D
patryk2266 napisał:
Ma on kartę motorowerową ? Bo jak nie i będzie robić AM to niech się zastanowi nad zrobieniem A1 i kupieniem jakieś fajnej 125 biegówki.
Nie ma, własnie jutro zdaje na kartę i basta. Żadnych mocniejszych maszyn (mam wystarczająco dużo stresów :-). To ma byc szybszy rower do szkoły.
Nicky, co znaczy dobry olej do mieszanki?
Agility RS 50 4T też jest fajny tylko sam już nie wiem jaki slnik wybrać 2T czy 4T . Doradzcie
Nicky i jeszcze jedno pytanie jaki ubiór polecasz, kask zintegrowany i rekawice na pewno mu kupię, ale czy co jeszcze?
Rękawice i kask przy takich maszynkach starczają wystarczająco :)
Dobry olej to znaczy coś lepszego niż Mixol, jakaś Husqvarna, Castrol, Motul czy inne takie ;)
Po prostu nie najgorszy, choć dużo osób jeździ latami na mixolu i nie narzeka...
Ok to oświećcie mnie jeszcze (nie smiac się pod nosem ) do 2t olej wlewa się do zbiornika paliwa a w 4t osobno?
I który silnik lepszy?