Lucek92, jakis tuning masz ??
sprężynę daj Hebo czerwoną +90%, kup jeszcze zestaw trzech sprężynek sprzęgła i daj gaźnik 19mm i dysze 88
Tuning to 70 cm.
Dysza 90.
Sprężynki mam najtwardsze jakie były na mielochu +50%.
Zauważylem ze jak on dostaje tego “Buta” to silnik się ladnie wkręca a koło prawie nic.
Myslalem ze sprzeglo się slizga ale jak podczas jazdy polozylem noge na pokrywie tam gdzie sprzeglo to nic a w miejscu wariatora sa duze wibracje.
Pasek się na wariu slizgaż Mysle nad założęniem podkladki za wariem aby bardziej talerze waria sciskały pasek.
Mówcie co mam kupić dokładnie a nie np
kup sprezynki (jakie!?)…
Rozmiar gaźnika to tam na wyjsciu gdzie gaźnik laczy się z króccem?
Zmierzylem i tam jest 19 mm.
rozmiar gaźnika to średnica przepustnicy.
A oryginalne dysze w 19 to 75mm, a w 21 to 92mm.
Taa, 92mm dysza, to chyba większa niż gaźnik by była. Zastanów się człowieku co ty piszesz. 92mm to niecałe 10cm, NIE MA takich dysz. 92 to znaczy o ile się nie mylę 0,0092mm albo 0,092.
Piszcie na zadawane pyatnia.
Tuning to 70 cm.
Dysza 90.
Sprężynki mam najtwardsze jakie były na mieloch u +50%.
Zauważylem ze jak on dostaje tego “Buta” to silnik się ladnie wkręca a koło prawie nic.
Myslalem ze sprzeglo się slizga ale jak podczas jazdy polozylem noge na pokrywie tam gdzie sprzeglo to nic a w miejscu wariatora sa duze wibracje.
Pasek się na wariu slizgaż Mysle nad założęniem podkladki za wariem aby bardziej talerze waria sciskały pasek.
Mówcie co mam kupić dokładnie a nie np
kup sprezynki (jakie!?)…
po pierwsze primo: Kowal, dysza 92 to znaczy że ma 0.92mm dysza 100 ma średnicę 1mm jakby było tak jak piszesz to byś miał problem z wsadzeniem tam czubka igły.
po drugie primo: Lucek92, od takich pytań jest specjalny temat o regulacji więc go poszukaj i grzecznie tam napisz ocb.
scooter napisał:
A oryginalne dysze w 19 to 75mm, a w 21 to 92mm.
Zależy w jakim gaźniku. Zresztą dysze się wymienia!!
Dobra, za małe liczby dałem, ale ten co napisał 92mm to już herezja jakaś jest.