mówisz że masz 70cc, ale to by trzeba było wymienić coś w napędzie , bo nawet na 70 z seryjnym tłumikem np. przy 70km/h będziesz miał około 8 tyś rpm to i tak już prawie nie będziesz się rozpędzał bo moc maksymalna jest na niższych obrotach, i silnik nie ma jak nabierać mocy , a wymieniając dajmy na to przełożenia to przy 70km/h miałbyś około 5 tyś rpm i wtedy silnik próbuje osiągnąć moc maksymalną i jedzie szybciej. Skoro więc w napędzie nie masz przeróbek tak jak ja to nie dziw się że jedziemy tyle samo bo silniki wykręcają takie same obroty tyle że ty możesz mieć lepsze przyspieszenie. to przecież nawet beemką 100km/h na pierwszym biegu nie pojedziesz pomimo że ma mocny silnik , a na 4 to by nawet maluch ją wyprzedził pomimo że jest śmiesznie słaby :)
Mój kręcił 9000, bo do tylu go blokował moduł ale myślę, że jak dam całkowicie odblokowany to osiągnie 10000. Z górki może trochę więcej...
9000 obrotów miałem przy licznikowych 75 km/h czyli realnych ok. 67.
wg mnie lepiej skrócić tuleję - w silnikach minarelli i podobnych daje rewelacyjne efekty , zapewniam Cię Kisiu że ten zabieg da ci więcej niż dodatkowe 1000 rpm.
Lukario napisał:
mówisz że masz 70cc, ale to by trzeba było wymienić coś w napędzie , bo nawet na 70 z seryjnym tłumikem np. przy 70km/h będziesz miał około 8 tyś rpm to i tak już prawie nie będziesz się rozpędzał bo moc maksymalna jest na niższych obrotach, i silnik nie ma jak nabierać mocy , a wymieniając dajmy na to przełożenia to przy 70km/h miałbyś około 5 tyś rpm i wtedy silnik próbuje osiągnąć moc maksymalną i jedzie szybciej. Skoro więc w napędzie nie masz przeróbek tak jak ja to nie dziw się że jedziemy tyle samo bo silniki wykręcają takie same obroty tyle że ty możesz mieć lepsze przyspieszenie. to przecież nawet beemką 100km/h na pierwszym biegu nie pojedziesz pomimo że ma mocny silnik , a na 4 to by nawet maluch ją wyprzedził pomimo że jest śmiesznie słaby :)
Teraz mój v-max to 90km/h a z kolegą jade max 80km/h bo już poprostu brakuje mocy.
filmiki yt
http://www.youtube.com/watch?v=9kBXQUp1gcs
i tu na odcinku bodajże 200 metrów na prostej drodze.
http://www.youtube.com/watch?v=chKh2RjOEUs
Lukario napisał:
wg mnie lepiej skrócić tuleję - w silnikach minarelli i podobnych daje rewelacyjne efekty , zapewniam Cię Kisiu że ten zabieg da ci więcej niż dodatkowe 1000 rpm.
Lukario - zachęciłeś mnie. Na dniach będę miał zapasowy wariator to pokombinuję...
Skąd pewność, że pasek nie wchodzi już najwyżej ? ;>
mój skuter to tak do 65 ma podobne przyspieszenie jak na tym drugim filmiku , potem trochę wolniej przyspiesza a mój v max?... raz nawet wskazówka oparła mi się o blat , ale akurat miałem sprzyjające warunki żeby tego dokonać, na co dzień to wyciąga 85-90km/h(wnioskuję tak po wychyleniu wskazówki)
Kisiu1981 napisał:
Lukario napisał:
wg mnie lepiej skrócić tuleję - w silnikach minarelli i podobnych daje rewelacyjne efekty , zapewniam Cię Kisiu że ten zabieg da ci więcej niż dodatkowe 1000 rpm.Lukario - zachęciłeś mnie. Na dniach będę miał zapasowy wariator to pokombinuję...
tylko nie bój się że może odrobinkę pogorszyć ci się start(np. ze świateł)ale przyspieszenie będzie lepsze ( a już na pewno do 80), jak skrócisz to przypomnisz sobie moje słowa :) ogólnie polecam , ja nie żałuję bo na blokowanym module wyciągał ledwo 50 - 55 , a po skróceniu już zbliżałem się do 70km/h. cieszyłem się jak dziecko po tym :D
Lukario napisał:
Kisiu1981 napisał:
Lukario napisał:
wg mnie lepiej skrócić tuleję - w silnikach minarelli i podobnych daje rewelacyjne efekty , zapewniam Cię Kisiu że ten zabieg da ci więcej niż dodatkowe 1000 rpm.Lukario - zachęciłeś mnie. Na dniach będę miał zapasowy wariator to pokombinuję...
tylko nie bój się że może odrobinkę pogorszyć ci się start(np. ze świateł- możesz całkowicie zniwelować to zjawisko przez wymianę sprężynek sprzęgła na jakieś twardsze, choć wcale nie ma takiej koniecznośći )ale przyspieszenie będzie lepsze ( a już na pewno do 80), jak skrócisz to przypomnisz sobie moje słowa :) ogólnie polecam , ja nie żałuję bo na blokowanym module wyciągał ledwo 50 - 55 , a po skróceniu już zbliżałem się do 70km/h. cieszyłem się jak dziecko po tym :D
sorki coś mi się potegowało przy edycji :)
DooOminO napisał:
Skąd pewność, że pasek nie wchodzi już najwyżej ? ;>
wystarczy zdjąć pokrywę przekładni i spojrzeć na wariator ? :P
Stestujemy:-)
ja mam bez tulei ale nieumiejętne zdjęcie wariatora kosztowało mnie nowy. ale teraz jeżdżę bez tulei słyszałem że szybciej się sciera czy coś ale nie zauważam
maras95 napisał:
ja mam bez tulei ale nieumiejętne zdjęcie wariatora kosztowało mnie nowy. ale teraz jeżdżę bez tulei słyszałem że szybciej się sciera czy coś ale nie zauważam
O.o jeszcze nie słyszałem o tym żeby bez tulei śmigać :D nie masz luzów na wario ? ile ci leci teraz ?