Podpisuje się obiema rękami pod słowami Wodza odnośnie blokad w streetce
Czy to chodzi o ten pierścień na wariatorze czy o cała tuleję co był mowa w wcześniejszej rozmowie ??WODZU napisał:
Witam.
Aby uniknąć spekulacji to aby odblokować na 100% Ince Street 2T należy ściągnąć tuleję z wariatora (idzie do 60km/h), zmienić cdi (zamyka licznik). Sprawdzone na własnej Ince.
Pojawia się jednak problem z CDI - jak zamoknie - za cholerę nie odpalimy naszej maszyny. Mam paru świadków z tego forum.
Pozdrawiam
mam też problem po ściągnięciu pierwszej blokady z wariatora to skuter osiągał 65 km/h a po zimie osiąga najwięcej 60km/h pomocy o co chodzi
Hah, skąd ja to znam... Ja też tak miałem po zimie. Pojeździłem, zmieniłem pasek i przez jakiś czas było jak dawniej.
Co do tulejki - to trzeba zdjąć sam pierścionek. Odkręcasz wariator, zdejmujesz i cieszysz się wyższą prędkością.
Musisz jeszcze zmienić moduł na odblokowany. Spokojnie będziesz osiągał na prostej licznikowe 70 km/h, a z górki prawie 80.
Damianie - napisz coś o swojej Ince - kiedy kupiłeś i ile masz przejechane. Miło, że ktoś jeszcze jeździ sprzętem takim jak mój.
Kisiu a o mnie to zapomnaiłeś????
Krzyśku => oczywiście, że nie. Ale chodzi mi o innych jeżdżących Inkami Street'ami poza Tobą i Wodzem. Wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie.
Dziś licznik wybił 15700 km. Wiem, że w porównaniu z Tobą to pikuś...
Mój stan licznika wynosi 1380km kupiłem go w 2010 roku
jaki polecalibyście moduły do inca street 50 ?
pomocy jakie moduły byście polecali do Inca Street 50?
Mój stan licznika wynosi 1380 km
Damian reguły nie ma m usisz po prostu poprubowac