Jaka dysza do 70-dziesiątki

Witam.
Jaką dysze zastosować do cylindra 70 cc.?
Silnik to Minarelli.

Jeszcze mam 2 pytanie.
Jeśli mam sprzęgło, dzwon kolektor momentu obrotówego itp(cale kompletne sprzęgło) o wymiarze 107 mm to mogę wstawić do tego kolektora dzwon i sprzęgło 105

tak możesz a dysza to tak co najmniej z 80 do seryjnego filtra powietrza z dziurkami

Mam stozek warto montowac go??
Jak on osoiagnie swoj Vmax przerywa (chyba blokada obrotów)
Wie ktoś czy można sciągnać z MBK Equalis silnik minareli horizontal AC (krotki)

stożek do 70 jak najbardziej tak :wink:
Tak to moduł a żeby się pozbyć tej blokady to niestety należy kupić nowy sportowy odblokowany moduł co niestety troszkę kosztuje :-/
Aha i jeśli założyć stożek to jeszcze większą trzeba dysze niż do seryjnego filtra

Adverion napisał:

stożek do 70 jak najbardziej tak ;-)
Tak to moduł a żeby się pozbyć tej blokady to niestety należy kupić nowy sportowy odblokowany moduł co niestety troszkę kosztuje :-/
Aha i jeśli założyć stożek to jeszcze większą trzeba dysze niż do seryjnego filtra

Z modułu da się ściągnąć w niektórych skuterach..
Widzę że na liscie z rodzajami blokad żadne mbk nie jest blokowane na module (equalisa na liscie niema)

Jeśli ci rzeczywiście blokuje to masz zablokowany :!:
a odblokować to sobie tak możesz w skuterach made in china :lol:

To jaką dysze kupić do 70 cc+stożek.
85? Teraz siedzi w nim 78.
Jaki ja mam tam gaźnik??
Na nim jest tylko napis JAPAN.

Nie wyregulujesz gaźnika z jedną dysza na 70ccm, najlepiej kup zestaw 10dysz Stage6 i reguluj. Pokaż fote tego gaźnika lub wykręconej dyszy to Ci powiemy.

Fotki gaźnika (sory za jakosc)

Dysza

1.I jeszcze jedno pytanie czy miara gaźnika np 19 mm miećrzony jest przelot jak gaźnik łączy się z krućcem??
Jak skuter jest zimny (na ssaniu) dostaje więcej paliwa i znacznie lepiej cisnie.
2.Nie mam kasy aby kupować cały zestaw dysz. Chodzi mi o wymiar taki mniej więcej.
3. Skuter ma slużyć do stuntu. Wiem że muszę dać trwardsze sprężynki ale o ile i jak sprawdźić twardość obecnych. Jeszcze rolki wsypie jemu lżejsze.

Jeśli chodzi ci o to że na ssaniu dobrze ciśnia, a jak się nagrzenie to już nie, to wyreguluj gaźnik jak skuter będzie ciepły, bo z tego co piszesz jak się ssanie wyłączy to za mało paliwa dostaje.

No tak tylko gaźnik już regulowałem.
A za mało paliwa dostaje jak ciepły bo ssanie się wylaczy a dysza jest mała :-/

Reguluj dopiero jak się ssanie wyłączy!!

O co koleś :mrgreen: Jak masz ssanie to skuter dostaje więcej benzyny, więc jeśli faktycznie regulowałeś na ssaniu to nie ma szans żeby to dobrze chodziło :stuck_out_tongue:

No nie głupi nie jestem.
Regulowałem na ciepłym.
Ssanie było off.
Pomyśl później napisz.

czyli wedlug mnie kup 3 dysze bo idealnie na ta prawidlowa nie trafisz… kup o 10,15 i 20 wieksza od obecnej

A jakie spręzynkiż?
Skuter ma służyć do nauki stuntu.
I rolki ile gram. 4? 3?

Kup dysze: 85, 92 a jak masz stożek to: 100 powinno być git

Ktos powie jakie sprężynkiż? +50%?
Dysze do jakiego gaźnika mam kupić??
Opłaca się kupować króciec dolotowy odblokowany 21 jak teraz mam 20?

króćca się nie opłaca kupować a jeśli masz terach 70 to 50% (hebo) będzie za miękka taką się daje do 50ccm :stuck_out_tongue: a do gaźnika hmmm kto wie… Amal lub dollero

Skuter ma muła do ok 10 czy tam 12 km/h a pozniej power.
Rolki sa 3,7 g.
Co zmienić aby skuter mial sile i przyspieszenie od 0 km/h do tych 30km/h
(skuter ma służyć do stuntu)
Sprężynki mam top Racing +50% (niebieskie)