Inca Sprint - wasze opinie

Radek, porównaj sobie cene nowego, a cene tych które Ty pokazałeś- wtedy sam sobie odpowiesz na to pytanie;)

No dobrze, a zbik ? Czy jest dobry?

Jak jakies dobre skutery do 2000 zl znajdziecie to dajcie link .

Używki ?.

nom .

Kymco Agility / Kymco zx / Piaggio Zip ?.
Nie podaje czegos w stylu sr etc. bo w wiekszosci beda to 15letnie zajechane padla .

Takich nie ma aktualnie na allegro w moich regionach.
Prosze o jeszcze.

Jeszcze jedno. Mianowicie : co musieliscie zrobic na egzaminie na karte motorowerowa?

Yamaha Neo's(lub Neos, różnie ludzie piszą), Peugeot Vivacity. Sprawdź je.

za drogi neos
vivacity- nie ma

A co porządnie wyglądającego, nie Zipp, Romet, Kingway, Keeway, Motobi, Motowell, Inca jest?

A uzywany Magnus Solatio ?

Lipa, China .
Nie napalaj sie, poczekaj az trafi sie cos w miare fajnego.

Powiedz, jakie masz preferencje co do odległości, no i gdzie dokładnie mieszkasz...

no wiec
Mam do szkoly jakies 2 km , chociaz bede tak sobie jezdzic .
Ja mam 179 cm i 50 kg .
Chcialbym miec jakis mocny i szybki skuter tak do 1500 zl(nie chce dalej zbierac)
Mieszkam w Bialymstoku .

Takie rzeczy to tylko w erze .
Nie ma bezawaryjnego, dobrego, mocnego skutera za 1,5- 2k .

A tam , znajde , znajde . ; dd

Witam Szanownych skuteromaniaków

Przeczytałem test Leszka i parę wypocin wodza i postanowiłem kupić skurer INCA SPRINT.
Właśnie jestem w trakcie docierania , 280 km na liczniku w niecały tydzień i już zbliża sie 1 przegląd ;/ W środę ma przyjechać mechanik , koszt przeglądu 110 zł + dojazd 100 .
Narazie Inca sprawuje sie w porządku chociaż przy ruszaniu coś mi tam świszczy .Po przeczytaniu postu Wodza o odpadających częściach lekko zbladłem.Mam nadzieję że INCA szybko się nie rozleci.Trochę sie wkurzyłem że przeglądy serwisowe są płatne z racji że są dosyć często bo 1 - 300 km , 2 1000 itd. No ale coż myślę że zrobię 1 a później może cuś we własnym zakresie :)

No to po co Ci robić pierwszy za ponad 200zł, jak to Ci jest potrzebne tylko do gwarancji, skoro i tak już wiesz, że ją stracisz?
Po za tym, nie taniej by było gdybyś sam odstawił na warsztat?
Nie istnieje marka na świecie, która robi bezpłatne przeglądy, tak że marzenie ściętej głowy...

@qazwsxedc , wiesz narazie tylko myślę czy dam rade finansowo , gdyż może się okazać przy mojej jeździe przegląd wypadnie raz w miesiącu a może i częściej ;) Taniej by wyszło jakbym go osobiście odstawił ale najbliższy mam we Wrocławiu ( koszt przeglądu 150 zł ), jakies 50 km ode mnie ;/ A jak dzwoniłem do dilera tam gdzie kupiłem skuter podobno INCA pozwala tylko na widełki 15 km chociaż w instrukcji jest napisane że do 100 km można przekroczyć.Mechanik ma przyjechać ze Strzelina jakieś 90 km ( koszt przeglądu 110 + dojazd 100 ). Co do dalszych przeglądów nie twierdzę że nie będę ich robił :) Pierwszy najważniejszy bo silnik na dotarciu no przydałoby się wsio podregulować.Ja się na tym nie znam bo jestem laik do tych spraw.To mój piewszy pojazd silnikowy a mam już ponad 32 latka na karku ;) Może jak się wciągnę to sięgnę po coś bardziej wymagającego ale na pierwszy raz to taki skuterek chyba styknie :)

Jak jesteś laikiem to w sumie polecałbym Ci robić te przeglądy pomimo kosztów- wtedy przynjamniej, jeśli będziesz miał dobry warsztat, skuter powininen być bezawaryjny.