Jaką biegówkę wybrać?

Witam! Na wiosną chciałbym się “zaopatrzeć” w nowy sprzęt. Chodzi o to że chciałbym mieć biegówkę. Podoba mi się coś w stylu RS tylko to trochę przereklamowane, tzn u mnie już jeździ ze 4 w mieście na dodatek 2 to moi kumple którzy niedawno zamienili skutery na to rs. Może tzr ale to ma taki dziwny długi… hm? Czasami chciałbym poszaleć po lesie, drogach polnych. Co polecacie z takich sprzęt I jakie są zasadnicze różnice pomiędzy crossem, enduro a supermoto? Derbi senda podobno to nie jest niczym zachwycającym… Jest możliwość że będe robić prawko na A1 ale nie chce 125 bo tym nawet nie mialbym gdzie jeździć :stuck_out_tongue: Może coś 80cc?

Jak chcesz czesem pojezdzic po polnych drogach to kup jakieś supermoto np. Yamahe DT z silniczkiem 80ccm w sam raz na polskie drogi jak i na pola :wink:

Ja bym brać tzr, ma fajny dźwięk na wysokich obrotach no i w ogóle gites. Mój kumpel ma takiego i nie narzeka !

Wydaje mi się, że enduro od crossa różni się możliowścią rejestracji ( :?: ) Sam myślę nad kupnem biegówki za jakiś czas i podoba mi się Yamaha TZR w wersji Belgarda jak ta: YamaYka Heh Ale ta Yamaszka ma Kwadratowe dupskoooo :smiley: Ja wole gruszke :smiley: HOKSTER

Maxwell napisał:

Jak chcesz czesem pojezdzic po polnych drogach to kup jakieś supermoto np. Yamahe DT z silniczkiem 80ccm w sam raz na polskie drogi jak i na pola ;-)

Zastanów się Supermoto ma koła o tej samej wielkości i ma opony na asfalt i raczej nimi nie zdzialasz dużo w lesię :/ polecam Yamahe Dt jeździłem i na przyśpieche zostaje z tyłu za moim szrotem :P ma dobre zawieszenie Aprilie Rx tą starszł ma piłą biegów amor gazowy i ciągnie moc od dołu jak mój więc dobry w teren. Rieju rr , smx pro na oponach kostach masz pytania wal na PW Są jeszcze Gilera GSM itp ale to prawie to samo co rieju i aprilia i yamaha takie same silniki. Derbi nie brać bym ma sąab? ramą kumpel ma i pojechaliśmy w las poskakaż troszkę i jak dojechaliśmy do domu rama w 2 miejscach pękła ale spawara i jakoś śmiga :D POZDRAWIAM

mi podoba się tzr ale fajna jest też HONDA nsr

Ale się wszyscy doczepili, że senda jest huyowa :-/ A kogo to obchodzić??!!! Liczy się to jak jeździsz tym sprzętem, jeśli go szanujesz to się odwdzięczy tym samym. Derbi Sendy po solidnym tuningu lecę ponad 110, a Yamahy dt jakiegoś zawrotnego vmaxa nie mają. Hokster i reszta ja uważam, że skoro się pisze że Senda to shit to się chyba nie widziało wszystkich rometów crs, kingwayów xt (czy jakoś tak). Ogl?dnijcie te sprzęty, porównajcie a potem piszcie, że senda ma kijową ramą. Pozdrawiam

Pierwsza rzecz pokaż mi gdzie napisałem że sendy są **** Po 2 Napewno derbi są dużo lepsze niż te chińskie moto szroty Po 3 Silnik sendy jest słabszy od minarelli AM6 Po 4 Kogo interesuje słaba rama ?? Tego co jeździ po lesię !!! Więc wiesz a co do tego że możesz powiedzieć że nie jeździłem na sendzie i Ładnym innym to się mylisz bo i na Sendzie i na Aprili i na Dt i na Rieju więc wiem co mówię Pozdrawiam

A powiem wam ze ostatnio odkryłem Peugeota XPS limited edition;d jest na allegro taki czarny. Silniczek podobno AM6, wgl?d super tylko mało dostąpny w polsce. Postaram się skoczyć do włoch na wiosne jak uzbieram kase

Co do XPS’a to kumpel sobie niedawno kupić w wersji SM http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Peugeot/XPS,SM/37850. Sam nim nie jeździłem ale ma minarellkę AM6 i z wyglądu też nie jest źle :wink:

jutro ci napisze jakiego crossa, bo moj qpel się bardzo zna na nich, to ci napisze co

http://allegro.pl/item433594774_peugeot_xps_street_supermoto_xp6_derbi_dt_xp.html czy? on nie jest cudny? Tylko gdzie ja go dorwe w wersji limitowaneją… :frowning: maxi, To zapytaj jak się sprawuje ile wyciaga itd ok? excent, spoko;d

Ja bym peugeota nie kupić, może i ładnie wygląda ale słyszałem dużo komentarzy, że są awaryjne, ale to przecież wybór należy do Ciebie :stuck_out_tongue:

Leci 85 realne i jak na razie problemów z nim nie ma :slight_smile:

Matek23, ale tam AM6 siedzi w nim… maxi, a jak wydech wsadzić to ile?

RS ta nowa jest zajefajna sam mam zamiar ją kupić =)

Wiem ze tam jest am6, tylko podobno, że oprocz silnika to się tam wszystko *ebie :stuck_out_tongue:

PodLy napisał:

maxi, a jak wydech wsadzić to ile?

Nie mam pojęcia a le z tego, co wiem to ma jeszcze blokade na wydechu.

aaa;d no to jak myślicie z tym Peugeotem? bo mało o nim słychać w polsce… I nie wiem jak z częściami (nie chodzi o silnik ale inne pierdoły).

Jak chcesz jakiegos offroada to polecam kawasaki kx 80 lub 85… seryjna 80 ma 23 konie a 85 28 wiec trochę mocy ma ;D tylko ciezkawo jest ją u nas na rynku znalesc