Drugi pojazd.

benekpe napisał:

Poziom Twojej irytacji jest jak widać coraz większy.
Ja nikomu nie wyliczam, na co kto wydaje kasę. Jedni z dymkiem przepuszczają miesięcznie kilka setek, inni przepijają pół pensji... Każdy jest kowalem swego losu.
Ale nie zakładajmy, że każdy kto zamierza kupić skuter - to dzieciak, który dostał kasę na 14-te urodziny i nie może wydać na swój pierwszy i fabrycznie nowy skuter więcej niż 2tys. zł.
Są tacy, którzy w życiu mają już tą stabilizację finansową i stać ich na nieco większy wydatek.

Dlatego forum jest dla wszystkich, bez względu na stan posiadania i wiek. Każdy przedstawia tutaj swoje argumenty, poparte jakimś tam doświadczeniem. Należy takich ludzi uszanować a nie ciągle szykanować i z nich drwić.
No ale jak widać nie każdego na taki gest stać.
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie Wszystkich bez wyjątku :-)

Przeczysz sam sobie- to po pierwsze.
Poza tym już się żegnałeś - to po drugie.
Po trzecie zarówno ty jak i ja wiemy że w temacie nic sie nie zmieni (swoje bedziesz robił dalej w sposób jak dotąd- i czasem ktoś..może ja..-ci to wytknie) - wiec po co ta dyskusja i rozdzieranie szat.

Macie niezły ból dupy, że ktoś śmie mieć inne, o zgrozo negatywne(!), zdanie na temat chińskiej motoryzacji. Ponadto jeszcze nie wyssane z palca, tylko oparte na własnych doświadczeniach, ale co on tam wie...

Benek odpuść sobie już te doradzanie, jeszcze komuś z tej zajadłości pękną zwieracze i nasz biedny NFZ poniesie kolejny wydatek.

Się dobrali Żwirek i Muchomorek . Jeden uzupełnia drugiego . Jak ktoś napisze temat ''Junak 901 Sport-opłaca się'' to i tak muszą krytykować ten motorower plus jeszcze obsrywać postami o Kymco - jaki to on nie jest.I tak każdy pisząc temat z góry już wie co ma kupić

Jezu, przejmujecie się... Kymco czy chińczyk. Niedługo nie bedziecie się kłócic na www.skuterowo.com tylko na www.skuterowo.ru i tyle:-)

@Adi Ty się dobierz z Martinem do pary, podobny poziom mentalny prezentujecie, we dwóch to może już na miano półgłówka zasłużycie :)

@Kisiu Już prędzej nas Chiny wciągną niż Rosja. Będziemy mogli mówić nasze chińskie skutery :)

Ciekawe jak wygladałaby dyskusja panów na żywo - z alkoholem lub bez:-)

A tak naprawdę to nas różni wciagali ale Polska póki co jeszcze nie zgineła...

lucek71 napisał:

Macie niezły ból dupy, że ktoś śmie mieć inne, o zgrozo negatywne(!), zdanie na temat chińskiej motoryzacji. Ponadto jeszcze nie wyssane z palca, tylko oparte na własnych doświadczeniach, ale co on tam wie...

ON to akurat guzik wie bo nawet kymco nie jeździ. Jeździł, kiedyś, chwile. Dawno temu...

Poza tym Lucek. Myślę że zdanie o chińskiej motoryzacji mamy wszyscy identyczne. To słabsze jakościowo produkty i o jakości nierównej. Większość normalnych ludzi zdaje sobie z tego sprawę, nikt tego nie neguje.
I jeżeli myślisz że to o tym ta dyskusja w kontekście Benka i mnie to nie rozumiesz co się tu dzieje.

Zgadzam się w 100% z Wombatem . Chińskie produkty były , są i będą słabsze jakościowo i nikt tego nie zmieni (Może za parę lat). Dalsza dyskusja nie ma sensu

Jest wielu ludzi starszych, którzy widząc/chcąc kupić Rometa czy Junaka nie wie, że to chińczyk. Znają marki z dawnych czasów i dają się "nabrać".

Śledzę pobieżnie to co się tutaj dzieje, ale widzę, że naskakujecie na Benka z Chinolem za to, że własne zdanie przedstawia. Możecie się nie zgadzać z nim, zarzucać monotematyczność, ale zarzucanie uprawianie przez niego sprzedaży Kymco przez to forum zakrawa na miano Macierewicza tej strony.

Żwirek i Muchomorek. Fajne. :D

Muchomorkiem zostaje ten, który bardziej przynudza (truje). Wiadomo kto?
A Żwirek jest p.o. w czasie kiedy nie ma Muchomorka. Będzie tak?

Sebastianie, nie irytuj się tak, jesteśmy tutaj w większości, a większość ma zawsze rację po swojej stronie. :P

, a Chinola można już totalnie olać, bo jest biedny taki (biedny, bo kasy nie ma i biedny, bo ma chiński skuter) i nie będzie raczej *kymkował* w najbliższym czasie.

Myśle że my posiadacze chińskich sprzętów wszyscy jesteśmy biedni i ubodzy - jak nie w takiej to w innej formie, niekoniecznie finansowej- choć w tej zapewne też.
Biedni intelektualnie, biedni w doświadczeniabo jabyśmy je mieli to byśmy decyzje inaczej podejmowali przeca, biedni w inteligencjebo tylko gupek by tak decydował,pozbawieni uczucia przezajefajnej yakości prawdziwej jakości.. no to siłąrzeczy konsekwencja bid poprzednich, obcowania z doskonałością przez manetki z tajwanu i w naszej bidzie intelektualnej nawet nie wiemy że tak by można. Z naszej perspektywy chińskich żab nawet nie dostrzegamy sufitu który dla innych podłogą jest jeno...

bida panie z każdej strony. Ale co ja pacze?! wystarczy kupić coś z logiem Kymco (nawet jak sie bedzie yebało co 200km- a są tu takie na forum) albo 14 letni japoński motor klasy i pojemności dowolnej- i już jesteś ten fajny, mądry i niebiedny. A jak komuś pojedziesz nisko to cie jeszcze po plecach poklepią.

ale zarzucanie uprawianie przez niego sprzedaży Kymco przez to forum zakrawa na miano Macierewicza tej strony

Stary, proszę Cie...przecież w zasadzie on tu nic innego nie robi oprócz doradzania zakupu kymco. Wejdź w jego profil, zobacz posty...

Ale szczerze Ciebie powiem że to mnie nie wnerwia (pisałem że rozumiem i znam - znam mistrza w tej dziedzinie: TT od tęczowej supry Intercars kiedyś) tylko forma mnie wnerwia. Jak jehowi- przychodzą i UCZĄ ROZUMU. Chcesz czy nie - UCZĄ. Aczkolwiek nawet oni nie obrażają i nawet nie insynuują żadnych przycinków. Tu niestety bywa inaczej.
razi mnie jakość tak prowadzonego marketingu. To brak profesjonalizmu. Gdyby proponował i POMAGAŁ byłby na innej pozycji. A tak łatwo to spunktować i wykazać zfokusowanie na jeden cel.

za dwa patyki mam nowy

http://otomoto.pl/inny-inny-50-cm-M3916167.html

Sebastianie, to bądź dobrym obywatelem tego pięknego kraju nad Wisłą i idź może uświadomić cały zarząd Romet Motors. Widocznie oni nawet nie wiedzą co sami sprzedają. Jak nie chcesz osobiście wyjaśnić tej sprawy, pisz listy otwarte, a jak nie chcesz pisać, idź protestować pod Sejm RP. Ziobro Cię wysłucha i pomoże zaprowadzić ład i porządek w tym kraju. Co Ty na taką sugestię?

Bernard zazwyczaj sadzi farmazony i tyle. Czasami też twierdzi, że i tak miał najlepszego z wszystkich chińskich skuterów... Keewaya.
No popatrz, to ja mam najgorszego, a wszystko przez to, że jestem tak bardzo, bardzo biedny i mnie nie stać na Kymco. I codziennie muszę go pchać. Prawdziwa tragedia z tym chińskim skuterem. :D

P.S. A co z tymi starszymi ludźmi, którzy kupują produkty Zippa? O nich się już nie martwisz?

to jest tragedia której nie jesteś świadomy. Może wydaje ci sie że wiesz - ale nie wiesz.
pamiętaj - zawsze warto sprzedać nerkę lub siostrę aby móc dołożyć do kymco. Do hondy, yamahy lub piaggio nie warto. Do kymco zawsze.

A ja nie kupiłem "najmniej chińskiego, no - takiego prawie Kymco" Zippa... Może mam źle w głowie coś... Kupiłem o 20 procent bardziej chińskiego Benzera... Dam Wam krzyż i gwoździe...

Ty akurat powinienneś kupić Kymco. Nawet używkę.
:D

@Wombat

Nie bardzo rozumiem, przecież nie wypisuje głupot, tylko swoje doświadczenia. Radzi to co miał dobre, odradza to co miał złe. Co Ci w tym przeszkadza? Dobór słownictwa? To takie istotne? Rozumiem jakby kogoś oszukiwał, kłamał w żywe oczy, ale to lekka przesada. Mi przeszkadza pisanie farmazonów oraz kaleczenie języka, widać każdy ma inne punkty zapalne.

@Chinol

Tak, Keeway był uważany jeszcze niedawno za najlepszego reprezentanta chińskiej produkcji skuterowej, odzwierciedlała to również cena. Tylko, żeby mieć taką wiedzę trzeba siedzieć w temacie dłużej niż sezon czy dwa. Teraz nie wiem jaki podmiot ma taką ma opinię? Junak?

Nie zamierzam nikogo uświadamiać na siłę, ale nawet tutaj się zdarzają tacy, którzy są zdziwieni na wieść, że Romet to tylko składa, a nie produkuje, więc nie piszcie, że wszyscy wiedzą jakie są chińskie, skoro nie każdy wie, które to chińskie produkty.

lucek71 napisał:

@Wombat
Nie bardzo rozumiem, przecież nie wypisuje głupot, tylko swoje doświadczenia. Radzi to co miał dobre, odradza to co miał złe.

nie bardzo rozumiesz - to na pewno :)
Jakby to sprowadzić tylko do tego zacytowanego wyżej to masz absolutną racje a chłopak szczerze doradza innym to co go nie zawiodło. Tylko popierać.

Takiego zacietrzewienia jak u Waszej dwójki to na pewno nie zrozumiem, ale jeśli Wam to pomaga i czujecie się z tym lepiej to śmiało, do dzieła. Uważajcie tylko na zwieracze.

Jasne. A ty jesteś obiektywny i tak ogólnie z dystansem. :)

no to całkiem jak my wszyscy.