Witam chce zaczac przygode z motorowerami jak i dojazd do szkoly :) chcial bym abyście mi polecili coś na początek do 2300-2500 zł
P.S zastanawiam sie na barton fighter 2700 ale nie wiem czy jest dobry
Witam chce zaczac przygode z motorowerami jak i dojazd do szkoly :) chcial bym abyście mi polecili coś na początek do 2300-2500 zł
P.S zastanawiam sie na barton fighter 2700 ale nie wiem czy jest dobry
jak chinola to ws50 basse barton też nie jes zły
wszystkie motorowery roznia sie tylko wygladem i troche waga, a w drozszych dochodzi jakosc wykonania, ramy, obudowy, mocowan i lepsze materialy.
PS: kup pod siebie czyli jak jestes niski to odradzam romet RR i zipp pro, jak duzo wazysz to cos lekkiego jak router ws, barton, junak, czy zipp nekken.
Polecam "barton fighter", gabarytami nie jest duży wiec łatwiej się nauczyć jeździć, kolega z podwórka przejechał bez awarii 7 tyś km.
Jak chcesz coś mocnego to osobiście posiadam rometa 700 2t spalanie 3l/100km tylko o 0,5l więcej niz 4t osobiście go polecam , ale też mam go na sprzedaż za 2400zł.
Powód sprzedaży za duża moc podnosi mi koło przednie i tylko to jest powodem sprzedaży mam 17 lat więc dbam o niego Ps. nie jeźdze nim na kole i nie pale gumy przebieg 630km
Chłopak szuka motoroweru a ty mu z jakimś piździkiem wyskakujesz.
A w temacie to może np; Benzer Shaft lub Aston
Ja może jestem początkującym fanem bartona fightera ale mogę ci go polecić :)
Fajnie wygląda, brzmi, jest dosyć masywny, póki co nic się z nim nie dzieje a jak już się może kiedyś zacznie to jest w internecie dużo tanich części :)
Pozdrawiam
a co wybrac zipp pro 50 czy barton fighter?
Ja zdawałem prawko AM na romet ogar. Polecam!
PS. troszka niewygodnie się siedzi (dla mnie)
Ja bym wziął Bartona, Zipp jest dużo słabszy, przez to że ma bardzo szeroką oponę z tyłu. Silniki w tym motorowerach są te same (139FMB) więc możesz wziąć ten który ci się bardziej podoba :)
Pomiędzy tymi motorowerami ja bym wybrał Barton Fighter bo jest lepiej wykonany i ładniej wygląda. Michalek510 to że szeroka opona jest z tyłu to nie znaczy że jest słabszy , będzie miał tylko słabsze przyśpieszenie. Lepiej mieć szerszą oponę na piaszczyste drogi bo nie będzie rył a jak asfaltówka to cieńsze wtedy.
Wiem o tym, ale mam porównanie. Kolega ma Junaka 902 72, a drugi właśnie tego Zipa też 72 i przyśpieszenie ma dużo gorsze, oraz pod górki jest też wolniejszy. Junak waży 98 kg, a Zip 90 kierowcy ważą podobnie. Zębatki są seryjne, prędkości maksymalne podobne.
a mi sie podoba 50 podobna do zippka polecacie cos do 4,2 tys mysle nad tym zipkiem lub romet RS
Olek, ja ci polecę Benzera Astona, wygląd o wiele ładniejszy od Fightera. Akurat mam takiego na sprzedaż, cena 2100 do negocjacji. 300km temu założony był cylinder 80, więc na pewno 50-tki kumpli będą mogły się schować :)
W razie czego kontakt do mnie: GG: 19004056
Bierz Zippa Pro! Będziesz wyglądał jak na \\\"rasowym ścigu\\\".
Laski będą sikały :-)
Nawet małe dzieci radzą sobie z tym potworem :-)
Dopisz jeszcze, że masz takiego na sprzedaż, to uwiarygodni Twoje polecenie :D
Niestety, ścigi to nie moje klimaty :-)
Ja nie lubię lansu.
Przedstawiam jedynie ogólną tendencje wśród nastolatków.
Dla nich wygląd i lans to podstawa.
Sorki, że znowu użyłem sarkazmu w swojej wypowiedzi, ale jakoś nie potrafię się ostatnio powstrzymać.
Nastrój świąteczny udziela mi się. No i to, że ostatnio pogoda sprzyja wypadom motocyklowym i każdą wolą chwilę spędzam w siodle - czego i Wam życzę.
Ja bym osobiście każdemu doradził coś w klimacie Ogara 900 - ale dzieciaki by mnie od razu wyśmiały. Więc zapobiegawczo radzę im to na co i tak są już zdecydowani :-)
W takim malowaniu nie wygląda nawet źle :)
Ogar 900 to niedoceniona konstrukcja, podobnie jak Zipp Salmo.
Na forach użytkowników tego modelu rzadko można znaleźć jakieś negatywne opinie na ich temat. Stosunkowo niezawodne konstrukcje, klasyczne kształty - jednak nie znajdują uznania młodszych miłośników jednośladów.
Honda Introduces Wave - jej następcom jest właśnie Nexxon!!!
Honda z 2007r.
i legendarny pierwowzór : CUB!!!
Dostrzegacie jakieś podobieństwa?
Właśnie Honda zastosowała w swych produktach automatyczną skrzynię biegów CV-Matic użytą w Honda Introduces Wave a potem w Kymco Nexxonie.
Jak widać, Nexxon (wcześniej Honda Introduces Wave) jest kontynuacją kultowej linii legendarnej Hondy Cub.
Jakość i niezawodność powoduje, że ten model jest na świecie bezkonkurencyjny.
W Polsce kosztuje tyle co nowy chiński wyrób, jednak mentalność Polaków powoduje, że nie podbił polskiego rynku - a szkoda.
Wolałbym nowego Ogara 202.