Huraganek poluki'ego

hihi to ja :smiley: jestem slawna jeee :mrgreen: patrzcie i uczcie się… :lol: buzka łukaszq :*

Aniu, Aniu, Aniu. Co to za spamowanie w moim temacie? I ja też CIĘ kocham :lol: Zapomniałem napisać, że wczoraj wypolerowałem lakier co sprawia, że w słońcu świeci się teraz jak łysina Pierluigi Colliny.

Pierluigi czemu zdjąłeś przedni błotnik. Bynajmniej na ostatnim zdjęciu nie wydać. No maszyna coraz bardziej nabiera ształtu. Kupuj ten wydeszek, bo cię koleżanka na yamaszce zrobi :lol:

Siatka przyszła dzisiaj rano. Wracając już po lekcji kupiłem super glue i wtedy w domu skleiłem siatkę no i palce też troszeczkę. Więc nie ma na zdjęciu błotnika bo nie był jeszcze gotowy. Tego właśnie się boją, że będzie musiał a na mnie czekał. :lol:

Fajny skuter ale i fajna dziewczyna która na nim siedzi :P.

Zmieniam znowu filtr powietrza. Dopiero po kilku miesiącach zrozumiałem, że stożek w seryjnych skuterach gówno daje i nie radzę nikomu powtarzać mojego błędu. I teraz albo zamontuje orginalny filtr z nowym wkładem albo kupić nowy, ciekawszy optycznie o tej samej zasadze dzialania. Filtr Czy ktoś z forum poleciłby mi ten filtr?

No Łukaszu juz niedlugo sobie razem pojezdzimy :mrgreen:

O widzę ze koleżanka w tym samym wieku. Ale mysle ze ten filterek nawet fajny, ale jak go schowasz gdzieś pod plastikiem to nie warto.

Tak, tak ale SR będzie dla Ciebie za duża :stuck_out_tongue: . Filterek optycznie fajny ale ciekaw jestem jak się sprawuje podczas jazdy. Zamieniłem stożek na serię i zupełnie inaczej się zachowuje - lepiej przyspiesza i nie gaśnie na postoju.

Ładny skuter daje 9/10 a co do filtra to może ten http://moto.allegro.pl/item386214475_filtr_powietrza_stozkowy_bgm_twin_slot_bcm_.html

Jaki SR :smiley: biore Yamahe Jog tak jak mi polecales ;d hehe pewnie za tydzien razem pojezdzimy :mrgreen: tylko będzie kiepsko jak mnie zlapia :smiley: bo wkoncu karty nie mam ale co tam ;p raz się zyje :mrgreen:

djbenek napisał:

Ładny skuter daje 9/10 a co do filtra to może ten http://moto.allegro.pl/item386214475_filtr_powietrza_stozkowy_bgm_twin_slot_bcm_.html

No właśnie wolałbym jakiś gąbkowy.

poluki napisał:

Zmieniłem stożek na serię i zupełnie inaczej się zachowuje

Możliwe, że nie miałeś regulacji pod stożek. Ale w sumie to, jak nie masz większego cyla, to prócz dźwięków to lipa jest. A ten gąbkowy to jest cała puszka, z rurkami, śrubkami itp, czy to trzeba od serii wziąć? Chodzi mi konkretnie o ten wężyk, który biegnie od tego wylotu.

To jest cały filtr do kupienia - obudowa, wkład i to łączenie z gaźnikiem.

Ciekawe gdzie zamontujesz ten filtr z neonem?? :stuck_out_tongue: On jest taki jak w focusie i nieda rady do ladnie zamontowac w hrr bo kiedys próbowałem :wink:

poluki planujesz jakiś tun w najbliszym czasie

SiWy napisał:

Ciekawe gdzie zamontujesz ten filtr z neonem?? :-P On jest taki jak w focusię i nieda rady do ladnie zamontowac w hrr bo kiedys próbowałem ;-)

No to dzięki, że napisliście bo nie wiedziałem ;-) W takim razie może coś takiego: Filtr

mateuszpiatek napisał:

poluki planujesz jakiś tun w najbliszym czasie

Po przeliczeniu finansow okazuje się, że jestem bliżej wydechu niż przypuszczałem :lol:

Najlepiej kup filtr z obudowa ja ci polecam polini airbox lub malossi e5

Dzisiaj (9.07) przyszedł Air Box od Polini. Nie jeździłem nim bo nie miałem czasu ale ładnie odpala, brzmi i nie gaśnie na postoju co zdarzało się na stołku. Jutro pojeżdżę trochę i wyregulują gaźnik jeśli się okaże, że jest to konieczne. @SiWy: dzięki za rady. Masz pomógł ode mnie bo pewnie kupiłbym ten filtr z neonem i okazałoby się, że wywaliłem kasą w błoto. EDIT: Przez tyle czasu za wiele się nie zmieniło. Wczoraj zmieniłem rolki na 5,0 i zdjąłem wreszcie blokady. Leci 60-65 km/h w zależności od wiatru :lol:. A do wydechu wciąż daleko.

Cażkiem niezły ode mnie 10/10. Jaki to jest numer tego koloru??