Witam. Moje pytanie dotyczy oleju do dozownika.?! Więc jaki olej jest najlepszy. W cenie około 40 zł
Catrol r2 racing bike >>>2t
Ja takiego używam i polecam byś może teraz inaczej się one nazywają ale tego pokroju
Castrol
ja używam i polecam olej do silników do pił mechanicznych :mrgreen: . olej jest marki husqarna taki zielony można kupić czerwony różnią się tylko kolorem
śmigam na tym oleju supcio i jest tańszy niż castrol bo husqarna kosztuje 12zł 0,5 L :->
Razor, powinieneś dostać i trzeciego warna (nic nie mówiąca nazwa tematu), ale znaj moją dobroć i wiedz, że dostałęś ostatnią szansę!! Jacob555
Osobiście polecam Mobila - extra, albo racing.
Ja jeżdżę na extra i nie syfi, a drogi nie jest, chyba z 28PLN.
Podobno castrole są lepsze, ale nie jeździłęm.
Castrole były dobre ale podobno się spaprały… Bardzo dobry jest Motul do 2T półsyntetyczny… Jeździłem na castrolach wszystkich na valvoline i na motulu teraz jeżdżę i jest on on nich lepszy… Polecam Ci tego Motula… według mnie najlepszy do 2T Castrol się spaprał :-/
Przecież jest napisane "Razor, … " no to raczej do niego aha i ten Motul jest zielony
razor5022, jeśli chcesz dobry olej w miare tani to kupuj olej stihla ja na nim śmigam i jest ok albo orlen platinum też spoko olej ja na nich jeżdże i jest ok miałem tego mobil extra 2t oraz catrola racing 2t to niewięcej to samo tylko że castrol jest syntetyczny a reszta co wymieniłem pół syntetyczne
Adverion, ile ten motul kosztuje ??
ostatnio kupiłem mobila za 35 zł polecam bardzo dobry
Ja odkąd zacząłem moją przygodę z motorami to leje mobila 2T i nie narzekam. On kosztuje chyba dokładnie teraz 35zł i jest dobry.
Motul kosztuje maksymalnie 38zł
Wszyscy piszą jaki olej jest dobry a napiszcie DLACZEGO tak sądzicie…
Ja np lałem Castrol Racing 2T wprawdzie śmiećrdzi trochę ale bardzo ładnie się spala, nie kopci, tworzy mało nagaru i super smaruje jeśli chodzi o mnie to jeżdżę na nim od początku cylindrów 70ccm i nie mają ani jednej ryski
W 100% potwierdzam wypowiedź siwego_fact …
CASTROL Power 1 Racing 2T <- leję taki do swojej Deci i fakt faktem lekko przycapuje ( ) ale jest good
Ja przecież napisałem że jeździłem już na wszystkich castrolach do 2T są chyba 2 rodzaje na valvoline i na tym motulu i na motulu najlepiej chodzi! więc miałem co testować… a i jeszcze kiedyś jeździłem na tym z orlena… żenada i tyle :mrgreen:
Castrol Racing 2T ja go leje od początku można powiedziec…przedtem lałem jakis orlena chyba za 12 zeta xD ale castrol o wiele lepszy i prawda jest to, ze capie, szczególnie to czółem jak go rano odpalałem, a co do nagaru to można powiedziec, ze wcale nie było
po mobilu tak nie kopci bardzo
ReKoRd, używa do stihla :mrgreen: a ja do husqarny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
siwy_fact napisał:
Wszyscy piszą jaki olej jest dobry a napiszcie DLACZEGO tak sądzicie...
to samo chciałem napisać pod jakim względem uważacie ze na takim oleju jeździ się lepieją?
ja wcześniej jeździłem na castrol full syntetic , i kosztował mnie chyba z 50zł /1l potem mechanik polecił mi tańszy pól syntetyk 30zł / 1l tez jakiś tam castrola czy czegoś tam ,ogólnie można jeździć wszystkim prócz na mixolach bo to najgorsze gówno !!
Nie no Orlen za 13zł nie jest taki zły Jeżdze na nim jakiś czas i nie narzekam. Przy robieniu mieszanki olej bardzo szybko się kończy więc ten olej jest dobrą alternatywą
tak ale jak się ma cylinder 70 to musi być jakiś lepszy ! :mrgreen: