Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Padalec napisał:

Młody
Nie , nie ! to tak nie działa !
Jest pomysł ( który jakiś czas temu przedstawił MADI ) a reszta zależy od uczestników tego wyjazdu. Więc mi tu nie kombinuj z szefowaniem tylko odpicuj sprzęta (tak żeby się gdzieś po drodze nie rozkraczył), bierz kasiorę i lecimy.
MADI - wspominał o zboczeniu troszkę z trasy do Pionek (dobry pomysł)
Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje ???

na razie "wszystko jest okej", pod siedzeniem mam wszystkie potrzebne klucze, wszystkie zapasowe żarówki, zapasową dyszę główną za dużą 85, oraz za małą 72, zapasową świecę, klucz do świecy, śrubokręt, 3 podkładki, 2 zapasowe śrubki.
Pasek raczej nie będzie potrzebny, gdyż obecny po wymianie jest w stanie jak nowy, jednak gumowe ząbki trochę się dotarły. Dodatkowo będę miał 1L benzyny w butelce.

I weź jeszcze latarkę :)

właśnie miałem baterie podłączyć do ładowania

Pionki też są fajne może być. Ja w zasadzie mogę jechać wszędzie. W Pionkach niedawno służbowo spędziłem cały dzień :) A co do "szefowania " to rozbawił mnie ten temat :) Myślę, że oprócz zaplanowanej trasy zawsze przyda się jakiś "sponton" wtedy jest zawsze ciekawiej :) Ehhh już nie moge się doczekać :) dziś 70 km po Wawie wykreciłem ,, fuuu..bleee..- JUŻ mnie ciągnie w trasę !

Żałuję, że nie mogę dołączyć do was i poznać osoby dosiadające te potwory. Zapowiada się ciekawa wyprawa. Pocieszam się myślą, że pewnie nie jest to ostatnia.

Mnie raczej na tej wycieczce niestety nie będzie bo zachodzi możliwość
że pojedziemy do Ciechanowa po motocykl dla Walentyny
http://otomoto.pl/yamaha-virago-virago-250-M3603096.html
pisała mi wczoraj ze juz zgromadziła na niego fundusze,
chyba że znajdziemy cos w podobie blizej Warszawy, co przyznam dla mnie
było by wygodniejsze.

Fajnie, że ekipa na sobotę się powiększa, Hugo może zmieni zdanie i pojedzię. Maru - ok, cofam słowa o podziale - spontany się zdarzają.
Może zrobimy małą listę na sobotę ? Jak kogoś pominąłem to niech się dopisze:

1. ArtekToros
2. Dychul
3. Izdebski12
4. Madi
5. Padalec
6. ....

Ja zaraz idę odkręcić bagażnik w routerze bo się połamał całkowicie, w piątek wieczorem się naciągnie łańcuch i będzie ok. Troche już klekoczą zawory ale jeszcze nie kupiłem szczelinomierza, w Piasecznie nie mogę go dostać.

w leroju merlinie kupisz, tylko blaszka będzie 0,05 a potem 0,1 z tego co pamiętam chyba musisz sprawdzić

taki to ja mam, chodzi o taki z listkami w zakresie 0,03-0,1 mm cechowanymi co 0,01 mm

jeszcze nie kupiłem szczelinomierza, w Piasecznie nie mogę go dostać.

Za skrzyżowaniem z Orlenem na ul. Okulickiego w kierunku na Magdalenkę po prawej stronie jest sklep o nazwie "Metalowiec" (czy jakoś podobnie), tam zapytaj. Kiedyś tam taki znalazłem.

Może ktoś ma ochotę dziś na szybkiego grilla? Bo my za jakąś godzinę wyruszamy :)

My z Robertonosem czekamy na Walentinę, by omówić sprawę wyjazdu po jej motocykl, mamy do obejrzenia dwa, 1-szy w Brańczyku pod Wyszkowem, 2-gi w Ciechanowie, jeszcze trzeba jej kupić kask itp. Wyjazd wstępnie planowany na weckend, jeśli ktoś by chciał dołączyć zapraszamy

No to mam problem :/ Chciałbym być w dwóch miejscach na raz. Niedziela odpada. Młody (syn) ma zawody wędkarskie na które muszę jego dowieźć i przywieźć. Maru co do ubrania Walentyny to proponuje jeszcze zerknąć na używki. Za małe pieniądze można dobrze ubrać się. Ta Virago 250 z Ciechanowa wygląda bardzo ładnie.

Chyba pojedziemy na grilla na Vogla nad Jeziorko Wilanowskie,jak ktoś chętny podjechać to zapraszamy.

madi napisał:

Fajnie, że ekipa na sobotę się powiększa, Hugo może zmieni zdanie i pojedzię. Maru - ok, cofam słowa o podziale - spontany się zdarzają.
Może zrobimy małą listę na sobotę ? Jak kogoś pominąłem to niech się dopisze:
1. ArtekToros
2. Dychul
3. Izdebski12
4. Madi
5. Padalec
6. ....
Ja zaraz idę odkręcić bagażnik w routerze bo się połamał całkowicie, w piątek wieczorem się naciągnie łańcuch i będzie ok. Troche już klekoczą zawory ale jeszcze nie kupiłem szczelinomierza, w Piasecznie nie mogę go dostać.

Dychula nie będzie a więc zostają 4 osoby. Dobrze by było, gdyby jeszcze parę osób się zgłosiło, ale na poważnie, a nie "może będę, może nie"

Kisiu, a co tam z tobą? ;P

Dychul w niedzielę odpada, w sobotę może pojedzie więc go jeszcze nie skreślaj. ;)

Aaa bo on pisał o niedzieli. Sory. No to mamy 5 osób.

Zaraz z Basią jedziemy nad wodę na Vogla spotkać się na grillu z Hugiem i Madim

Czekajcie chwilę, podjedźcie tak za 40-60 minut, macie blisko to 5 min i będziecie a Hugo jeszcze jedzie..