Witaj.
Ja mam Rometa RR 50 i jestem z niego zadowolony :) Nie przymula aż tak bardzo jak inne 50. Jeździłem Zipkiem i jest troszkę słabszy. Nie wiem może to wina wagi bo RR waży 115 a PRO 124 :) Wybieraj co chcesz ale RR jest mega w realu :) Zipp też tylko ta "dziura" nad silnikiem trochę mi się nie podoba. Śmieję jak widzę kogoś na skuterku :D Co do wydechu to jak masz troszkę kaski to kup DOMINATORA. Zobacz :
http://www.youtube.com/watch?v=invoMjLZDGw
sylwek62--a nieznasz jakies strony gdzie były by zdjęcia tego wydwchu
od zewnątrz i jak by dało od srodka
bo mój wuja doraboa tłumniki i chce miec zdjęcia zęby miał na czym sie wzorowac
RR to raczej to samo. Wątpię żeby był zwinniejszy od Zippa. Z tego co wiem Pro waży mniej niż 120 kg. A zegary i te cieniutkie oponki w RR mnie po prostu odrzucają. Zerżnięta CBR 125 :-)
niemacie zdjęc jakiegos lepszego tłumika do :scigacza" 50 od zewnatrz i od wewnątrz ?
Widziałem jak koleś zrobił właśnie taką operację. Nie dość że to brzmiało jak dwusuw to jeszcze powodowało zawirowania spalin :-)
http://m.youtube.com/watch?hl=pl&gl=PL&client=mv-google&v=dgg07RZewDo
Co Wam da wymiana 50-tki na 72 ccm?
"skuterki", "śmieszne dwusuwy", "kosiarki"....
Mówcie co chcecie, ja niejednego ZipPa Pro wyprzedzałem na luzie...
Lekko przykręciłem powietrze w gazniku i jak nie leci "stówki" teraz, to na 10000% ponad 90 km/h
Silnik to seria oprócz wydechu Arrow, a taki Zipp żeby poleciał te 80 (ledwo co) to musi być odblokowany i dotarty ;/
A jak wymienisz cylka na 72 ccm to dopiero wtedy poleci Ci te 80 km/h i na tym się skończy...
Mam "kosiarkę" i nie ośmieszam się wyprzedzając "na chama" auta w mieście, czy bezczelnie gazując, jak widzę, że za mną stoi Yamaha R6 czy Honda CBR 600 czy Suzuki albo BMW ;d
Nie wstydzę się dzwięku mojego "squterka"
Zresztą ja wole hałas WPROST proporcjonalny do MOCY, a nie jak w Zippie, czy czymkolwiek innym, jedziesz i oprócz GŁOŚNEGO dzwięku, który na postoju WYDAJE się FAJNY, strzałka prędkościomierza z wysiłkiem się ledwo co podnosi.
Zresztą jak ktoś już kiedyś tu na tym forum napisał:
"Ścigacz 50-tka? Te dwa słowa się wykluczają"
2000< no i chodzi jak dwusuw... ;/
znalazłem przed chwilą sklep który jest niedaleko mnie i mają tam takie marki motorów/skuterów
"Keeway, Leone, Junak, Ferro, Benzer, ZIPP, GB, Motors, Romet, Barton, Peugeot, Piaggio, Gilera, Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki, KTM"
jaki model mi polecacie oprócz " Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki"
jeszcze jakies propozycje
dołączam do tego " Honda, Suzuki, Yamaha, Kawasaki"
ale cena nowego nie może przektoczyc 4300zł
Nie dostaniesz nowego ,markowego motoroweru z wyglądem ścigacza za 4300. A jakiś fajny używany ciężko będzie znaleźć. Co najwyżej stara Aprilia RS 50 albo Peugeot XR6. Oby dwie są moim zdanie przestarzałe i po prostu brzydkie. I bardzo kłopotliwe w eksploatacji. Z nowych ,,ścigaczy '' za 4300 dostaniesz tylko tego Zippa. Chyba że zrezygnujesz z wyglądu ścigacza to będziesz miał większe pole manewru. Kymco Nexxon , Barton Fighter itp.
także
chyba zostanę przy Zippie Pro 50
a co do zipa co o nim myslicie
jakie ma (-)
jakie ma (+)
jak jest z dostępczoscią częsci ?
jak jest z cenami częsci
ps.nie bede go katował
Co o nim myślimy piszemy ci cały czas. Minusem jest lekka mułowatość i średnia jakość plastików. Plusy to niskie spalanie , fajny wygląd, łatwa i tania eksploatacja.. Części są śmiesznie tanie i dostępne właściwie wszędzie - serwisy, allegro. Jak go nie będziesz katował i zalewał dobrym olejem to długo ci posłuży :-)
Zipp polska marka (+)
dostępność części (+)
dostępność plastików (-)
cena części (+) i (-)
słabo się zbiera (-)
przed odblokowaniem 50 a po 70km/h (-)
to masz filmik zrobiony przez skuterowo.com
http://www.youtube.com/watch?v=ufAJkv_UQaM&oq=zipp%20pro%2050%20skuterowo&gs_l=youtube..0.5j0l2.2221.9529.0.12011.23.18.2.3.3.0.272.2509.1j15j2.18.0.eytns%2Cpt%3D-30%2Cn%3D2.1.0.0...1ac.1.11.youtube.yfjr4ZJUT0I
nie jest taki zły jak mówią
a dlaczego nie chcesz uxywanej tzr czy rs2?
Bo do nich ciężko dostać części , a jak dostaniesz to są drogie. Żadnej fajnej TZR za 4300 nie można dostać , tylko jakąś rozwaloną ( wiem bo sam szukam TZR) . Ewentualnie Rieju ale ono jest jakieś dziwne. Zostawiam decyzję autorowi wątku.
mozę jeszcze sie ktos wypowie ?
na temat zippa pro 50