No cóż - mały wrócił z wakacji tak więc siedzę w domu. Właśnie wróciłem z nim ze spaceru.
emilos napisał:
Jest niedziela, ładna pogoda, a tu taka cisza?
Właśnie. Też mnie to zastanawia. Może wszyscy robią strajk niejeżdżeniowy?
Trzeci tydzień remontuje i mam wielką ochotę się wyrwać z domu. Może jakiś małe spontaniczne spotkanko?
nikt nie robił żadnego strajku, byłem z żoną i córką oraz Madim i Robertonosem na bardzo fajnym pikniku a okolicach Żabińca (tereny Madi'ego) było wspaniale foty do ściagnięcia ze strony http://www.adastra13.com.pl/download.html
Żabiniec ognisko (Robertonos, Madi) 02-09-2012
wczoraj z Robertonosem byliśmy też na Ursynowie na pikniku motocyklowym, było na co popatrzć
emilos jak masz czas jutro to pisz/dzwoń to sie przejedziemy
adastra13 napisał:
nikt nie robił żadnego strajku, byłem z żoną i córką oraz Madim i Robertonosem na bardzo fajnym pikniku a okolicach Żabińca (tereny Madi'ego) było wspaniale foty do ściagnięcia ze strony http://www.adastra13.com.pl/download.html
Żabiniec ognisko (Robertonos, Madi) 02-09-2012
wczoraj z Robertonosem byliśmy też na Ursynowie na pikniku motocyklowym, było na co popatrzć
[u]ŻABIENIEC[/u] nie Żabiniec
oki, sorki Madi ale, jak zwał tak zwał grunt że wiadomo o co chodzi
Maru ale wiesz, to moja miejscowość :)
no pewnie że wiem i napewno nie zrobiłem tego celowo ot poprostu fatalna pomyłka (bardzo proszę abys nie czuł się z tego powodu urażony)
spoko wiem przecież nic się nie stało ;)
Ja dziś miałem wycieczkę mazowiecką => dom - Łopuszańska - Bukowińska - Płyćwiańska - tor Stegny - Łopuszańska - Auchan na Modlińskiej - Skuterland - dom. Z toru łyżwiarskiego jechałem przez polną drogę zamiast przez Idzikowskiego i potem również nieutwardzoną Jaśminową na Wilanowską. Czyli takiego małego krosa sobie zrobiłem. Spalanie w pracy na razie 4,6 na setkę. Vmax z górki 70 - 75 km/h (odkryłem, że ten moduł Kymco jest jednak blokowany na licznikowych 75 km/h), a pod górkę 30 - 40 km/h.
Zgadnijcie ile chcieli za szybę do mojego VR1... 60 zł zwykła, 70 przyciemniana... Na razie nie zmieniam. Czekam aż jeszcze bardziej się porysuje.
Ja dziś skoczyłem sobie do wawy i marek - nigdy więcej chińskich motorowerów, gubi części po drodze, cuda się dzieją. Trzeba sprzedać puki sezon i wrócić do Rometa 717 lub 737. Już nigdy więcej psioczenia na skuterek.
a może chcesz sie za vitalke zamienić?
kisiu a nie wiesz czy mają może szybki do v-cana? moja jest już w stanie agonalnym, nie wiem czy jej nie wypoleruje papierem wodnym 2500
ps: vitalka dziś dojechała do 26 000 km, dalej bez awarii. Choć rolki klekocą jak stary diesel, ale mam drugie to wkrótce je zmienie.
Ja się wybrałem w minioną sobotę do Prażmowa na charytatywny meeting motocyklowy. Nawet mój toros trzy razy wszedł w kadr fotografowi :)
Tylko harcerze którzy zbierali wejściowe od gości dziwnie się wahali, czy wziąć tą dychę ode mnie czy nie :) Nie wahając się po prostu wjechałem i tyle.
Ogólnie fajnie. Kilka sympatycznych rozmów o jednośladach odbyłem :)
Jak by ktoś chciał popatrzeć na fotki, to podaje link
http://www.facebook.com/pages/Restauracja-Stara-Gorzelnia-FRyxa/222234031233085?sk=photos_albums
emilos
faktycznie, patrząc po fotach musiało być bardzo fajnie
Dziś odbyłem poważną rozmowę z dziewczyną i postanowiliśmy kupić coś większego niż mój poprzedni Romet 717 bo mimo wszystko we dwoje tam byliśmy troszkę ściśnięci. Teraz potaniały trochę markowe skuterki (Piaggio, Peugeot) więc może sobie nawet nówkę strzelimy. Kymco też nie wydaje się złe bo oglądałem ostatnio parę sztuk. Zaczynam już powoli wystawiać na różne portale mojego czerwonego złomika. Może ktoś się skusi. Ale warto by było wybrać się z wami na wycieczkę jeśli na zakończenie sezonu będziecie taką planować ;)
można coś zaplanować, tylko trzeba to wcześniej umówić żeby można bylo sobie ustawić zmiane w robocie. :)
OK, chciałbym się przejechać z wami na zakończenie zezonu i szybko sprzedać Sprinterka, dziewczyna po długich poszukiwaniach i uwzględnieniu naszych wymagań powiedziała że mam do wyboru:
Kymco Vitality, Agility, Super 8, Dink;
Piaggio NRG, Fly;
Romet 737 4T;
Gilera Runner od 2006 (nowsza wersja);
Wszystkie klony Zippa Quantuma z dwoma amortyzatorami z tyłu;
Peugeot Elystar, Elyseo, Kissbee, Vivacity;
Choć pewnie kilka z nich niedługo odpadnie z racji tego że teraz szukam czegoś na dłużej. Nie chcę kupić 4 już moto z rzędu i za rok go sprzedać. I mało chcę wydać.
A co do wycieczki to miałbym ochotę zaatakować Toruń.
jak chcesz Vitalke to sie możemy zamienić, jak pisałem powyżej. Chyba, że wolisz nową. Toruń - ok, ja nie byłem. Tylko kiedy? Kto jeszcze by pojechał?
Ja byłem i to nawet przez cztery miesiące. B. miło to wspominam i wybrałbym się może też ale to już zależy od terminu i aktualnych finansów.
Madi => nie wiem czy mają te szyby ale gdy będę w to zapytam.