"gimbusowski pogląd",matol1798 prezentujesz wysoki poziom dyskusji, nie napisałem wprost, że ZIPP to g... czy w jakikolwiek inny sposób nikogo nie obraziłem ;d
Wyraziłem swoje zdanie nt. "Wzór ścigacza 50-tki"
Dużo nie pali jak się oszczędnie jezdzi, jest tani w eksploatacji (dla leniwych którzy nie patrzą na okazję, i tak zawsze będzie drogo...)
"Nie ważne jak wygląda, ważne żeby zapieprzało" Nikt nie każe Ci odkręcać manetki do oporu.
Powiem tak, jak zależy Ci na mocy i osiągach to nie kupuj Zippa, tylko coś z silnikiem 2T
Jeśli oszczędności (4300 piechotą i tak nie chodzi, ale mniejsza o to) to bierz Zippa, ale tyle co zaoszczędzisz na paliwie, to tyle będziesz musiał władować w naprawę silnika czy inne serwisowanie
Według mnie właśnie takie pisanie w stylu "NIEWAŻNE jak wygląda, WAŻNE żeby zapieprzało", oznacza chęć szpanowania wyglądem ;/ co jest bardziej na poziomie gimbazy.
Wolę coś co nie jest najładniejsze (choć i tak RS'ka bardzo mi się podoba)ale pokazuje to co może na drodze na nie na postoju.
Sam nieraz jadziłem na RS"ce kuzyna, więc wiem jaki to sprzęt, rasowa 50-tka wszystkie blokady zdjęte, przebieg kiedy ją kupował miała 37.000 i przejechał jeszcze z 10 tysi, a nie jezdził nią zbyt spokojnie, dopiero zatarł się cylinder i (uwaga) kupił drugi (POLINI)
za... 50 zł, z przebiegiem 10 tysi.
V-Max tej RS'ki wynosił ok 120-125 (+- 5 kilometrów)
Z tego co wiem Manuel Poggialli nie startował w MotoGP na Zippie xd....