Tak że no nie wazne ile dałem :D:D
Hondzia z 98r , fotki wieczorem.
Naprawa to tak oddałem już do mechanika a setup po naprawie to :
-Cyl Power Force 70ccm
-Wał rms +wzmacniane łożyska
-Wydech LeoVince Zx
-Pasek Polini
-Wario Polini
-Łożysko igiełkowe Polini
-Moduł malossi (ogranicznik obrotów)
Jak na razie to planów wielkich niema jak zrobi mi z tym to za jakiś czas kupie gaźnik i sprzęgło wtedy będzie full sport. Tak że foteczki wieczorem , proszę o komcie jak na nk xd
nie ma foteczek nie ma komci :573:
Jakość słaba ale moto u mechanika więc nie mam jak zrobić Przedni błotnik jest pęknięty więc kupiłem od roxa
kurwa farciarz, za tą kasę.
Nie wiecie gdzie można dokupić łożyska na wał do niej, bo jest z tym bardzo ciężko.
w sklepie z łożyskami ?? jak dobry sklep to maja każdy wymiar
ja tam kupowałem
http://www.lozyska.net.pl/
nie są to firmy no name,
ja akurat chyba kupowałem FAG bo SKF nie było ale szukaj
FAG’i to też dobre łożyska
no wiem i przez to kupiłem
W piątek będę miał wszystkie części oprócz łożysk , muszę się wybrać w miasto z starymi łożyskami. Pod koniec następnego tygodnia powinien być gotowy
Czemu oddałeś do mechanika, a nie robiłeś samemu hęę ? Nie chce się cooo ?
no właśnie, buuuuuuuu
Wgl to jaki jest teraz setup? a jaki będzie ?
A tutaj simery jakie dostałem do łożysk, jakiś ten drugi dziwny ?
Oddal do mechanika bo sam nie umieć nic zrobić :lol:
ej a co z tym simerem ?
No jak takie sa w zestawie to sa dobre, ten z tym metalowym idzie pewnie od strony magneta.
dostałem wario polini do tego skutra i nie wiadomo czemu przy najwyższych obrotach wario ociera o przeciwtalerz.
a pasek wchodzi na samą góre??
No i wystąpił spory problem, skuter jest juz złożony , pierwszy raz odpalił za 3 razem pięknie chodził na wolnych obrotach i zgasł, potem nie dalo się się go odpalić aż wkońcu załapał na chwilkę i ponownie zgasł , teraz juz nie daje żadnych oznak życia.
Co mogło się stać? cyl nowy +wał+ łożyska, uszczelniacze itp. Membranki dobre , świeca mokra, iskra idealna.