Xeramic ceramiczna ochrona silnika Xeramic Ceramiczna Ochrona Silnika odczuwalnie zwiększa osiągi silnika i gwarantuje wzrost jego mocy. Badania przeprowadzone przez renomowany Przemysłowy Instytut Motoryzacji (PIMOT) potwierdzają, iż stosowanie preparatu Ceramiczna Ochrona Silnika co 50 000 km, powoduje spadek zużycia paliwa o co najmniej 7%, zwiększenie mocy silnika o 4% i polepszenie przyśpieszenia o 8%. Preparat ten, dzięki zastosowaniu materiału ceramicznego, daje wyjątkowe efekty nieporównywalne z żadnym innym produktem. Cząsteczki materiału ceramicznego przywierają do metalowych części silnika zapewniając im maksymalną ochronę, szczególnie podczas rozruchu zimnego silnika. Produkt może być stosowany we wszystkich typach jednostek napędowych (po przebiegu 5 000 km) i dodawany do: olejów mineralnych,<br / półsyntetycznych. Zapewnia długotrwałą ochronę silnika i gwarantuje wzrost jego mocy. Poprzez zmniejszenie tarcia dodatkowo uzyskuje bardziej efektywne spalanie paliwa, co powoduje oszczędności w jego zużyciu i zmniejszenie emisji szkodliwych gazów wydechowych (CO, HC). Produkt nie jest szkodliwy dla katalizatorów spalin, nie zapycha filtrów i kanalików olejowych. Opakowanie 250 ml przeznaczone jest do silników o pojemności miski olejowej do 4 L oleju w stosunku do miski olejowej powyżej 4 L należy podwoić proporcje. Pojemność: 250 ml
STP Czyści i Chroni Cały Układ Paliwowy Należy używać Dwa Razy do Roku
Maksymalnie skoncentrowany preparat STP pomaga oczyścić cały układ paliwowy i przywraca optymalne warunki działania. Zaawansowany preparat czyści wtryskiwacze, zawory ssące i gniazda, komory spalania, głowicę silnika i wieniec tłoka. Produkuje się go na bazie paliwa odrzutowego, który jest wysokiej jakości nośnikiem substancji aktywnych. Produkt jest bezpieczny dla wszystkich silników benzynowych. Jedno użycie pozwala oczyścić cały przewód paliwowy i:
* Przywrócić utraconą moc i przyspieszenie, * Zmniejszyć problemy z rozruchem i ułatwia pracę silnika, * Zlikwidować stuki silnika.
Wodzu, widzę, ze jesteś zorientowany w temacie. Ja osobiście stosowałem te środki w kilku samochodach - na przykładzie zagazowanego Peugeota 306 - po przełączeniu na benzynę chodził gorzej niż na gazie, mulił, szarpał... Dodałem STP do benzyny i wystarczyło przejechać ok. 50 km i samochód stawał się inny - niemal jakby nigdy nie miał gazu. Środki tego typu czyszczą układ paliwowy, a w szczególności gaźnik i wtryskiwacze. Przez oczyszczenie dysz i/lub wtryskiwaczy powodują lepsze rozpylenie paliwa i równiejszą pracę silnika. Zresztą trochę opisano na stronie www.stp.com.pl
Eh, do 2T nie powinno się chyba lać nic takiego. Mi taki środek ceramiczny 30 ml na 9 litrów paliwa zniszczył cylinder. Fakt że mam manuala i jeździłem dość szybko ale to wystąpiło po przejechaniu 100 km więc wątpię że to od prędkości...
Wystarczy kupić strzykawkę w aptece na 6 litrów paliwa wlejesz se 10ml lub 15ml tego specyfika
W sumie można tak zrobić, bo strzykawka to też polietylen tak jak i butelka tylko musiałbym jakiś wężyk na nią założyć, bo wejście do buteleczki STP trochu wąskie...
Masz opis z butelki xeramic space technology czyści wtryskiwacze ułatwia rozruch silnika , przywraca moc i przyspieszenie, zmniejsza zużycie paliwa. Jest specjalnym dodatkiem skutecznie i trwale czyszczącym oraz chroniącym wtryskiwacze benzyny lub gaźnik.Wewnętrzne zanieczyszczenia w silniku mogą w dużej mierze powodować obecność we wtryskiwaczach lub gaźniku różnych osadów pochodzących z benzyn itp. W konsekwencji prowadzi to do spadku mocy silnika oraz znacznego wzrostu zużycia paliwa.W związku z tym niezbędne jest czyszczenie wtrysków lub gaźnika co 10000km poprzez dodanie do paliwa preparatu PM xeramic. Pozwoli to na utrzymanie wtrysków benzyny oraz gaźnika w doskonałym stanie i gwarantuje związane z tym optymalnych parametrów silnika.. Sposób użycia Zalecany do wszystkich rodzajów silnika czyli 2t też, wyposażonych w układ wtrysku lub gaźnik. Może być stosowany w silnikach z turbodoładowaniem oraz wyposażonych w system GDI.Całkowicie bezpieczny dla katalizatora. Zaleca się stosowanie co 10000 km oraz w przypadkach awaryjnych. Zawartość opakowania 250 ml wystarcza na 60 litrów paliwa. Czyli na 6 litrów paliwa wlewasz 25ml xeramica, ja leje na oko
lukas548 wrote: Wystarczy kupić strzykawkę w aptece na 6 litrów paliwa wlejesz se 10ml lub 15ml tego specyfika
W sumie można tak zrobić, bo strzykawka to też polietylen tak jak i butelka tylko musiałbym jakiś wężyk na nią założyć, bo wejście do buteleczki STP trochu wąskie... to przelewasz w kieliszek lub inne naczynie po co ci wężyk
Już sobie ogarnąłem dawkowanie. Raz na jakiś czas wleję - profilaktycznie.
A zalałem dziś 98 z Neste (awsze tankowałem 95) - moc jakby większa, przyspieszenie lepsze, silnik równiej pracuje ale szybciej się przegrzewa. Chyba wrócę do 95.
To dobrze. Ta substancja ułatwia rozruch między innymi. Powinien nawet trochę mniej palić. A ja dziś uzupełniłem olej. Miałem wcześniej Castrol Power1 Racing 2T, a teraz wlałem pod korek 2T Semisyntetic z Orlenu. I jak elegancko chodzi! Szybciej trochę nawet, na wolnych obrotach nie gaśnie. Cenka mi opadła.
Ja po zakupie skutera jezdziłem na Shell Active 2T Full syntetc. Było mi oczywiście za drogo i wlałem Orlen Semi syntetic - wydaje mi się ze dziwnie zbiegło sie to z początkiem moich problemów z poczatku twgo tematu. Teraz juz wiem że tego shitu z orlenu juz nie wleje wole kupić castrol dwa razy droższy niż ten pseudo olej. Kupiłem teraz "Castrol Actevo X-tra Scooter 2T" Opis na butelce brzmi "Extream heat protection. Protects when you work your scooter hard" Ja jeżdzę swoim codziennie do pracy 25 km w jedna stronę - moim zdaniem to właśnie jest Hard :)
Byłem dziś po robocie u kumpla, który naprawia skutery dla Dominium. On również odradził mi stosowanie 2T semisyntetic z Orlenu. Mówił, że zatyka wydech itd ale leją go, bo jest najtańszy, a te skutery i tak idą szybko na szrot, bo pracownicy nie szanują itd., a firma do hojnych nie należy. Kumpel sprawdził mi tę iglicę i rzeczywiście - była na ostatnim ząbku! Opuścił mi ją oraz zdjął tulejkę dystansową z przekładni. Osiągnąłem zawrotną dla mnie prędkość 65 km/h! Co do spalania to jeszcze nie wiem czy zmalało, bo z Łomianek na Bielany jest trochę za mała odległość. Po drodze wstąpiłem na stację benzynową (taką żółtą z czerwonymi napisami) i kupiłem olej Shell Advance Ultra 2T - full syntetyk - za 47,99 PLN. Jutro spuszczam ten orlenowski (dobrze, że zrobiłem na nim tylko kilkadziesiąt kilometrów) i nalewam Shella.
Witam wszystkich. Chciałem sie przy okazji zapytac jakie swiece należy stosowac do Streeta ? Bo symbol podany w instrukcji jest mi nieznany. Czy może to jest odpowiednik NGK BP7HS ??? Bo jeżeli tak to polskim zamiennikiem jest produkowana przez Iskrę F85PS stosowana o ile mnie pamięć nie myli w m.in. Maluchach ???