Huraganek pochodzi z 2005r. Wiadomo, że jak na XXI wiek wygląda trochę nienowocześnie a nawet brzydko. Przez długi czas nic z nim nie robiłem. Byłem szczęśliwy z posiadania skutera i przymykałem oko na wygląd. Jednak nadszedł czas, w którym zaczęły się mały a wręcz nie zauważalne zmiany: - Przyciemnione przednie kierunki i lampa. - Naklejeczka na kierownicy (której już się pozbyłem :D). Widoczna jednak wciąż na zdjęciu z tarczą zegarów w prawym, dolnym rogu. - Kierunkowskazy tylne LED. - Stożek a co za tym idzie większa dysza w gaźniku. - Pomalowany na czarno tłumik. - Zdjęcie niektórych rzeczy. W sumie to nie tuning ale wywalenie błotników i kufra poprawiło wygląd. Niestety w grudniu zaliczyłem porządną glebę w wyniku czego prawy bok był mocno porysowany. Postanowiłem uzbierać kasą na malowanie. Na początku maja huraganek wyglądać już tak: Przebierając w gąszczu zdjąć skuterów nie znalazłem żadnego koloru, którego zapragnąłbym. Przechodząc przez Grudziądz zobaczyłem Citroena Xsar? z lakierem, od którego nie mogłem oderwał wzroku. Wróciwszy do domu znalazłem na allegro.pl aukcją podobnej Xsary. Firma elakiery.pl na podstawie tej aukcji dorobića mi taki lakierek (Citroen KCN Orpiment). Jest to mettalic. W zeszły wtorek mając wolne poszedłem ze wszystkimi, wcześniej przygotowanymi przeze mnie plastikami do lakiernika. Plastiki były gotowe 3 dni później czyli na piątek. Za tą przyjemność zapłaciłem 200zł a cała chemia (lakiery, podkłady itp. 264zł). Wczesniej pomalowałem na czarno felgi, kopniak, ramkę od zegarów oraz odświeżyłem lakierem do plastików tunel (na zdjęciach brudny i tego nie widać :D). Oto mój huraganek na dzień dzisiejszy. FOTKI: W planach mam: - Wydech (Gianelli lub Tecnigas Next-R) - Jakieś drobne pierdoły (lusterka, przedłużka) - 2 czarne naklejki po bokach “poluki”, żeby nie był taki pusty. - Spojlerek, którzy jak na razie musi się męczyć w moim pokoju - Kupno nowego klosza tylnej lampy. Jak widać obecny pękł na dole i trzyma się tylko na słowo honoru :D. - Może nowe felgi W mechanikę na dzień dzisiejszy głębiej nie chcą wchodzić bo nie zależy mi na osiągach. Gdybym jednak zmienić zdanie to się zobaczy ;).
Musze przyznac ze lakier super :shock: Pomaluj jeszcze tunel na bialo i fele. Skad masz taki fajny spojler??
OG?OSZENIE Jakoś tak mi brakuje czasu, żeby go zamontować. Pomalowałem spojler na czarno. Myślałem wcześniej nad białym tunelem ale widać na zdjęciach jaka jest droga. Teraz w trakcie suszy strasznie się kurzy. Byłby strasznie brudny ale może kiedyś
Poluki Ładny ten twój huraganek lakierek też Ładny Moja rada przedniej klapie tam gdzie zchowek wytnij wloty tak jak ja w swoim pozdro
Skuter spoko, kolorek mógłby bardziej rzucać się w oczy. Proponowałbym Ci wyciąć w przedniej czaszy jakiś kozacki wlot to bardzo ożywi skuter.
Nawet Sam Lakier czyni cuda… bo z huraganka zrobić się naprawde ? ładny motorek… tyle że mógłbyś jeszcze trochę nad nim popracować żeby ludzie się za Tobą oglądali… tzn z pozytwywnym efektem… :mrgreen:
Naprawde Ładny lakier dobrałem 8/10. A byłeś w sobotą koło NOT-u na tym małym zlociku?
Podoba mi się ten pomysł. Najpierw jednak poczytam o tym trochę, poćwiczę na czymś innym. Nie chcą pierwszy raz tego robić na sqcie. Kiedy będzie mi to ładnie wychodzić to wybiorę jakiśwzorek i wytnę. DziękiHokster napisał:
Moja rada przedniej klapie tam gdzie zchowek wytnij wloty tak jak ja w swoim pozdro
Byłem :Ddocent23 napisał:
Naprawdą Ładny lakier dobrałem 8/10. A byłeś w sobotą koło NOT-u na tym małym zlociku?
dużo lepiej wygląda bez nalepek a faktycznie walnij se jakieś wlociki a poza tym jak dla mnie hurricane to dobry stunt pies
Ładny huraganek. Robiony z gustem. No i kolorek wyjebisty :mrgreen: pozdro
Muszę przyznać, że huragan dużo się zmieniło(w tym dobrym kierunku oczywiście :lol: ), i ten i ten jeszcze ze starego forum to już inna bajeczka. A ile ci on tak najbardziej realnie leci? Kumpel chce takowego kupować i ciekawy jest, zresztą jak i ja
Realne to może pod 60 poleci. żadna rewelacja. Ale zależy kto czego oczekuje od skutera. W moich żyłach nie płynie podtlenek azotu więc tyle wystarcza Zobaczymy jak to będzie kiedy uzbieram na wydech. Na 99% będzie to Tecnigas Next-R.
Poluki czy ja dobrze widzę? Ty masz wydech z lewej strony? :mrgreen:
W photoshopie wszystko możliwe :lol:. Tak naprawdę jest po prawej stronie. W dodatku gdzieś zapodziałem uszczelkę między wydechem a cylindrem i jest strasznie głodny :lol:. Jutro muszę iść do serwisu i kupić nową. Z nudów postanowiłem wyciąć wzorek w przednim błotniku. Wycinam logo hebo bo choć sporo osób ten znaczek wycina to przynajmniej nie jest taki trudny. Jeszcze jest do wykończenia. Muszę czymś zeszlifować boki. Jak ładnie wyjdzie pomalują ten błotnik na czarno i wstawić pomarańczową siatkę. Bcy może nawet wytnę napis “poluki” z boku skutera jak będzie mi się podobać efekt.
Czym wycinałeś to logo??
No mi tam by się takie coś podobało ale hm… Wydają mi się, że trochę kijowo będzie to myć, i w czasie deszczu tam pod plastiki będzie leciało, albo np spodenkami pasażer będzie zaczepiać i sobie nogi rysować;p tzn zależy gdzie to był wycinać i jakiej wielkości.
Wcale się źle tego nie myje i nie leci prawie nic na plastiki bo ja mam tak samo
Tak jak mówisz walnij mu jeszcze sportowy wydeszek i będzie cacy. PS. Lakier bajka.
Siema piękny huraganek ten lakier cudo zrobiony ze samkiem daje 9/10 pozdro
[ Dodano: 2008-06-29, 21:57 ]
siema pieknu huraganek lakier cudo i widac ze zrobiony ze smakiem
Dzisiaj skończyłem robić błotnik. Myślę, że siatka mogłaby był trochę ciemniejsza ale wydaje mi się, że i tak pasuje lepiej niż srebrna. Niestety jak widać powstał zaciek przy malowaniu ale z dalsza go nie widać :lol:. A tu moja koleżanka ucząca się jeździć. Już wkrótce będzie jeździć na własnej kosiarce - na yamaha jog rr