Czesc tam!
Jestem z niemiec i wogule nie wiedzalam ze w polsce tez jest “Scootertuning”
Nie umieć zbyd dobrze pisac po polsku, urodzilam się w niemiec, ale rodzina jest z polski.
Chce pokazac wam moje Skuterki:
Bede pisac po angielsku…
3 years ago there was …
…a girl, an Area51, some jewellery stones an very much work …
Photo by Scoot 'n Scoot
… and then came some flower cuttings…
Her name was “Snowi”
Many Scooter-Meetings ensued, a lot of fun, some trophies and the win of the season 2006 of the DSSC (Deutsches Scooter Sprint Comitee - Scooter-Dragraces) Class 2.
(Scoot 'n Scoot - France)
(Rollerfahrer Magazin - Germany)
Someday Snowi got a sister: Strawberry Ice (-cream)
Photos by Sabine Welte
(MaxiMotoTuning - Spain)
Strawberry Ice won the first place of the CustomShow on the Intermot Cologne(Internationale Roller und Motorradmesse) 2006 . Snowi won the 5th place
There followed a long break, but the fun on scootertuning was unstoppable… Snowie was old and got her old-age pension, so she got a successor: Rosie
And here begins a new story…
ScooterWeekend 2008 Eurospeedway Lausitzring was great. First run we had a time of 7,9 sec.
Pending the International Scooter Customshow Saarbrücken, there will be many innovations to see
Here some Pictures of the ScooterWeekend:
SprintVideo:
YouTube - deeesi @ scooter-weekend 2008
Some jeszce inne Forum Scootertuning z Polskiż
Pozdrowienia!!
Desi
optycznie masz odwalone sprzęty a jak z set up tych maszynę?
O w kurwe… dziewczyna i takie sqty… jeżeli to nie fake to tunery z tego forum (nie wszyscy) to mogą się schowaÆ :0 (bez obrazy) :shock:
Stage6 Racing (ported)
Malossi Overrangekit
Delta Clutch
Keihin 28 mm
Yasuni C21
MHR Innenrotor
MHR Racing 12mm Kurbelwelle
11 % Getriebeverlängerung
and so on …
7,9 sek. na 150 m -> Season win DSSC class 2 (midrace) w roku 2006
4 th place Scooterweekend 2008 class 2
Sorry ze nie wiem jak się nazywaja części po poslku.
NICE !
spoko… mamy słowniki
[ Dodano: 2008-11-03, 16:22 ]
coś czuje że ten temat stanie się bardzo popularny
Good job Blondie.
You Have Very very Very good Skill’s to tunning scooter
Do You buy new scooter ? and tunning him ?
Good Luck :*
Ludzie spokojnie Zobatrzcie ile części kosztują w Niemczech a ile w Polsce i zobatrzcie ile zarabia Polak a ile Niemiec. Żeczywiście maszynki robią wrażenie ale myśle że jak by połowa mieszkała w niemczech to połowa by miała takie skuty. Zobatrzcie czym wycina plastiki
To już inna technika a w Polsce wycinamy boshem
Następnym problemem jest u nas paliwsko przy gazioże 28mm jak ma autorka to w Polsce musiał byś kraść żeby wyrobić na paliwo. Następnym problemem jest to że w Niemczech się to opłaca !! Tak mój ziom był w niemczech i powiedział że niektóży Niemcy jak sprzedają samochód to dożucają czasem jakiś skuter od tak sobie. Ostatnio przywiózł Roxa (kiera bmx ,lampy tuningowe ,manetki,tecnigas i te sprawy Niemiec dożucił mu do samochodu
U nas w Polsce to robi ogromne wrażenie a w Niemczech to już norma
Ale podziwiam Ciebie że jako dziewczyna bieżesz się za takie żeczy To raczej męskie hobby. A tak ogólnie Fajniusia jestes
Nie bym był sobą jak bym nie pozarywał
Hokster napisał:
Ludzie spokojnie :P Zobatrzcie ile części kosztują w Niemczech a ile w Polsce i zobatrzcie ile zarabia Polak a ile Niemiec. Żeczywiście maszynki robią wrażenie ale myśle że jak by połowa mieszkała w niemczech to połowa by miała takie skuty. Zobatrzcie czym wycina plastiki :P To już inna technika a w Polsce wycinamy boshem :P Następnym problemem jest u nas paliwsko przy gazioże 28mm jak ma autorka to w Polsce musiał byś kraść żeby wyrobić na paliwo. Następnym problemem jest to że w Niemczech się to opłaca !! Tak mój ziom był w niemczech i powiedział że niektóży Niemcy jak sprzedają samochód to dożucają czasem jakiś skuter od tak sobie. Ostatnio przywiózł Roxa (kiera bmx ,lampy tuningowe ,manetki,tecnigas i te sprawy Niemiec dożucił mu do samochodu :P
U nas w Polsce to robi ogromne wrażenie a w Niemczech to już norma :D
Ale podziwiam Ciebie że jako dziewczyna bieżesz się za takie żeczy :P To raczej męskie hobby. A tak ogólnie Fajniusia jestes :P
Nie bym był sobą jak bym nie pozarywał :P
Thanks!
Nie jade na ulicy. To co robie jest sport. A ile uwas kosztuje litr paliważ
Gogol_Zip napisał:
Good job Blondie.
You Have Very very Very good Skill's to tunning scooter
Do You buy new scooter ? and tunning him ?
Good Luck :*
First I'll finish the F12. She isn't ready yet :)
Około 5 zł…
Nie umiem Niemieckiego ale z chęcią bym z tobą pogawędził Ile te cacka mają koni ??
(KM)
@Hokster
uspokuj się ogierze !
@Blondie
1 litr paliwa - jakieś 1,20€ …
u was ?
jak byłem w niemczech to wiem że na stacji paliwa PB95 i PB98 to było dokładnie 2centy różnicy za litr
To pewnie dlatego że dziewczyna może napisać xD pewnie zaraz Regis wparuje I Kruczek xD
Ale jak byłem w Niemczech to takie tam skuty jeżdzą że tylko wziąść klucze i poodkręcać sportowe części
Wypił bym niemieckie piwko Jakieś dobre
I WSZYSCY STAWIAMY PIWKO KOLEŻANCE PO FACHU I Z NIEMIEC
Regis gra w Fallouta 3 więc wątpie że wejdzie
chyba że misji nie będzie umiał przejsć
Super kosztuje jakieś 1.30€ do 1.45€ !
Dzienki za piwko
Spoko Ile mają koników ?? I dokładne osiągi v-max F12 ??
Hokster napisał:
Spoko :P Ile mają koników ?? I dokładne osiągi v-max F12 ??
Motor ma 20 PS ! V-Max nie wiem, tylko mam czasy na 150 m ! Nie liczy mi się V-Max !
Hokster napisał:
Trzeba było tyle nie żłopać :P PIjaku
Rozumiem że najważniejsze są czasy ale tak z ciekawości :P
Fakt jest ze "Getriebe" jest tylko 11% dluszy nisz original, znaczy ze ma dobry rozped ale zbyd niski v-max na te 20 PS. Chyba beda jakieś 110-120 km/h
(PS - Pferdestärken / HP - Horsepower)
1 KM = 75 kGm/s = 735,498 W = 1PS (niemiecki) = 1CV (francuski).
A 100 koni to powinno być 1 słoń mechaniczny
RudY napisał:
no jeśli ma pomiar KM po tuningu to raczej była na hamowni - lol :D
Wiem lol chodzilo mi żeby 2 raz jak nie zna vmaxu... lol :D
Pełen szczun. Super skuterki.
I love you girl Dlaczego w polsce nie ma takich dziewczyn ??
Pozdrawiam - Wino