Chcesz łatwo bez pomniejszania portfela zwiększyć osiągi swojego skutera? Co musisz zrobić? Skrócić tuleje wariatora ;-) Razem z kolegą wpadłem na ten pomysł na samym początku chcieliśmy zwiększyć v-max o jakieś 5km/h po skróceniu tulei o 2mm przeżyłem szok, skuter zwiększył swój v-max z 70km/h do 90km/h! niżej daje link do filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=9kBXQUp1gcs
na tym filmiku miałem jeszcze cylinder 60ccm do tego jeszcze przegrzany po dotarciu i słaby troche był :/
Filmik daję na forum też dla Pana "lisu7" ktory to mnie wyśmiewał oraz jego maszyna na blokadach leci 65km/h tylko, że nie jest pewny czy to było 65 bo zaraz był zakręt no i wiecie ;)
Podobno licznik zawyża o 5km/h w hurricanach. w mojej okolicy dwóch kolegów ma jeszcze ten skuter to mniej więcej prędkość mamy tą samą. Więc ja myślę, że realna prędkość była rzędu 85km/h bo nie raz jak jechałem to wskazówka domknęła do końca a motor się rozpędzał jeszcze..
gps'em zmierzę jak będę w stanie, tylko, że teraz mam 70ccm.
To że ktoś napisał o tym że licznik przekłamuje o 5km/h to nie świadczy o tym że u Ciebie też tak jest. Jednemu przekłamuje 5 a innemu może i 10km/h z tym że wartość przekłamywania licznika rośnie wraz z prędkością pojazdu.
słuchaj nie wiem o co ci chodzi ale jak nie widziałeś ile jedzie to nie mów.A jakieś blokady na pewno ma i na pewno nie wszystkie bo jak tyle jedzie to wiadomo i jeszcze jedno to ja nie mówiłem że jedzie ci 90kmh to był ktoś inny.
a 50ccn domykal do konca ale powoli.. Blokad nie ma to chyba jasne. Tuning? W pierwszym poscie napisalem, ze na filmiku ma cylek 60ccm.
ktos inny? nie chce mi sie cytowac ale w swoim temacie ile wam jedzie na blokadach' w ostatnim poscie napisales "odezwal sie ten co mu jedzie 90" cos takiego nie cytuje bo pisze z telefonu
aha wiem o co ci chodzi jak tak to odebrałeś to sorry.Wkurzony byłem trochę wiec wiesz co się pisze w złości.A jaki miałeś V-max przy cylku 50ccm?A z tym tuningiem chodziło mi np.sprtowe wario.
teraz nie moge bo mam obojczyk zlamany.. Co do szybkiego rozpedzania to na samym poczatku jade z gory, na prostej dluzej by trwalo zamkniecie, chociaz teraz na 70ccm to na prostej mam prawie tak jak na filmiku. Za jakis tydzien moze nagram filmik z gps
Ja trochę z innej beczki.I choć niektórzy Koledzy i Koleżanki na pewno chcą mnie za to kopnąć zadam to fundamentalne pytanie!!! JAKI MOTOROWER KUPIĆ? NIE SKUTER. Napiszę tak,Mam doświadczenie z Junakiem 901, przejechałem na im ok 1 tys km i czuje ,że chciałbym coś więcej z tym,że nie mam prawka na motocykle i na razie nie robię. Myślę o czymś mocniejszym , czymś co pozwoli na spoko jazdę za miasto we dwoje. Razem z dziewczyną ważymy ok 150 kg (czyli Ogry hihi) Bardzo podoba mi się Barton Volcano ALE WDZIĘCZNY JESTEM ZA INNE POMYSŁY.No i jak jest z tym dodawaniem mocy np do 110 .Nie mam pojęcia o mechanice i am tego nie zrobię. Dzięki za cierpliwość. Junon