mam 183 cm wzrostu i szukam cos dobrego :->
Od razu wykluczamy nowe - chińskie gówna …
Kupisz coś używanego markowego i będziesz 300x bardziej zadowolony.
Były już tematy tego typu na forum więc poszukaj - na szybko powiem Ci tak:
Najlepiej jakbyś dozbierał albo wysępił od rodziców tak do 3500-4000zł przy tej kwocie można szukać już porządnego zadbanego sprzętu WAŻNE ! Nie bądź napalony - poczekasz trochę to lepiej na tym wyjdziesz niż kupując na szybko
Jesteś wysoki więc jakiś duży skuter - z tego co mi na szybko przychodzi na myśl to chyba Yamaha Jog R - nie pamiętam co jeszcze było duże.
RudY napisał:
Yamaha Jog R
żartujesz sobie ??
to jeden z mnijeszy skuterów , widziałes go kiedys na żywo
zasada jest prosta
wybierasz co ci się podoba
najlepsze silniki to
minarelli horizontal* EWENTUALNIE vertical*
piaggio/gilera = p/g
peugeot vertical/ horizontal* lepsze są horizontale
hmm silniki jak morini czy podruby minareli (są w keewayach) od razu sobie odpuść tak jak cała reszte quang cianng yangów , tajwan i china to jedno i to samo nie da się zrobić na ten chwyt
* vertical = czylinder stojący horizontal= się cyl leżący
podoba ci się jakis skuter
wrzuc linka z allegro czy cos i cos ci o nim powiemy
silnik p/g duży wygodny skuter
z tego co widzę po fotach przydało by się wymieniłeś oponki , jezeli chciałbys akurat ten egemplarz potargował bym się jescze co do ceny
wrona napisał:
żartujesz sobie ??
to jeden z mnijeszy skuterów , widziałes go kiedys na żywo
Ano racja - pieprznęło mi się właśnie - przez to mówiłem CHYBA bo nie byłem pewny :p
a co mysilici o neosię ??
:?:
minareli horizontal
a podajcie jakieś dobre skuterki tak ok 3000zl na gilera runner 50 :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 01-06-2011, 21:49 ]
zeby to jeździ a nie tak jak chinskie tylko do mechanika jezdza
yamah aerox
gilera stlaker
peugeot trekker
peugeot jetforce
peugeot ludix
peugeot vivacity
peugeot speedfight
yamaha bws
yamaha slider
yamha jog
piaggio nrg
beta ark
malaguti f12
tego jest w chuj i ciut ciut , adaje idiotyczne pytania
Ja mam Piaggio Nrg Mc3 z 2003r i mam 191 cm wzrostu i wygodne jest… Nawet jak zarzucę pasarzera to wygonie się jeździ… silnik P/G … mam gaźnik 17,5 i wariator małossi, wydech pół sportowy *odblokowany i zapierdziela 90 ;D
Honda x8r , duża, ładna , sportowa.
rafal93 napisał:
Honda x8r
chujowe morini
Według mnie Runner. Zależy też do czego wolisz skuter… Niektórzy wolą małe zwrotne, i np. łatwiej na koło poderwać :P… Więc to już Ty powinieneś powiedzieć czego oczekujesz.
chłopaki powiecie co lepiej zbierac jeszcze rok i cos lepszego kupić np yamahe tzr :!:
[ Dodano: 03-06-2011, 22:11 ]
lub jakiegoś crossa lub enduro tylko musi mieć 50 cmm
jak chce ci się czekaj to jak najbardziej
nie chce gowno kupić :]
No jeśli wytrzymasz mozesz rowniez kupić i na nowy sezon sprzedac jak chcesz niedaleko mnie stoi yamaha neos 2006r czarna 2400 stan ogolnie dobry i jeszcze by tam cenę się urwalo trochę na pewno
no juz wytrzymam ten roczek i kupie cos leprzgo
wrona napisał:
rafal93 napisał/a:
Honda x8r
wacuś morini
o kurwa widzę się znasz jak sam skurwysyn ^^ Honda ma silnik hondy i tyle.
Powiem ci jedno. jezeli nie chcesz nic grzebac przy nim tylko jezdzic i się cieszyc jazda to kup sr lub jetforce na wtrysku. jak lejesz dobre paliwo i jezdzisz na seri nie zajedziesz a będzie palil max 3l jak chcesz grzebac wybij sobie z glowy wtryski wtedy tylko gaźnik.
peugeot vertical/ horizontal* lepsze są horizontale
Tu moglbym się trochę poklucic. A dlaczegoś Bo verticale sa juz o wiele dłużej na rynku. Kazda czesc do nich przeszla juz pare modyfikacji przy czym sa lepiej dopracowane i jest ich o wiele więcej i z wiekszym wyborem jakosciowym i cenowym. Horizontal od peugeota za dlugo nie jest na rynku części za wiele nie ma. ale niby mocniejszy. Ja na twoim miejscu jezeli chodzi o te 2 konstrukcje jakby wybierac to tylko stojacy ale w cieczy.