Czy da się jakimś sposobem z wydechu usunąć wgniecenie ?
Daj fote gdzie jest dokladnie bo niekiedy można wypukac…
P.S. 700 post ;))
a wplywa to na osiagi ?? jeśli nie ozstaw jest tak to delikatnie mlotkiem wyklep
Hmm, czy to wpływa na osiągi - nie wiem, ale wizualnie mi się to nie podoba.
Delikatnie mlotkiem przez szmatke popukaj powinno się odgiac. jak nie ro nie ma wtedy na to rady
Dzięki za pomoc.
chyba lepiej by było najpierw to podgrzać trochę palnikiem a potem popukać.
A ja o ile wiem to gdy się jedzie np z autem do warsztatu jakiegoś lepszego gdy np. maska jest maska wgięta czy dach to tam mają jakieś specjalne odsysarki czy coś do prostowania tego sam wiem bo ojciec prowadził auto i tak robili i tylko pomalowali później utwardzili od wew. i jest git…
Adverion, ale kolanko ma za mala powierzchnie… I nie da rady…
Rozkręciłem przez chwilką wydech i gdzie dokładnie ma znajdować się do wata ? Tam gdzie zaznaczyłem na tym zdjęciu ? –> http://yfrog.com/0rfasfafdj
wata ma być w całej końcówce tłumiącej
A jak profesjonalnie się nazywa ta wata ? Czy kupie ją w każdym sklepie motoryzacyjnym i mniej więcej jaka jest jej cena. ?
Nawet wata budowlana będzie dobra. Cena to kilka/kilkanaście złotych.
A propo wgniecenia to wywiercasz dziurkę wiertarką w środku wgniecenia i potem jakimś twardym drutem wygiętym w kształcie litery “L” wypychasz od środka te wgniecenie i tą dziurkę później ładnie zaspawać i będzie git
Jeżeli Pomogłem to daj +
Jaka reklama ;DRobertus napisał:
Jeżeli Pomogłem to daj + :-D
Wata jest w silencerze czyli tej koncuwce.. Odkrecasz ja od reszty tłumika rozbierasz i tam jest. Budowlana moze byc ale musi byc szklana ;)) wez z budowy czy z kads zakos xD :PP
nie będzie git bo to jest mocny material i tak nie da rady chyba ze masz gumowy tłumik ;))Robertus napisał:
A propo wgniecenia to wywiercasz dziurkę wiertarką w środku wgniecenia i potem jakimś twardym drutem wygiętym w kształcie litery "L" wypychasz od środka te wgniecenie i tą dziurkę później ładnie zaspawać i będzie git :-)
Jeżeli to wgniecenie nie wpływa na osiągi to ja bym to zostawił …
A propo waty . Jak chce odkrecic te trzy nakrętki w końcówce tłumiącej to te śróbki powpadają do środka i jak je wtedy spowrotem przykręcić ???
one ci nie wpadna… to nie sa srubki… tylko pret wysajace z koncuwki ktore maja gwinty i nakrecasz na to nakretki wiec bez obaw ;))
Dzięki Danielson, gdybym mógł dałbym Ci pomógł ;p
Ale zawsze coś tam wyprostuje. Bo miećnnki metal ci wskoczy z powrotem na miejsce ale na grubym to trzeba mocno ciągnąć albo stukać młotkiem i też będzie tylko że już tak samo nie wskoczy