Instrukcja Zdejmowania blokad (139QMB - Chińskie 4T)

NIE PONOSZĄ KONSEKWENCJI ZA USZKODZENIA SPOWODOWANE ZDEJMOWANIEM BLOKAD ZE SKUTERA Każdy z nas po jakimś czasie nie jest zadowolony z osiągów swojego skutera i chciałby zdjąć blokady. W tym poście opisze jak zdjąć blokady ze skuterów takich jak: Wilga, Quest, Baotian, Zipp i innych z silnikami 139QMB i podobnymi chińskimi 4T. Zacznijmy od zdjęcia blokady z gaźnika: Odkręcamy “panel” znajdujący się pod siedzeniem aby dostać się do gaźnika. Po otwarciu odkręcamy czarny dekielek (patrz foto) Odkręcamy go i wykręcamy śrubkę koloru złotego wyglądającą tak: śrubka znajduje się pod czarnym dekielkiem (patrz foto) Właśnie zdjęliśmy jedną z blokad znajdujących się w skuterze. Przy okazji gdy mamy zdjętą pokrywkę zdejmijmy czarną plombę, a żółty dysk wyjdzie razem z niż. Wewnątrz niej znajduje się białą plastikowa wtyczka i metalowa igła z dwoma małymi uszczelkami. Musimy zdjąć umocowaną uszczelkę. Teraz należy ją ponownie umiejscowić lecz na środkowym wgłębieniu. Teraz skręcamy wszystko z powrotem i osiągi skutera wzrastają. Możemy zobaczyć czy uszczelka między gaźnikiem, a cylindrem jest poprawnie załączona. (Patrz foto) Jeśli nie to obracamy ją o 180 stopni zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Kolejna blokada to tzw. Zawirowywacz spalin wyglądający tak: Który dochodzi do rury od filtra (Patrz foto) Najlepiej obciąć ten zawirowywacz przy samym wydechu i zaspawałotwór powstały przez jego ucięcie. Teraz zabieramy się za filtr powitrza. Odkręcamy filtr (Patrz foto) Po odkręceniu widzimy plastikową rurkę którą wyjmujemy z filtra. Po wyjęciu skręcamy filtr i możemy cieszył się ze pozbyliśmy się kolejnej blokady. Następna blokada to “różowy kabelek” znajdujący się pod panelem nadwozia który wysyła sygnały do CDI o prędkości tylnego koła. Wygląda on właśnie tak: Ten kabelek po prostu przecinamy. Osiągi naszego skutera są już całkiem imponujące. Kolejną blokadą jest filtr paliwa o małej przepustowości. Po prostu wymieniamy go na inny (możliwie jak największy) Aby miał jak największą przepustowość. Np. taki: W tłumiku ( mniej więcej na środku) znajduje się blaszka którą należało by wyjść (poprawia nieznacznie osiągi) Ale tym którzy nie posiadają specjalistycznych narzędzi nie polecam wyjmowania tej blokady. Ostatnia blokada to tzw. dystans (taka tulejka) znajdująca się pod paskiem napędowym. Wygląda tak: Należy ją wyjąć i po kłopocie. Nasz motor po tej operacji ma lepsze osiągi.

Ej ten Rózowy kabelek to jest jakis przewod od CDI ale on jest wysokiego napięci [ Dodano: 2008-06-18, 14:19 ] a ten CDI to znajduje się z przodu skutera pod klapao to przednio Wysokie napięcie to masz w gniazdku ;] - Marchles

to co piszą w tym poradniku o zawirowywaczu spalin to bulszit, dziś rozebrałem skuter z plastików i oglądałem wszystko dokładnie i ten przewód który odchodzi od rury filtra pow. to on u mnie idzie do głowicy :confused: i myślę (mogę się mylić), że on chłodzi silnik, różowego kabelka nie znalazłem, a na igle w gaźniku mam tylko jedną uszczelkę, a owej śróbki nie znalazłem

Wysokie napięcie to masz w gniazdku ;] - Marchles

A nie czasem w fajce...

to co piszą w tym poradniku o zawirowywaczu spalin to bulszit,

Nie we wszystkich skuterach u mnie akurat szło od wydechu do filtra. dawno temu w 4T.

a ten CDI to znajduje się z przodu skutera pod klapao to przednio

Nie sądze przeważnie tylny prawy plastik, chyba że te Questy to koło aku. Nie radze wyciągać zwężki z filtra. Jeżeli już chcecie to musicie kupić wiekszą dysze. Bo po wyjęciu blokady z filtra osiągi wam bardzo spadną.

a ja zdjąłem tylko z filtra i mi się nic nie zmieniło xD, te chińskie jednoślady podobne są tylko w wyglądzie, technicznie rzecz biorąc, każdy to osobne dzieło, zależnie jaki dzień tygodnia i humor mieli nasi chińscy przyjaciele, gdy je montowali :slight_smile: a w sumie każdy skuter (chiński) ma inne blokady i w innym miejscu CDI, żeby nie było za łatwo przy odblokowywaniu

mam pytanie, czy wymienione sposoby odblokowania skutera sa wszystkimi stosowanymi przez firmy? Czy też sa jeszcze jakieś inne? może jest gdzieś lista takich sposobów?

tego nie wiadomo czy są jakieś jeszcze, ale możesz popytać w serwisie tych co “robić” przy tych skuterach

Z tego co ja wiem w chinskich Skuterach np Kingway blokady sa sciagnae od razu gddyz tak jak Kingway chce przegonic konkurencje np ZIp Wilga etc po pierwszym przegladzie chyba na tys km za friko ;D wiem bo sprawdzalem sam u siebie w skuterze

taaa…fajny poradnik, tylko u mnie z tych blokad jest jedynie rurka w filtrze :-/ WHAT I MUST DO :566:

Odnośnie rózowego kabelka to czy zawsze ten kabel jest w tym kolorze ? U mnie wchodzi niby do głównej wiązki różowy kabel wraz z niebiesko-białym, czerwono-czarnym i żółtym. Z tym że na rysunku różowy jest tylko łączony a ja mam go razem z złótym w jednej kostce. Bedzie to ten sam kabel tylko inaczej rozwiżzali łaczenie instalacji czy szukać jakiegoś innego kabla ?

Ja rowniez z tego wszystkiego znalazlem tylko ta rurke w filtrze powietrza, mam skuter Jiangsu Dafier właśnie z tym silnikiem 139QMB jak wygląda to cale CDI bo jak odlaczalem rozowe kabelki (sa 2) to rozrusznik przestawal dzialac.
Pozdrawiam i proszę o porade

[ Dodano: 2008-08-16, 09:17 ]
I jeszcze jedno pytani, to jest dwu- czy cztero-sow? Na forum jest napisane ze 4T a w mojej instrukcji ze 2T. A ze znam się na skuterach jak swinia na lataniu miesza się w nim olej z paliwem czy wlewa olej do jakiegos dozownikaż Mam tylko taki po prawej stronie który wygląda tak

Prosze o rade.

Ten temat dotyczy 4t, a jaki masz skuter to chyba ty powinieneś wiedzieć :evil:

Mieszanki facet nie robisz.
Poprostu lejesz bene i jezdzisz. Kontroluj stan oleju w silniku (właśnie tam kolo wydechu).

Dzieki za odpowiedzi teraz juz wiem ze to 4ro sow, poprostu chinczykom się pomylilo i w insgtrukcji wprowadzili mnie w blad. A jak będzie z tym calym CDI?

Z tą złota śrubkę to prawda fajny bajer :smiley:

A jakieś zdjecie tej zoltej srubki możnać Bo u mnie pod tym dekielkiem jest sprezynka

Dzisiaj wrzuce

Prosze o to zdjącie

http://img233.imageshack.us/my.php?image=zdjcie148xe3.jpg

U mnie to wygląda nastepujaco
a srubki nie widzę dalej :frowning:

No to poprostu już masz ?cięgniżtom chyba że masz 2t to musisz coś ta m zdzyszł zrobić

michalek80, mam tak samo! :confused: Do tego nie znalazłem różowego kabelka… śrubki złotej brak, tego czegoś na zaworku iglicy nie mogę znaleźć bo nie mogę znaleźć w ogóle iglicy! CO jestą??? Mam rometa 747