Jak usunąć wgniecenie z wydechu?

Robertus napisał:

A propo wgniecenia to wywiercasz dziurkę wiertarką w środku wgniecenia i potem jakimś twardym drutem wygiętym w kształcie litery "L" wypychasz od środka te wgniecenie i tą dziurkę później ładnie zaspawać i będzie git :-)

Jeżeli Pomogłem to daj + :-D

Gdyby to było tak łatwo xd

Dzięki wszystkim za pomoc, oczywiście dla wszystkich + :-P

jak umiesz spawać albo jakiś sąsiad/tata czy ktokolwiek umieć spawać to weź przetnij tłumik boshem wyprostuj i zaspawaj, nie ma kombinowania itp. tylko potem trzeba równo zespawać żeby nie było krzywo bo nie dokręcisz tego tłumika potem przy cylindrze bo będzie odstawał ;p
a z tą dziurką to spoko, wiercisz wsadzasz pręta i ciągniesz żeby odgiąć, tylko pasowało by to najpierw podgrzać żeby było łatwiej bo tak normalnie to ciężko będzie i prędzej drut się wyprostuje i wyleci ;p

Przyspawaj jakiś drut do wgniecienia potem podgrzej szarpnij czymś mocno pare razy za drut i kolanko wygięte potem odcinasz drut i po zabiegu, ja tak zrobiłem i się udało :wink:

Aż tak nie będę kombinował, kupię po prostu nowy wydech.

A jak utniesz kawałek tłumnika i zespawasz to później podczas drgań ci spaw nie pęknie?

jak dasz do pospawania koleżance 5 lat młodszej to na pewno pęknie… :roll:

A właśnie tak chciałem zrobić =/

Ale jeszcze zależy od tego czym to będzie spawane, najlepiej by było migomatem. Bo po spawarce są słabsze spawy.

ja ci radze zrobić tak jak ja zrobiłem poszłem do warsztatu tzn podjechałem skuterm zdjołem wydech i do panów czy by mi tego nie zaspawali dziur po blokadach oni mowią pewnie nie ma sprawy poczekałem z 10 min i już mogł mi spawać i wszystko zrobione za free :slight_smile: tylko wystarczy miło zagadać :))

A orientuje się ktoś może, za ile sprzedałbym ten wydech (Leo Vince ZX), z tymi wgnieceniami ?

a chcesz warnaż To nie jest dział od takich pytań. a temat zamykam.

[quote=“Elotak”]A orientuje się ktoś może, za ile sprzedałbym ten wydech (Leo Vince ZX), z tymi wgnieceniami ?

jakieś 300 zl nie więcej