jaki model "scigacza" 50

sylwek62 napisał:

DamianRysiek... napisał:
Co Wam da wymiana 50-tki na 72 ccm?
"skuterki", "śmieszne dwusuwy", "kosiarki"....
Mówcie co chcecie, ja niejednego ZipPa Pro wyprzedzałem na luzie...
Lekko przykręciłem powietrze w gazniku i jak nie leci "stówki" teraz, to na 10000% ponad 90 km/h
Silnik to seria oprócz wydechu Arrow, a taki Zipp żeby poleciał te 80 (ledwo co) to musi być odblokowany i dotarty ;/
A jak wymienisz cylka na 72 ccm to dopiero wtedy poleci Ci te 80 km/h i na tym się skończy...
Mam "kosiarkę" i nie ośmieszam się wyprzedzając "na chama" auta w mieście, czy bezczelnie gazując, jak widzę, że za mną stoi Yamaha R6 czy Honda CBR 600 czy Suzuki albo BMW ;d
Nie wstydzę się dzwięku mojego "squterka"
Zresztą ja wole hałas WPROST proporcjonalny do MOCY, a nie jak w Zippie, czy czymkolwiek innym, jedziesz i oprócz GŁOŚNEGO dzwięku, który na postoju WYDAJE się FAJNY, strzałka prędkościomierza z wysiłkiem się ledwo co podnosi.
Zresztą jak ktoś już kiedyś tu na tym forum napisał:
"Ścigacz 50-tka? Te dwa słowa się wykluczają"

Masz coś do 50 w 4t ?
Może on nie chce łamać przepisów jadąc odblokowanym motorowerem... Większość osób nie chce jeździć kiblem. Zazdrościsz mu co ? Bo nie wiem czy twój post ma w ogóle jakiś sens...

Kolego czego mam mu zazdrościć? Tego że na początku lipca zaczynam robić A1 i bd już mial CBR? :]
Do 50 w 4t nie mam nic, tylko, że jak chce kupić ścigacza 50-tke, to pro 50 z pewnością nim nie jest.

Bo ścigacze zaczynają się od 600 :-) . Ale musiałeś się pochwalić że zdajesz na A1 :-D. Jest czego zazdrościć :-)

jak na razie najbardziej podoba mi sie zipp
ja nie chce nim jezdzic 100km/h bo piszecie ze on szybko nie jezdzi ja chce żeby ino wyciągnoł te 80km/h

i nie będe jego katowac on ma byc do normalnej jazdy ulicami :-)

To jeździj, dla mnie to tandetny syf. Pozdro:) Tylko żeby kumple Cie nie wyśmiali, chyba że masz China Team.

Każdy lubi to co chce i nie powinniście się śmiać z kogoś, kto woli coś chińskiego od markowego sprzętu.

ja wam powiem że mam już jednego chinola i chodzi świetnie (quada)

To bardzo dobrze, że akurat trafiłeś na egzemplarz, który ci się jeszcze nie zepsuł. Zauważ, ile lat mają takie najstarsze markowe używki. ponad 15 na pewno. Owszem remont silnika jest konieczny ale nie łudź się, że w 4t nie robi się remontu. Jestem ciekawe czy taki Zipp Pro 50 wytrzyma tyle co stara Aprilia RS50.

no ale wiesz przy używanym jak mi sie zepsuje to naprawa z własnej kieszeni
a jak sie zepsuje nowy to jest 1 gwarancji

Słyszałem różne opinie o tych naprawach na gwarancji... Tak jak mówiłem, trafisz na zadbany egzemplarz, to rzadko będziesz coś naprawiał. Spalanie wcale nie jest takie duże w 2t jak niektórzy myślą. Przy dynamicznej jeździe spala mi 3,5-4 litry maksymalnie. Te 80km/h na godzinę to zippem z górki będzie trudno osiągnąć. W filmikach na YT gdzie jedzie niby 90 to jest tak naprawdę około 70 km/h. To zobacz jakie to jest żyłowanie silnika, żeby osiągnąć taką prędkość. Słyszałem nie jeden raz dźwięk tego Zippa, to bez jakieś rewelacji. Robi dużo hałasu, a idzie bardzo wolno.

Kup normalny motorower, pojeździsz nim kilka sezonów, opanujesz do perfekcji biegi.... Potem zrobisz A1 (na pewno zdasz bez problemu mając już taką wprawę z motorowerem) i kupisz jakąś Hondę CBR - przynajmniej będziesz jechał na czymś co w namiastce przypomina ścigacza... Po co się uparłeś na kosiarkę stylizowaną na sportowy motocykl?
Romet Ogar 900, Zipp Salmo - to są idealne motorki na początek...proste nieskomplikowane...

a mi wcale nie chodzi o predkosc moze nawet jechac te 60km/h
ale zeby wyglądał
i żęby było go słychac

nie musi jezdzic szybko 60-70 starczy

Jeśli Zipp ci się podoba to go kup . Krótka piłka :-)

Co jak co, ale na pewno go będzie słychać! Ludziska będą za Tobą odwracać głowy :-)

Ale sie rozwinela dyskusja, tak sie sklada ze posiadam zipp pro 50 i robie nim co dzien kolo 100 km, nic w nim nie opeka, nic sie nie odkreca. Kto wogole takie bdury wypisuje nawet nie ma co w nim grzebac konstrukcja jest banalnie prosta i w zasadzie nie ma co sie w nim popsuc. Scigacz bo wyglada jak scigacz a po miescie sie jezdzi max do 50 i nie wazne ile masz koni chyba ze lubisz placic mandaty.
Yamaha TZR kosztuje ponad 15k nowa silnik 2t 6 biegow dlatego jedzie 110 ale troche gorzysty teren i idzie sie zajechac zmiana biegow a wtedy dopiero wstyd napis yamaha a maluch wyprzedza.

RamboAD-wysłałem ci zaproszenie do znajomych wes zaakceptuj bo mam jeszcze pare pytan i bym ci napisałe te pytania na wp