Hurricane 90km/h 60ccm tuning waratora.

Chcesz łatwo bez pomniejszania portfela zwiększyć osiągi swojego skutera? Co musisz zrobić? Skrócić tuleje wariatora ;-) Razem z kolegą wpadłem na ten pomysł na samym początku chcieliśmy zwiększyć v-max o jakieś 5km/h po skróceniu tulei o 2mm przeżyłem szok, skuter zwiększył swój v-max z 70km/h do 90km/h! niżej daje link do filmiku

https://www.youtube.com/watch?v=9kBXQUp1gcs

na tym filmiku miałem jeszcze cylinder 60ccm do tego jeszcze przegrzany po dotarciu i słaby troche był :/

Filmik daję na forum też dla Pana "lisu7" ktory to mnie wyśmiewał oraz jego maszyna na blokadach leci 65km/h tylko, że nie jest pewny czy to było 65 bo zaraz był zakręt no i wiecie ;)

OLEJU DOLEJ :D

dziwne że skrócenie tuleji tak dało.. niech ktoś się wypowie^^

Oleju nie leje:D Robię mieszankę straciłem zaufanie do dozownika

co do v-maxu to miałem nawet mniejszy niż 70km/h tzn bo przegrzaniu spadł mi do 68

tam może i jest więcej niż 90km/h licznikowe :d

Jest Pan lisu?

Jaki jest realny v-max ? Chodzi mi tutaj o pomiar GPS-em. Zapewne nie więcej niz 70-75km/h.

Podobno licznik zawyża o 5km/h w hurricanach. w mojej okolicy dwóch kolegów ma jeszcze ten skuter to mniej więcej prędkość mamy tą samą. Więc ja myślę, że realna prędkość była rzędu 85km/h bo nie raz jak jechałem to wskazówka domknęła do końca a motor się rozpędzał jeszcze..

gps'em zmierzę jak będę w stanie, tylko, że teraz mam 70ccm.

Za jakis tydzien nagram filmik i predkosc gps, teraz na 70ccm mysle, ze ponad 90km/h wycisne tylko boje sie ze kola 10' sie zatra :p

To że ktoś napisał o tym że licznik przekłamuje o 5km/h to nie świadczy o tym że u Ciebie też tak jest. Jednemu przekłamuje 5 a innemu może i 10km/h z tym że wartość przekłamywania licznika rośnie wraz z prędkością pojazdu.

srednio z moim 3 kolegow wyliczylismy ze o tyle przeklamuje, ale co bede sie klucil dam z gpsu to pogadamy ;)

słuchaj nie wiem o co ci chodzi ale jak nie widziałeś ile jedzie to nie mów.A jakieś blokady na pewno ma i na pewno nie wszystkie bo jak tyle jedzie to wiadomo i jeszcze jedno to ja nie mówiłem że jedzie ci 90kmh to był ktoś inny.

I pytanie tuningowałeś go czy ściągnąłeś blokady i cylek większy?A ile ci jechał na 50ccm

a 50ccn domykal do konca ale powoli.. Blokad nie ma to chyba jasne. Tuning? W pierwszym poscie napisalem, ze na filmiku ma cylek 60ccm.

ktos inny? nie chce mi sie cytowac ale w swoim temacie ile wam jedzie na blokadach' w ostatnim poscie napisales "odezwal sie ten co mu jedzie 90" cos takiego nie cytuje bo pisze z telefonu

aha wiem o co ci chodzi jak tak to odebrałeś to sorry.Wkurzony byłem trochę wiec wiesz co się pisze w złości.A jaki miałeś V-max przy cylku 50ccm?A z tym tuningiem chodziło mi np.sprtowe wario.

Skrócenie tulei czasem pomaga bo rolki mogą się zatrzymywać już na końcu wariatora a silnik ma moc by szybciej jechać.

ja mam wariator od nowosci tylko tuleje skracalem. Co do v-max na 50cm to byl 70km/h a jak skrocilem tuleje to podskoczyl do 85

Tylko zanim ktos skroci tuleje to radze sie przyjrzec wariatorowi bo byc moze otwiera sie juz na maxa..

DooOminO napisał:

Tylko zanim ktos skroci tuleje to radze sie przyjrzec wariatorowi bo byc moze otwiera sie juz na maxa..

na tym etapie wiele osób popełnia błąd i pojawiają się pękające paski czy rozsypujące się wariatory

na filmiku zbiera się lepiej od 150cc

A czy mógł byś nagrać filmik jak się domyka bo chcę porównać ze swoim jak ci się chce?

teraz nie moge bo mam obojczyk zlamany..
Co do szybkiego rozpedzania to na samym poczatku jade z gory, na prostej dluzej by trwalo zamkniecie, chociaz teraz na 70ccm to na prostej mam prawie tak jak na filmiku. Za jakis tydzien moze nagram filmik z gps

co do paska to jeszcze mi sie nie zerwal :D

Ja trochę z innej beczki.I choć niektórzy Koledzy i Koleżanki na pewno chcą mnie za to kopnąć zadam to fundamentalne pytanie!!!
JAKI MOTOROWER KUPIĆ? NIE SKUTER.
Napiszę tak,Mam doświadczenie z Junakiem 901, przejechałem na im ok 1 tys km i czuje ,że chciałbym coś więcej z tym,że nie mam prawka na motocykle i na razie nie robię. Myślę o czymś mocniejszym , czymś co pozwoli na spoko jazdę za miasto we dwoje. Razem z dziewczyną ważymy ok 150 kg (czyli Ogry hihi)
Bardzo podoba mi się Barton Volcano ALE WDZIĘCZNY JESTEM ZA INNE POMYSŁY.No i jak jest z tym dodawaniem mocy np do 110 .Nie mam pojęcia o mechanice i am tego nie zrobię.
Dzięki za cierpliwość.
Junon