Castrol 2t
Kosztuje nawet 32zł ;o - SELGROS :>
Jeśli do 40zł to brałbym, zresztą sam taki ostatnio kupiłem - Castrol Power 1 Racing 2T Tylko spaliny trochę śmiećrdzą, jak lałem motula półsyntetyka to ładnie pachniały
Ja obecnie mam Castrol Actevo 2t ale zmieniam i nie polecam bo najprawdopodobniej przez niego tak strasznie kopci ;/ Kumpel do Keeway’a Esso leje od początku jak nim jeździ (przebieg ponad 5000km) i nie narzeka
maciekkolo, ja od roku leje castrol actevo 2t i wcale nie kopci moze masz zla mieszanke? nawet jak zrobilem mieszanke 1:25 to nie kopcil super olej zero nagaru polecam go wszystkim
Jak ten wyjeżdżę to naleje inny i opowiem. Ze składem mieszanki jest w porządku bo był rozbierany dozownik i okazało się ze jest sprawny i gaźnik tez byl regulowany. Naleje mobila albo motula :mrgreen:
A o elfie takim w niebieskim kanistrze (nie znam nazwy) co sądzicie? Bo mi kiedyś jeden mechanik polecał go, że bardzo dobry jak na cenę (ok. 30zł)
dobre sa tez oleje agipa :)tylko 40zl/1l
Dobra … może skończmy już ten spam co ?
wrona ale mixole sa tylko i wylacznie do miećszanek
Mobil Extra 2 t . 25zł i swietny jest.
Ja osobiscie polecam Esso 2T podobno najlepszy do cylindrów 50cm
mobil 1 2t - najlepszy
Już było mówione, jak już macie pisać to mówić czemu uważacie że najlepszy. Ja napiszę że Orlen jest dużo żadszy i jaśniejszy niż np. Castrol żeby mnie było OT.
NO widzisz Kowal jaki spostrzegawczy jestes. Juz wiem ze dlaczego na 1 Litrze orlenu przejezdzam tak mało km niz np na mobilu.
a może mi ktoś powiedzieć jak można sprawdźić ile tego oleju jeszcze jest w dozowniku ? ;/
Skuter to Aprilia Rally. Jak się zdejmuje tą pokrywkę to ni chu chu się nie da zajrzeć do środka ;/
patyczek jakiś czysty wsadzić :?: a może druta czy coś i ci pokaże ile masz
O patrz xD
o tym to nie pomyślałem
Dzięki Wielkie ;))
ale to zależy w jakim kształcie jest zbiornik bo u mnie jest taki dość podłużny lekko pochylony w dół ,więc nie wiem czy to dobry sposób
no to druta który się wygina nie za łatwo ani nie za ciężko… i do dna dojdzie i widzisz …
Ciężko jest drutem określić ile tego oleju jest, mimo tego, że się wygina, ponieważ olej z niego spływa i nawet śladu nie ma. Znaczy się cały ten drut ( w moim przypadku szprycha od roweru xD ) był cały w oleju bo szyjka od zbiornika była w oleju A zbiornik jest pod lekkim kontem pochylony i w ogóle lipa xD
Nie dało się tak sprawdźić więc długo nie myśląc odkręciłem cały plastik ten tylny ^^, No i się okazało że jeszcze jest dość dużo oleju
A tak poza tym to chyba jak go zabraknie to powinna się kontrolka zaświecić. Nieprawda? ? Bo widziałem tam jakiś czujnik chyba jest
Są ludzie i taborety, sory że to napisałem, ale naprawdę to już przesada, pyta się taki jak sprawdźić poziom oleju a potem pisze że znalazł kontrolkę i puta czy ona się zapali jak będzie mało, otóż odpowiadam, TAK zapali się!
:573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: :573: