Typ silnika: Chłodzony cieczą, 1-cylindrowy, 4-suwowy, 2-zaworowy SOHC Pojemność: 124,7 cmł Maks. moc (kW / obr): 14 (10) / 10000 (95/1/EC) Maks. moment obrotowy (Nm / obr): 10,6 / 8250 (95/1/EC) Skrzynia biegów: 6-biegowa Wymiary (dł. x szer. x wys.): 1920 x 675 x 1070 mm Pojemność zbiornika paliwa: 10 Masa pojazdu po zalaniu płynem: 127 kg Opony przednie: 80/90-17M/C (44P) Opony tylne: 100/80-17M/C (52P) Cena: 11.900zł V-max 130Km/h @Podklejam. Może się przydać
Dzieki, a mam pytanie ma może ktoś ją z was Jak ma niech powie coś o niej.
Nie mam ale mialem okazje wiele razy na niej jechac… A wiec motorek ladnie wchodzi na obroty ladnie mruczy jak na 125 ladnie się prezentuje tylko smiesza mnie w niej te opnki pozdr.
Ja co prawda nie miałem okazji śmigać niż,ale znajomy ma i wygląda troszkę jak rower z silniczkiem, ale podobno ma już 8tyś i zero awarii więc tu na pewno wielki plus dla Hondy.
Też właśnie słyszałem że jest mało awaryjna. Pewnie dlatego iż jest to 4T. Może ma słabsze osiągi ale mniej za to pali a przy dzisiejszej cenie paliw jest to wielki plus. Mi tak wystarczy te 140 czy 150 km/h.
To na pewno nie oczekuj tego od CBR 125...Borek02 napisał:
Mi tak wystarczy te 140 czy 150 km/h.
A skąd wiesz że nie pójdzie te 140 ??
Z dużą Biedą 140 może pojedzie, ale nie oczekiwałbym,że szybko 140 pokaże xD
Bo jeździłem już takimi CBR... 120 to góra dla tego simsonka :P.Borek02 napisał:
A skąd wiesz że nie pójdzie te 140 ??
aha thx, ale strasznie się na nia napalilem. Ale mam jeszcze mozliwosc kupienia Derbi Senda 125 SM i nie wiem jak to się sprawuje. A co innego prponujecie do 5 tys?
Jak chcesz 125 w 4T to kup sobie Yamahe XT 125 w wersji supermoto. Z wydechem Sebringa
A dasz jakis link do tej SM?
Szukanie nie boli… http://www.google.com/search?num=100&hl=pl&newwindow=1&client=opera&rls=pl&hs=wKn&q=Yamaha+XT+125+X&btnG=Szukaj&lr=lang_pl
Niestety teraz czekają nas głównie 4T, często na wtrysku i chłodzone powietrzem. To wszystko ze względu na normy spalin By?a kiedyś DT125, miała niezawodnego, a mocnego 2-suwa oczywiście LC na gaźniku. Niestety teraz wyszła XT i jest już 4-suwem w dodatku chłodzona powietrzem, tyle chociaż dobrze, że pozostawili gaźnik. Koniec z dobrymi moto 125cc, które miały 25-35KM… W dodatku co to za Enduro, które nie ma chłodzenia cieczą przy obciążeniach w terenie i w dodatku ma znikomą moc… Dlatego CBR nie znalazła wielu nabywców… kupili ją Ci, którzy postawili na mniejsze awaryjność, a nie na moc i wrażenia.
A ja niklin takowa znalazlem tylko mi chodzilo o to był pokazal ta SM.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M793596 Tu masz SM. Stylistycznie ta maszyna jest jakaś bezpłciowa, jej kształt jest dziwny. W SM jeszcze wygląda jako tako, ale przy Enduro to totalna porażka. DT supermoto wygląda znacznie ładniej.
Witam, Czytam z zaciekawieniem co tu tam piszą o CBR125. Tydzień temu kupiłem takową(malowanie Repsola) dałem za niż 6000 zł - 2005 rok Przebieg 6.500. W piątek wreszcie kończe kosztowny proces rejestracji na 50:) Przed zakupem wachałem się między NSR a CBR ale wkońcu doszedłem do wniosku że nie będe jeździć na simpsonku co wygląda jak 250:) Gdzie? znalazłem taką opinie na temat CBR 125 “… A widzieliście ścigacz co jedzie 120?Nasr już przynajmniej jakoś jedzie…” A moim zdaniem to wygląda w ten sposób - A widzieliście ścigacza z 2 suwowym silnikiem? śmiać się chce. Co prawda CBR nie wygląda tak jak bym chciał ale wszystko da się zrobi, racja:)? Generalnie zacząłem od lusterek bo wyglądały jak w rowerze… Kupiłem komplet do CBR600 polakierowałem je na podobny kolor do tego granatu z Repsola - niestety w sklepie z lakierami nie było takiego samego i kolor jest ciutke ciemniejszy.Te z kierownicy odkręciłem a nowe przykręciłem “bezkolizyjnie” na owiewke. Cebra wygląda już lepiej - ale to i tak nie zwróci wszystkiego. Oczywiście NSR była większa miała więcej konic i kupiłbym NSR gdyby nie ten zasra… 2suw. Drugą rzeczą jaką zrobiłem to wsadziłem tłumik z GPZ’ty (Kawy) który nie jest aż taki długi jak np. z CBR600 czy 900. Widziałem kiedyś na mieście NSR z takim tłumikiem i może gdybym się nie znać to bym to kupić. Ale jak koleś odpali… … … nie pytajcie:) Ten z GPZ nie ma kanału przelotowego co nadaje brzmienia mojej CBR. I w momencie jak odpalam swoją cebre a znajomy swoją (600) to chodzą niemal identycznie. Różnica jest dopiero jak się przygazuje:) co jest oczywiste:)).Generalnie jestem zadowolony z zakupu, wyglądu, brzemienia silnika - tylko ten cholerny kosz sprzęgłowy lata:) ale podobno to jest najsłabasza strona CBR’ek. Jeśli chodzi o jazde to do 100 idzie jak dzida ( z 8 sek) a potem się człapie do 130. mi osobiście to starcza, czego wkońcu oczekujecie od “motoroweru”, chyba że ktoś sobie zrobić A1 i nie musi kombinować ale według mnie to też jest strata kasy Czekam na opinie innych posiadaczy CBR125:) Jak chcecie mogę wrzucie fotki mojego moplika. Pozdr. Ps. żeby nie było że te lusterka dekolakiem malowałem:) ojciec ma warszat;) - jeszcze teraz doczytałem że ktoś z was napisać “120 to max dla tego simsonka” ; simsonek to dla mnie gówno z 2 suwowym silnikiem wiec nie rozumiem czemu nazywasz tak CBR z 4T. -Po drugie Ktoś napisać że czekają nas tylko 4T chłodzone powietrzem; 4T są chłodzone cieczą.A poza tym 4T są lepsze od 2T więc ja bym się cieszył z tego że nie muszę po 16 tysiącach tłoka wymieniać. -Po trzecie OPONY można podmieniać na większe. Zobaczcie ile jest miejsca między np. tylnym wahaczem. Ja wsadze większe tylko na razie z kasą blado a póki co te opony co mam są jeszcze w całkiem dobrym stanie.
No gratki ładnie rozpisałeś Każdy ma swój gust , a co do silników to nie wiem jak to jest w NSR jak chodzi, ale nie wszystkie 125cc 2 suwy pierdzą od 0-12tyś a tutaj też można znacznie zmienić dźwięk np filtr zmienić i już mamy cudowne brzmienie . Co do tłoka to się zgadzam w 2 suwie trzeba zmieniał co ok 15tyś lub co więcej KM wszystko zależy jak śmigasz, w CBR też zapewne będziesz musiał zmienić, Plusem 4 suwa jest silnik,lecz jak coś się popsuje to już konkretnie , a w 2 suwie to są zazwyczaj lekkie rzeczy co się wymianie na poczekaniu(bynajmniej w tych nowych 125) . Co do Oponek to możesz zmienić tylko pamiętaj, że większe opony mogą Cię spowolnić . Jedynym minusem tutaj nie jest motocykl ,ale to ,że masz go zarejestrowany na 50cc :evil: nie lubię jak ktoś roi takie przekręty grr Pokaż fotki pochwal się
Co do tego że większe opony mnie spowolnią to się z tobą zgadzam, myślałem żeby tylko tylną jak już. Szczerze mówiąc to nie opłaca się robić A1, choć mam 16 lat. Kupiłem sobie CBR ma ten i następny sezon. Moim pierwotnym założeniem było zrobienie A1 - nawet miałem uzbieraną kase:) Znajomy chciał za kurs,egzamin 700-800 zł.Musiałbym zacząć robić już w marcu by uwinąć się do czerwca.Więc na jedno mi wychodzi czy bym zrobić prawko czy jeździć na motorowerowej która jest za darmo… Koszt rejestracji na 50cmm podniósł koszta całkowite rejestracji o 400 zł (rzeczoznawca itp). Powiem Ci ze ja też nie jestem za tym żeby “debile” jeździli 125’tkami na motorowerowej 140 km/h, co np. mają po 14 lat bo bałbym się spotkać takiego na drodze:))) A znam takiego jednego co wyprzedza wszystkich swoim skuterkiem prawą stroną jezdni co w ogóle jest chore… i teraz pomyślmy sobie że skoro wyprzedza(jak można to tak nazwać) skuterem:) a mówił mi że kupuje sobie Y TZR125 i będzie dalej jeździć tak jak jeździ to to jest naprawde niebezpieczne. Bo taki gość w ogóle nie ma pojęcia o zasadach ruchu-nie wiem w ogóle jak mu tą karte wydali… … Mając A1 przechodzi się kursy - teoretyczne - praktyczne itp. Dlatego przyznaje Ci racje:) Wrzuce fotki ale chwilowo nie mam czym ich zrobić- aparat mam na drugim końcu miasta a chwilowo nie mam czym po niego pojechać. W piątek popołudniu wrzuce. Pozdro!
Na forum takich rzeczy nie podpowiadamy. Ja bym koledze za to pytanie warnem sypnął