Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Hanita napisał:

Padalec przepraszam, że tu pytam, ale nie mam innej możliwości- możesz mi polecić jakiegoś mechanika co się zna na Sym Fiddle - Ciebie pytam bo Ty jeździsz na takim skuterze. A może sam go sobie naprawiasz?

Jakieś drobne czynności,regulacje to tak ale poważniejsze naprawy to nie ( nie jestem zbytnio "techniczny").
Mam dobrego mechanika od 3-4 lat i jak do tej pory mnie nie zawiódł-robi solidnie ! Ma tylko jedną wadę - nie jest tani !!!
Zajedż na Modlińską 227f albo się umówmy to Cię tam zaprowadzę.

ups to raczej odpada bo za daleko Fryga umarła i szukam jakiegoś magika bliżej. Trudno, w poniedziałek zadzwonię do tego na ul. Szczerej. Dzięki za odpowiedź.

Tego na Modlińskiej też mogę polecić, w porządku chłopak, bardzo konkretny i daje radę :)

tia jasne sam wiesz, że to niemożliwe. No nic dam radę bo kto jak nie ja:)

Ja wczoraj przejechałem 383km i to mój rekord dzienny dotychczas :)

Oto kilka fotek z wczorajszej wycieczki:

A tu cały album:

http://s1226.photobucket.com/user/HugoBoss1980/slideshow/Wycieczka%20do%20Pulaw%20Kazimierza%20i%20Deblina%2015%2006%202013

super fajne foty. Najlepsza wycieczka na której byłem kiedykolwiek. Oby takich więcej.

https://picasaweb.google.com/116950354298516280518/KarczmiskaINieTylko2013
- to i ja trochę dorzucę :-)
A i garść faktów:
Czas poza domem 8.30-1.05 (16 godz.i 35 min.)
Przebieg dzienny - 354 km.
Koszt całkowity wyprawy (paliwo,żarcie,picie,fajki) - 70 pln.
Średnie spalanie na 100km - 2.7 l.
Zwiedzone miejsca,atmosfera wyjazdu i ból pleców - bezcenne i trudne do opisania.

Super mieliście wycieczkę. Ja w tym czasie byłem razem z Adastrą 13, Robertonosem i Valentiną w Ciechanowie. Szkoda, że wszystko zbiegło się w jednym czasie. Motorek dla Valentiny został nabyty. Padalec napisał spalanie w jego skuterku na poziomie 2,7 l. To jest wspaniałe. Niestety w moim Virago 535 taki wynik to marzenie. Ja zamknąłem się na poziomie 5,13 l.

dychul - no tak już jest albo moc albo więcej w baku.
Miałem okazję jechać z Markiem na jego Jędzy i widziałem jak pow. 80 km/h zapina wyższy bieg a motor dostaje niesamowitego kopa - normalnie explozja mocy. Ja o takiej mocy i prędkościach mogę zapomnieć :-) Więc zostaje mi tylko te 2,7-2,8 l na setkę.

@Hanita, co się dokładnie dzieje ze skuterkiem? To jest fiddle 2 4t?

Bartolini tego nie wiedzą najstarsi górale :( jechałam nie wiecej jak 40km bo do skrzyżowania bez świateł, na jakiejś naprawdę niewielkiej nierówności lekuchno podskoczył skuter (potem jak już dokładnie myślałam to to zarejestrowałam ale to nie była dziura czy wyrwa)i tyle. nic nie strzeliło, nic nie zgubiłam, poczułam, że nie ma mocy , manetką gazu i zero odzewu. Stanęłam. nie chciał odpalić ani z kopki ani startera. I nic. kręci ale nie zapala. Jakiś magik od samochodów co to po drodze znalazłam jak do domu podążałam pow że nie dochodzi paliwo bo świeca sucha. No cóż, Maxell spędził dużo czasu i poświęcił wiele cierpliwości ale nie znalazł przyczyny. Mądrze pow że od strony mechaniki jest ok, może coś elektrycznie się skiepściło.Jest podejrzenie że to cewka(?)
Wkurza mnie bo ładna pogoda a ja....rowerem. No i zaginęły moje różowe okulary :)

to jest sym fiddle 4t niespełna 2 lata teraz 7500km

Maxell to nie wyrocznia i może się mylić :)

Maxell to najżyczliwsza pod słońcem osoba :)

Hanita napisał:

Maźell to najżyczliwsza pod słońcem osoba :)

Nie słódź nie słódź, i tak skutera Ci nie naprawię :)
Bo nie umiem :)

Panowie gdzie jedziemy w next wycieczkę, i kiedy? Muszę zamówić porządny pasek bando, i nie żydować na tym. Bo tu leży przyczyna problemu ubytku mocy. Ten chiński pasek gównianej firmy WM Motor, jest albo za szeroki, albo za wąski, co sprawia, że albo nie wchodzi na samą górę wariatora, albo nie wchodzi na sam dół w sprzęgle - podejrzewam to drugie.
Co sądzicie o tym
http://allegro.pl/pasek-napedowy-669x18x30-zipp-bando-vapor-4t-gtr-i3258576485.html ? Podobno Bando?

izdebski12 napisał:

Panowie gdzie jedziemy w next wycieczkę, i kiedy? Muszę zamówić porządny pasek bando, i nie żydować na tym. Bo tu leży przyczyna problemu ubytku mocy. Ten chiński pasek gównianej firmy WM Motor, jest albo za szeroki, albo za wąski, co sprawia, że albo nie wchodzi na samą górę wariatora, albo nie wchodzi na sam dół w sprzęgle - podejrzewam to drugie.
Co sądzicie o tym
http://allegro.pl/pasek-napedowy-669x18x30-zipp-bando-vapor-4t-gtr-i3258576485.html ? Podobno Bando?

pasek bando nie kosztuje 20zl nie daj sie wydymac to bedzie to samo gowno co kupiles taki pasek kosztuje 100zl hehe wejdz do jakiegos renomowanego sklepu np mieloch racingplanet a nie jakies zjebane allegro z podrobkami

ARTEKTOROS,HUGO,IZDEBSKI12,MADI - Pamiętacie co widzieliśmy w tych krzakach nad Wisłą , tam gdzie dochodziły te tory ?
Znalazłem w sieci foto jak to wyglądało w 1979 r na Odrze.
http://www.bazakolejowa.pl//index.php?dzial=stacje&id=172&okno=galeria&&zakres=-1&photoid=61911
Młody pasek za 20 pln. ! proszę cię ! Od kiedy firma BANDO współpracuje z polskim importerem chińszczyzny ???
Rozmawialiśmy o paskach i każdy Ci powiedział jakie są ceny, na pewno nie 20 pln. Więc jeszcze raz NIE ŻYDUJ !

ładny fiat :)