moja katana jak nieraz dam gaz do końca to się dławi i o mało nie gasnie… jak jest gaz ciut od konca to jest dobrze… ten problem wystąpuje czasami… moj tuning to cylinder 70 wydech next-r gaźnik arreche 17,5 zawór hebo i stozek malossi e5 (gaźnik stozek i zawor maja niecale 200km przebiegu) kiedys na starych częściach katana przeryważa na wysokich obrotach az wkoncu zgasla i nie zapalila… teraz na jakieś 200km byl spokoj az dzis snowu zaczela lapac mu?y…;( co to moze byc??
Regulacja się k?ania. Prawdopodobnie się zalewa
Miałem podobne cuda … ale po jakimś czasie znik?o poprostu ot tak.
Zdziwiżem się czemu i jak no ale coś nie ma to niech nie przychodzi
regulowaćem na r?zne sposoby… ale skoro się zalewa to muszę to ?rubke od mieszanki wkrecac czy wykrecac?? no i doda ze te200 km było dobrze… nawet we 3 osoby jechalismy i się nie dławiż…
żeby zmniejszy? dawkę paliwa należy wkręcić ?r?bke
A rolki sprawdzałeś?? może się kwadratwe już zrobićy??
mam nowe wario polni o przebiegu jakieś 500km raz tak miałem jak mi się filtr zalać woda to po wysuszeniu szedł ładnie… a teraz w sobote jak wracażem to trochę padalo ale zasąonieżem filtr od wody i jechal normalnie… a dzis wsiadam i jedzie normalnie… potem skrzyzowanie zwalniam i chce przyspieszyc a tu muuuuuu?.. i tak jak przychamuje porzadnie to wtedy i na prostej łapie muła… co ok. 5 przyspieszanie łapie muła… 4 są dobre a w 1 trzeba ujmowac gazu…
[code:1:7c30e5d16d]żeby zmniejszy? dawkę paliwa należy wkręcić ?r?bke[/code:1:7c30e5d16d]
E e e … nie w tą stronę kolego. Nie da się wyregulowałilości paliwa dostarczanego do komory ( jedyny sposób to zmiana dyszy głównej) zaż śruba o której mówisz jest od tego by zmniejszać będą zwiększać dopływ powietrza tak by silnikowi pasięa mieszanka.
Najpierw gaźnik do czyszczenia razem z filtrem, pozniej rolki sprawdzić o ile to będzie to a dopiero na samym końcu regulacja, nie zapominając także o zmianie świecy.
Jeżeli pomogłem odwdziżcz się.
POZDROO !!
Chodziżo mi o ?r?bk? tzw. biegu jażowego… sory za pomyłką
a sr?bka od dawki powietrza jest obok niej…
to w którą stronę kręcić by szło więcej powietrzaż?
Sporob jak nie w ta to w ta tylko zapamietaj ile razy przekreciles jak cos będzie źle t ozrobisz tak samo jak bylo ;] albo w druga stronę ;] wiec jak co pomoglem to kliknij pomogl :]
[ Dodano: 2008-08-18, 22:57 ]
Sprawdz Rolki czy nie sa kanciate i wyczysc Filtr powietrza
Ja miałem podobnie jak założyłem stożek mo?ne u ciebie tez gdzieś zaczął ?apaż lewe powietrze ale jak ja u siebie wkręciłem śrubkę od powietrza to już jest wszystko ok i nie ma takiego muła. Albo tak jak koledzy mówili moze tez dostawac za dozo paliwa ale ja to regulowałem iglicę dałem ja niżej i już
pozd
Dziś znowu wojoważem z katan?.. Na dwóch innych ?wiecach chodzić tak samo… iglica w góre też… bawiłem się śrubkę od regulacji też nic nie dało…
zauważyżem, że problem wystąpuje jak skuter się rozgrzeje… a jeśli pojeżdze z pół godziny to gorący jest cały blok silnika wraz z pokrywę co jest kopniak…
ciewake co to jest odaj moze do serwisu na analiwe i oni stwierdzo co jest i będziesz juz wiedzial co jest ze tak chodzi ;]
do serwisu to ja mam ponad 100km. czy moze to byc wina przeciwtalerza na wariatorze?? bo się aż niebieski zrobić jak rozkr?cażem…
hmm nie wiem poczekaj az ktos inny odpowie na to pytanie bo okurat tu to ci nie odpowiem ale jak cos bede wiedzial to bede pisal
ale czy istnieje mozliwosc slizgania się paska jeśli przeciwtalerz jest wytarty a nowe wario i sprezyna centralna 22%?? moze przez to się grzeje a po dodaniu gazu pasek się od razu unosi do samej góry i łapie mu?y… eh no nie wiem…
nie uniesię się do gory bo takie rzeczy reguluje się wagą rolek i twardościę sprężyny a gdyby pasek się ślizgać to by piszczaż.
100% filtr do czyszczenia razem z gaźnikiem oraz regulacją gaźnika.
Przy okazji świeca do wymiany.
Kiedy ostatnio czyściłeś filtr i jaki skuter ma przebieg?
Jeżeli chcesz zwiększyć dawkę powietrza to odkr?caj śrubę przy filtrze tylko ze spokojem.
Po pierwsze, to radze zmienić dysze na mniejszł:) Opu?cic iglice… Pe?na regulacja czyszczenie gaźnika i takie tam…
I najlepiej zrobić to u fachowca, i nie bawić się w domowego mechanika, jezeli ma się o tym mały pojącie:)
Pozdrawiam.
opu?cięem iglicę na sam dł? wyregulowałem mieszankę i na obroty wkreca się już dobrze… nie dławi się… jedynie nastąpiż teraz problem ktąy wystepowal na starym zestawie… otąz gdy skuter dochodzi do 80km/h (lapie pewno obroty) to zaczyna przerywac… i wtedy jazda jest taka szarpana…;(
to ciuc ciut delikatnie zmniejszyc mu dawke powietrza bo wtedy nie dostaje benzyny przy tych obrotach w odpowiedniej ilosci