WITAM! CHCIAŁBYM PRZEDSTAWIĆ PROJEKT MOJEJ GILERY STALKER C40! HISTORIA - Gilera Stalker C40. Gilera Stalker C40 opościła fabryke grudzien 2004r, chłodzony powietrzem i niestety tylko jedna tarcz z przodu firmy BREMBO. Gilera Stalker C40 byl w 100 % seryjny jak go kupiłem. Jestem jego pierwszego właścicielem. Jak wrócilem to zabrałem się za docieranie skutera, gdy dotarłem sprawdziłem jego v-max na zblokowanym silniku i okazało ze v-max to 60km/h. Skuter został sprzedany ponieważ zakupiłem MBK Nitro Naked. Jak wynika z powyższego opisu Gilera Stalker C40 miała był do jazdy codziennej, dojazdów do szkoły itd. , ale tuning mnie wcięga, wieś Gilera Stalker C40 przejdzie spory tuning mechaniczny jak i optyczny. MECHANIKA : - Cylinder Polini For Race 70cc, - Dzwon sprzęgła RMS, - Gaźnik seryjny 17.5mm, - Kręciec ssący RMS, - łożyska wału i simmeringi Stage6 - HQ Teflon, - Pasek Polini Kevlar, - Przeciwtalerz wariatora Polini, - Sprzęgło RMS Racing Pro, - Wał korbowy RMS Racing, - Wariator Polini Super Speed, - Wentylator wariatora Polini Evolution, - Wydech Hebo New Performer 2004, - Gas Box Polini, OPTYKA : - Klosz tylny TNT - biaży, - Klosze kierunkowskazów TNT - białe, - boczna IGM - chrom, - Osąona wentylatora (malowale na srebno), - Owiewka kierownicy BCD, - Podłoga Opticparts DF, - Przedłużacz amortyzatora TNT 50mm - aluminium, - Spojler dolny BCD (malowane pod kolor skutera), - Starter nożny Koso - chrom, - Pokrywa pompy hamulcowej SSP - carbon, - Obicie siędzenia na niebiesko, - Lusterka łeski - chrom, - Nakrótki na wentyle TNT - chrom, - Spojler BCD (malowane pod kolor skutera), - żarówka tylna LED - czerwona, - Reflektor BCD - carbon, - Chromowanie pokrywy silnika, felg i sprężyny amortyzatora, - Malowanie czarnych elementów pod kolor skutera, Pare sąow po przeróbce. Skuter był zrobiony na przyspieszenie v-max z jedna osobą to tylko 125km/h, w dwie osoby v-max 120km/h. Jak przyjedzalem na stadion w Poznaniu to się scigalem z : Fiat 126, Cinquecento, Fiat Punto II 1.2 8V oraz Punto z silnikiem 1.4, Fiat Seicento sporting, Mazda 323 z różnymi silnikami. Koniec opowieści czas na zestaw chromu. Czas na zdjęcia Tak wyglądać jak przerobilem !! [youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=fdj6gdlBqS8[/youtube]
O w morde ale wypasiony skuter. tylko pozazdroscic.
Zajebisty skuterek! Ode mnie za wygląd 8/10 - jestem bardzo wymagający Za mechanikę 10/10 Szkoda że sprzedałeś :///
To co ja wiem to z wygladu nic juz nie można zrobić a po drugie nie widzialem lepszego Stalkera :]. I nie żałuje ze sprzedałem do robie MBK Nitro Naked i będzie jeszcze lepsze niz ten.
To czekamy aż skńczysz MBK
Sam mam gilere stalker i wiem jak ciężko jest ją tuningowałale Twoja jest poprostu THE BEST OF GILERA STALKER
thx :] trochę kasy w nia poszło … ;p wiec musi wyglądac ;]
Pochwal się ile w niż wsadziże?
oj duzo duzo :]
gustownie zrobiony skuter. Powiem wam tyle ten skuter na prawde jedzie 120 w dw?jke ,poniewaz sam miałem przyjemno?? był pasażerem.
Dlaczego nie chcesz powiedzieć ile kasy na to poszło :?: Wstydzisz się czy co :lol:
Gillerka bardzo fajna lecz na twoim miejscu zwalil bym to kiere z niej noi nadkole bym zrobić zcil ten błotnik ale tak to super motorek tez lupie tuning i robic z byle czego cos fajnego
Xarmac napisał:
Dlaczego nie chcesz powiedzieć ile kasy na to poszło Wstydzisz się czy co
Nie chce mowic bo to az za duzo wsadzilem kasy :]
Gesio napisał:
Gillerka bardzo fajna lecz na twoim miejscu zwalil bym to kiere z niej noi nadkole bym zrobić zcil ten błotnik ale tak to super motorek tez lupie tuning i robic z byle czego cos fajnego
Juz ten skuter sprzedolem i robie MBk Nitro Naked pokazuje tez projetc jak pzerabiam ;]
Jak? miałeś sprężynę centralną i sprężynki sprzęgła ?
to juz nie wiem jak bylem na regulacji to wszystko ladnie dobrali
Z 4tył włożyłeś jak nic…
Oj więcej
5 tysię Czy jeszcze więceją
Oj więcej powiem tak okolo 9-10 tys ze wszystkim z montarzem i czescmi