INCA STREET 50 2T - Pierwsze wrażenia

210zł dla przegląd to zdzierstwo!!!

Witam.
Już mi przeszło :) Odbraziłem się na swego wariata :) Żona się ze mnie śmiała jak to usłuszała. Zdjąłem tuleje dystansową na wariatorze - zamknąłem licznik. Jako że dobrze się spisała - umyłem ją. Nie to żebym się czepiał ale podczas mycia stwierdziłem brak śrubki od bocznej plastykowej obudowy - szczegół :).

Mam nadzieje że już będzie ok :)

p.s.
Co tydzień wożę wariata do serwisu i ze względu na hamulce w ramach gwarancji sprawdzają mi wszystkie śrubki:)Nie to żebym się czepiał ale gaźnik jest do przejrzenia - przepuszcza olej. Ale to w środę - w ramach gwarancji. Jak dobrze że serwis dba o nazwę swojej firmy... bo jakbym miał czekać na InterCars......

Witam.
Ostatnio gdzieś na SKUTEROWO ktoś z właścicieli miał problem z kupnem odblokowanego modułu. Tak przypadkiem trafiłem na allegro na taką aukcję:
http://www.allegro.pl/item1110328749_modul_c_d_i_tuning_minarelli_2t_inca_street.html
Może się komuś przyda.
Wodzu, a teraz pytanie do Ciebie. zdjęcie samej blokady z wariatora pozwoliło Ci zamknąć licznik? Moja bez tulejki idzie jedynie 65km/h

Moja zamknęła licznik - fakt z średniej górki ale zamknęła. Po prostej 70km/h bez jak ja to mówię pierdzenia :) Patrząc na zegary które przekłamują w rzeczywistości o 7km/h w górę.

MONROB wrote:

Witam.
Ostatnio gdzieś na SKUTEROWO ktoś z właścicieli miał problem z kupnem odblokowanego modułu. Tak przypadkiem trafiłem na allegro na taką aukcję:
http://www.allegro.pl/item1110328749_modul_c_d_i_tuning_minarelli_2t_inca_street.html
Może się komuś przyda.
....

Patrząc na tą aukcję moduł wygląda na nieco inny niż zamontowany w mojej strrtce. Warto się zastanowić czy to moduł do street. Jak wygląda moduł w street na foto poniżej:

Mi odkręcił sie czujnik otwarcia nózki bocznej powodujacy gaszenie silnika po otwarciu stopki. Na szczęście śruba nie wypadła i szybko się z tym uporałem , ale musiałem ściagac dolną osłone by sie do niej dostać.

Witaj WODZU...
Na początku wielkie dzięki za ten artykuł bardzo mi pomógł gdyż wahałem się nad kupnem inki ( wiadomo chinol ) ale jednak zdecydowałem się i jestem z tego skuterka zadowolony . Jest duży , dobrze się go prowadzi , naprawdę jest wygodny . Skuterek ma drobną wadę o ile to nazwać wadą to brak dziurki w korku od zbiornika PB i może gasnąć podczas jazdy :( ale raczej każdy potrafi sam uporać się z tym problemem i będzie śmigał bez problemu :)
Pozdro Wodzu i szerokości życzę :-)

Hey a ja sie zawiodlem na ince ;/ Mam go 2 tygodnie i 4 razy go wiozlem na salon ... w poniedzialek bede rozmawial z rzecznikiem do spraw konsumenta w tej sprawie
Zapraszam
http://www.skuterowo.com/forums/topic/inca-ogol?replies=1#post-7310
moze jakos pomozecie mi rozstrzygnac moj problem :)

Dziekuje i pozdrawiam Denis

No ja na razie jestem ze swojego streeta zadowolony. Przejechane ok 800 km i aby nie zapeszyć zadnego problemu. Jezdżę naświatłach, skuter stoi kilka dni i zapala bez problemu, nic sie nie odkreciło, nic nie jest luźne, dziurka w korku wlewu paliwa oryginalna. Wiem, ze 800 km to nie duzo, ale mam nadzieje, że zostanie ona jeszcze długo bezproblemowa. Zycze tego wszystkim posiadaczom Inec

Witam ponownie,

ja do tej pory ze swojej Streetki też byłem zadowolony, ale wczoraj baaaaaaardzo ale to baaaaardzo wyprowadziła mnie z równowagi :/ Skuter pół nocy stał na zewnątrz (w sensie, że nie pod zadaszeniem) osiadła na nim rosa i ku mojemu zaskoczeniu kiedy około godziny 2 chciałem go odpalić spłatał figla i nie odpalił :/ Próbowałem też walczyć kopnikiem, także nic... Od kręcenia rozrusznikiem prawie rozładowałem akomulator a Streetka mimo tego nie ożyła... Skuter ma przejechane nieco ponad 550 km. Jak myślicie co się stało, może świecę zalałem tym kręceniem rozrusznikiem?

Witam, kupiłem Inca Street zrobiłem na nim 460 km i do tej pory miałem problem tylko z korkiem od wlewu paliwa bo nie było w nim dziurki bez której wytwarzało się podciśnienie i motor gasł.
Mam jedno pytanie czy po zdjęciu blokady z wariatora w razie awarii będę mógł założyć ją spowrotę i gwarancja będzie nadal ważna?

sasiadekm wrote:

Witam ponownie,
ja do tej pory ze swojej Streetki też byłem zadowolony, ale wczoraj baaaaaaardzo ale to baaaaardzo wyprowadziła mnie z równowagi :/ Skuter pół nocy stał na zewnątrz (w sensie, że nie pod zadaszeniem) osiadła na nim rosa i ku mojemu zaskoczeniu kiedy około godziny 2 chciałem go odpalić spłatał figla i nie odpalił :/ Próbowałem też walczyć kopnikiem, także nic... Od kręcenia rozrusznikiem prawie rozładowałem akomulator a Streetka mimo tego nie ożyła... Skuter ma przejechane nieco ponad 550 km. Jak myślicie co się stało, może świecę zalałem tym kręceniem rozrusznikiem?

Pokręć go bez gazu albo odkręć świece i zobacz czy nie jest zalana, najlepiej wymień ją na jakąś lepszą. Zobacz też tą dziurkę w korku może paliwo nie dochodzi go gaźnika otwórz korek i poczekaj minute może odpali

Wina leżała po stronie świecy która prawdopodobnie w wyniku zawilgotnięcia robiła zwarcie... Wymieniłem świecę na nową i nie dość, że zauważyłem, że skuter lepiej się zbiera to do tego pali teraz też dużo lepiej :)

Witam serdecznie. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę ze skuterami a kupiłem właśnie ince street. Fajne forum, dużo ciekawostek się dowiedziałem, mam tylko nadzieję, że nie będę podskakiwał na siedzeniu na nierównościach bo ważę tylko 64 kilo ;p a przeczytałem, że to możliwe na tym skuterku przy małej masie ciała... Szerokiej drogi

bardzo możliwe, a to dzięki zastosowaniu z tyłu dwóch amortyzatorów- patent sprawdza się tylko gdy skuter jest dociążony- minimum 80kg.

No cóż, najwyżej z cegłami w plecaku będę jeździć :) jutro chyba odbiorę potwora to zobaczymy, jak nie odfrunę z siedzenia to też napiszę pierwsze wrażenia :)

Mam pytanie z nieco innej beczki... Czy wy też zauważyliście, żeby przy waszych streetach działa się rzecz następująca: jedziecie ciemną nocą z prędkością przekraczającą 45 km/h na krótkich światłach i kiedy aby poprawić widoczność włączacie światła długie w momencie wciśnięcia przełącznika długich świateł odczuwacie lekkie szarpnięcie skutera skutera, nie dzieje się tak kiedy światła są przełączane przy prędkości poniżej 45 km/h... Dziwne ale prawdziwe, rodem z "Archiwum Street" ;)

Moja Inca idyie max 65. Czy nie da sie jeszcze jej podkrecic

No i kolejny raz mam problem ze świecą, świeca zalana skuter nie pali... Jaka może być przyczyna takiego systematycznego zalewania świecy? Może to mieć związek z tym, ze dzieje się tak po przejechaniu dłuższego dystansu (ponad 50 km)?

Może to byś skutek nie sprawnego ssania.